Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha több pénzt kapnak az...

Ha több pénzt kapnak az orvosok, akkor ezután fognak törődni a betegekkel?

Figyelt kérdés

Ha több pénzt kapnak az orvosok, akkor ezután nem fognak sz@rni a betegekre?

Meg félvállról venni a problémáikat?

Meg az ápolónővel csináltatni az orvosi feladatokat is?

Meg kitolni az időpontokat, h a magán praxisba menjenek az emberek, így az államiból kiszedik a milliókat és a magánba tolják azt aki csak tud fizetni?

A bérfeszültség meg megalázás. Ha az orvos 2,8 milliót keres, akkor az ápoló legalább 1,4 milliót keressen, ne negyed annyit.

Ugyan úgy ahogy a diplomás gyógypedagógus, szociális munkás se 200ezret keressen, mikor ha ők nem gondoznák a rászorulókat, sérülteket akkor mi lenne? Ezek a sérültek meg rászorulók, akiknek pl. a szoc munkás segít mindenben a társadalom elég nagy %-a.

2020. okt. 8. 13:36
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
54%

Oké, akkor ha így jobb:

Tegyük fel, hogy mérnökként dolgozol pl. Budapesten. Van egy feleséged, akinek szintén Budapesten van munkahelye. Van egy óvodás és egy iskolás gyereked. Emellett van egy lakásod, amire hitelt vettél fel, szintén Budapesten.

Ezt követően kitalálja a kormány, hogy bizony bazi nagy mérnökhiány van (egyébként 30 éve, csak eddig nem tett ellene semmit), úgyhogy innentől kezdve minden mérnök 2 évre átvezényelhető, ill. a saját beleegyezése nélkül áthelyezhető egy teljesen más városba, mindezt 10 napos határidővel. Szóval szólnak, hogy akkor 10 nap múlva Salgótarjánban kezdesz. Ja, és nem megoldás az, hogy felmondasz a munkahelyeden, mivel ezt általánosságban vezetik be az összes mérnökre, tehát ha más helyre mész dolgozni, ugyanúgy kivezényelnek.

Szerinted ez elfogadható? Mert szerintem nem.

2020. okt. 13. 16:40
 42/53 anonim ***** válasza:
Ezzel megint nem írtál semmi újat, de ha már hivatalos forrásokra támaszkodunk, akkor a Gulyás Gergely már bejelentette, hogy nem áll szándékukban összevissza irányítgatni az orvosokat, pláne nem a lakóhelyüktől távol eső településekre. Nem a saját beleegyezése nélkül, mert egyrészt még mindig üres ez a program, nincs konkretizálva, hogy hogyan képzelik, másrészt aki aláírja majd, az beleegyezését adja, hogy áthelyezhető legyen. Ha már Budapestet hozod fel : lesz ugye egy szuperkórházunk, ott mniden bizonnyal lesz szükség orvosokra, tehát nem fogják a pesti orvosokat átrugdalni Szegedre. A mérnökök nem kapnak közalkalmazotti fizetésemelést perpillanat, elképzelhető, hogy azzal együtt kiegyeznének az esetleges átvezényelhetőséggel. Eddig is számos munkakör létezett , ahol az emberek ingáztak (igaz,ez piaci alapon alakult ki,nem a jogalkotók által, de a jobb fizetés miatt csinálta eddig is mindenki). Még mindig a semmiről beszélünk. Ha nem akarod, ne írd alá, eddig is rengeteg orvos vállalt külföldön munkát. Vagy válaszd a magánt, ha nem jön be a kórház.
2020. okt. 13. 16:46
 43/53 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudom érzed a különbséget az "azt nyilatkozta" és a törvény között. Ha nem, akkor nálad van a probléma. Felőlem akármit mondhatnak, amíg a törvényben marhára nem az van leírva, amit állítanak.

"másrészt aki aláírja majd, az beleegyezését adja, hogy áthelyezhető legyen"

Mert nincs más választásuk. Ugyanis ha nem írja alá az ember, megszűnik a közalkalmazotti jogviszonya, magyarul elveszti az éllását. Ás az hagyján, hogy elveszti az állását, de még csak az a végkielégítés sem illeti meg, ami a közalkalmazotti törvény szerint megillette volna. Marhára korrekt.

"A mérnökök nem kapnak közalkalmazotti fizetésemelést perpillanat"

Nem, mert a mérnök párom speciel a nagy COVID válság idején is 465 ezer forint nettót keres. De volt az már 900 nettó is.

2020. okt. 13. 16:53
 44/53 anonim ***** válasza:
Nincs nálam semmi probléma, azt megértem, ha valakinek ellenérzései vannak a reformokkal kapcsolatban orvosként, azt nem ,ha szándékosan ferdít, szóval fura, hogy katonai szolgálatnak nevezed a kivezényelhetőséget, mégis nekem mondod, hogy nálam van a probléma és nem értem, miről van szó. Van más választás, választhatod a külföldi munkát vagy a magánt vagy azt, hogy kivársz, mert még nem tisztázott, hogy mit fog jelenteni az átvezényelhetőség. Én meg ismerek mérnököket, akik 150-200ezret keresnek. A mérnök és az orvos közt is van, aki 200-at visz haza, meg van, aki egymilliót. Viszont paraszolvencia nincs a mérnökök között.
2020. okt. 13. 16:57
 45/53 anonim ***** válasza:

Ez nem ferdítés, hanem hasonlat. Nyilván nem szó szerint értendő, mivel a katonáknak harcolni kell, nekünk meg nyilván nem fegyvert adnak a kezünkbe. De a vezényelhetőség igen is a katonák jogviszonyához hasonló és jelen esetben egyáltalán nem elfogadható.

"Eddig is számos munkakör létezett , ahol az emberek ingáztak (igaz,ez piaci alapon alakult ki,nem a jogalkotók által, de a jobb fizetés miatt csinálta eddig is mindenki")

A zárójelben van a lényeg. Na meg ott, hogy az, hogy te átmész-e egy másik városba jobb fizetésért, az a te döntésed. Itt nekünk semmiféle beleszólásunk nincs, és még az sincs tisztázva, hogy az alapbérhez képest ehhez esetleg járna-e valami plusz. De amennyiben jár is, akkor is csak és kizárólag önkéntes alapon fogadható el a dolog.

Látom, nagyon könnyen mondod, hogy mindenki menjen külföldre meg magánba. De kíváncsi leszek, mennyire lesz nagy a szád, mikor elmennél egy állami rendelésre és a jelenlegi 3 hónapos várólista helyett majd 8 hónap lenne, mert az orvosok és eü dolgozók fele megfogadja a tanácsod.

2020. okt. 13. 17:09
 46/53 anonim ***** válasza:
Nekem nem nagy a szám, én elmondtam a véleményem, bármily meglepő is számodra, végiggindoltam az orvosok szemszögéből is, nem az én bajom, ha nem tudod a másik ember álláspontját megemészteni. Igazából ugyanazt a dolgot írod le minden kommentedbe. Honnan tudod, hogy könnyen beszélek, hogy csak azért írom ezt,mert nem érint vagy hogy a mostanihoz képest megoldhatatlan orvoshiány lesz a közeü-ben ? Egyelőre alapok nélküli konspiráció ez. Én nem így látom. És hiába írod le tizedjére ugyanzt, a törvényt sem én hoztam.
2020. okt. 13. 17:15
 47/53 anonim ***** válasza:
71%
Csak tudod igen is bosszant, hogy az emberekben kb. nulla empátia van. És továbbra is azt gondolom, hogy azért beszélsz ilyen könnyen a vezényelhetőségről, mert téged nem érint.
2020. okt. 13. 17:25
 48/53 anonim ***** válasza:
Ezt én pl. kikérem magamnak - azt, hogy nulla empátia van bennem mások felé vagy hogy te döntöd el helyettem, hogy azért beszélek így az átvezényelhetőségről, metrt engem nem érint. Nem értek veled egyet több ponton , s nem azért, mert ne tudnám beleképzelni magam a helyzetbe. Én egyúttal ki is lépek a "beszélgetésből".
2020. okt. 13. 17:35
 49/53 A kérdező kommentje:

Mérnököknél sok munkahelyen, főleg a jól fizető munkahelyeken, 3-5 évre írnak alá, ha 3-5 éven belül elmennek, arról a munkahelyről, akkor milliókat kell visszafizetniük. Ezt jogilag olyan címen kéri a cég, h a mérnök betanult az adott technológiára, ami neki is jó és, ha 3 vagy 5 éven belül elmegy, akkor fizesse ki, h betanult.

Ilyen van informatikusoknál is.

Sőt olyan megkötés is van, h ugyanazt a technológiát alkalmazó céghez x évig nem mehet el.

Ez meg röghöz kötés. Akkor lázadjunk.

Nagyon sok ilyen van.

A szociális munkásoknál is rengeteg olyan dolog van, amire lehetne panaszkodni, tanároknál is, ráadásul ők úgy segítenek másokon, h nem kapnak 2x-es fizetést.

Most itt ha van olyan szerencsétlen aki 30 év alatt nem tudta összehozni úgy, h ha jön egy változás, akkor kényszerből ne kelljen külföldre menni. Azt tegyük a kérdésen kívülre, mert nyilván ott más bajok vannak....

Az se lett még kimondva, h konkrétan mi lesz ez az elvezénylés, de már megy a hiszti. De hát az orvos nem azért van, h segítsen, ha most az van, h hé figyelj már te beképzelt sznob orvos, ahol te vagy ott roskadásig vagyunk orvossal, viszont 2x lóvét kapsz, de 2 évre el kéne menni máshová gyógyítani, erre egyből megy a lázadás. Milyen katonának állás? Katonákat nem úgy vezényelték ide oda, h légyszi menjél már el, rohadt sok pénzért egy másik helyre és ha nem akkor mehetsz magánba mehetsz ide oda, hanem katona vagy menjél, ha nem akkor börtön... Azért van különbség.

Persze sok orvosnak az is katonaság, ha abba kéne hagyni a rejtvény fejtést vagy rendesen megvizsgálni a beteget vagy normális stílusba beszélni a beteggel vagy nem azt a gyógyszer felírni neki, amire a gyógyszerügynökkel a nyaralásért cserébe leszerződött vagy időben elkezdeni a rendelést és nem idő előtt elmenni. Persze van kivétel, de aki igazából jó orvos, az nem itt hisztizik az interneten, szerintem...

2020. okt. 13. 18:17
 50/53 anonim ***** válasza:

#45, igazán ez a magas erkölcsiség jellemzi az orvosi szubkultúra át.

Ha nem tetszik, ahogy éltek( közpénzen+járt), akkor bedurciztok és elmentek külföldre.

Szerintem megérne párezer halállal többet, hogy ezt a mentalitást végre kirekesszük magunk közül.

Nagyszerű orvosaink felé max hullamosó lehetne egy fejlett eü rendszerben.

Ez a mentalitás ott nem megy, az egyéni felelősség, és a minőségi mutatók szemmel tartása még nagyon is.

A nyelvtudásról, még az IQ-ról már ne is beszéljünk.

Tudom vannak becsületes orvosok is, munkaszerető cigányok is, stb.

De a sugárterápiánál sem kérdezik egyenként a sejteket, hogy gci- vagy, hanem durr a kozepibe!

2016 van, az Indexen jelent megy egy cikk:

Orvosbárók I. címmel.

Azóta várom a folytatást. XD

2020. okt. 14. 11:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!