Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha több pénzt kapnak az...

Ha több pénzt kapnak az orvosok, akkor ezután fognak törődni a betegekkel?

Figyelt kérdés

Ha több pénzt kapnak az orvosok, akkor ezután nem fognak sz@rni a betegekre?

Meg félvállról venni a problémáikat?

Meg az ápolónővel csináltatni az orvosi feladatokat is?

Meg kitolni az időpontokat, h a magán praxisba menjenek az emberek, így az államiból kiszedik a milliókat és a magánba tolják azt aki csak tud fizetni?

A bérfeszültség meg megalázás. Ha az orvos 2,8 milliót keres, akkor az ápoló legalább 1,4 milliót keressen, ne negyed annyit.

Ugyan úgy ahogy a diplomás gyógypedagógus, szociális munkás se 200ezret keressen, mikor ha ők nem gondoznák a rászorulókat, sérülteket akkor mi lenne? Ezek a sérültek meg rászorulók, akiknek pl. a szoc munkás segít mindenben a társadalom elég nagy %-a.

2020. okt. 8. 13:36
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:

Csak röhögni járok ide.

Sajnálom ha túl komolyan vette valaki. Nyilván attól ha én pl. hülyének néznek valakit vagy csicskának attól az még ugyan úgy azt gondolja magáról, h komoly ember és igaza van. Ezért nem érdemes komolyan venni.

Informatikai rendszert telepítettem magán idősek otthonába. Volt egy 65 év körüli idős orvos, akiről mondták, h 2 hónapja mèg műtött, aztán lett valami baja, talán agyvérzés és oda került az otthonban.

Szociális munkás rakott be neki filmet, meg olvasott neki mesét. Az ápoló fürdette. Túl volt gyógyszerezve, mint az összes beteg, h nyugi legyen. Oda tartozó doki intézte, h bőven legyen gyógyszer felírva mindenkinek.

Ott is mondania kellett volna az ápolonak, meg a szoc.munkásnak,h doktor úr, monopol helyzetbe vagyunk, maga van ránk szorulva, nem mi magára. Ez ugyan az a beteg hozzászólás lenne, csak az orvosra atvetítve, mint amit te írtál, h orvosként gyakorolsz.

Van ilyen, h nem az van, h az orvos az isten. Ezért nem szabad az ilyeneknek, mint te netezni se, mert itt nem a szerencsétlen beteg van, aki becsicskul csak kapja meg a beutalót, hanem meg lehet mondani, h doktor úr menjen a pi...

Attól, h ebbe a témába nem értünk egyet és esetleg elragadtattam magam még nem kizárt, h rész igazságokat írtunk mindketten. Szóval sajnálom, ha bárkit is megbántottam.

2020. okt. 10. 16:44
 32/53 anonim ***** válasza:
Esetleg? Piszok mód elragadtattad magad 😀
2020. okt. 10. 16:46
 33/53 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező egy primitív bunkó vagy, ráadásul szövegérteni sem tudsz. Itt vered a nyálad a 30 évre, ez nem a munkában eltöltött időm, hanem az életkorom. És igen, elvárnám, hogy 30 évesen normális körülmények között tudjak élni és családot alapítani.

A külföld nem csak Angliából áll. Én ha megyek Új Zélandig meg sem állok.

Ami a háziorvosokat illeti többségünk elégedetlen a jelenlegi helyzettel. Ha normálisan háziorvosod lenne meg nem írnál ilyen baromságokat, hogy a háziorvos csak gyógyszert ír.

Na mindegy. Részemről a vita lezárva. Az érdemi kommunikációhoz túl primitív vagy.

2020. okt. 10. 19:24
 34/53 A kérdező kommentje:

Nem is neked írtam te proli.

Teljesen másnak írtam.

Kit érdekel, h te hova mész. Agresszív vagy , ráadásul úgy, h hozzád se szólt senki, hanem a másnak írt kommentet magadra vetted. Nevetséges.

2020. okt. 10. 20:40
 35/53 anonim ***** válasza:
Az orvos kommentelőnek írnék : Nem teljesen értek egyet stílusát tekintve pár elharapódzott kommenttel, de igaz, ami igaz, külföldön is számos helyen probléma a migráció és egyátalán nem biztos, hogy kellemesebb kint arabokkal, törökökkel foglalkozni, mint itthon elmaradott térségekben lakókkal, romákkal (tisztelet kivételnek). A mostani kormánydöntés nyilván azért született, hogy hosszútávon gátat szabjon az orvoskivándorlásnak és szerintem be is fog válni, persze a gyakorlatban kell majd tesztelni és finomítani a rendszert,én örülök a változásnak. Amikor orvosira jelentkeztetek, szerintem már akkor is sejtettétek, hogy gondok vannak a rendszerrel, a bérekkel, a körülményekkel, olykor a betegekkel. Akkor miért most merül fel ez elháríthatatlan problémaként ? A nagyobb fizetés igenis motiválóerő, az átvezénylés pedig elfogadható bizonyos keretek között, ennyi pénzért.
2020. okt. 13. 15:28
 36/53 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes, hogy ezt az átvezénylést csak azt tartja elfogadhatónak, akit nem érint. Ha rólad lenne szó, engem sem érdekelne.

"Amikor orvosira jelentkeztetek, szerintem már akkor is sejtettétek, hogy gondok vannak a rendszerrel, a bérekkel, a körülményekkel, olykor a betegekkel."

Igen, ezt tudtuk. Azt viszont nem, hogy katonákat fognak belőlünk csinálni pár év múlva.

2020. okt. 13. 16:05
 37/53 anonim ***** válasza:
71%

"bizonyos keretek között"

Igen. A bizonyos keret az a vészhelyzet, mint a COVID meg egy háború. De mint már harmincszor le lett írva, a törvényben semmiféle keret nincs.

2020. okt. 13. 16:06
 38/53 anonim ***** válasza:
0%
Az sincs a törvényben, hogy katonákat csinálnának belőletek.
2020. okt. 13. 16:07
 39/53 anonim ***** válasza:
Miért, szerinted az, hogy 2 évre bárhová átvezényelhetnek, ill. határozatlan időre áthelyezhetnek, az mi?
2020. okt. 13. 16:10
 40/53 anonim ***** válasza:
Szia, lehet erről is beszélgetni (mondjuk ettől kultúráltabb hangnemben), természetesen az átvezénylés önmagában nem azonos a besorozással. A sorkatonai szolgálatot egyébként 2004-ben eltörölték, de már előtte is csak részlegesen létezetett. Tulajdonképpen ez is igazságtalan volt, hisz diszkriminálta a fiúkat a lányokkal szemben, illetve sokan háboroghatnának itt, hogy őket még behívták, a fiatalabbakat nem. Egyelőre nem áll fenn olyan külpolitikai helyzet, am indokolttá tenné a katonai sorozást. És személy szerint nem tartom viccesnek sem az összehasonlítást, tekintve hogy vannak, akiknek a családjában még voltak elesett katonák, akik vásárra vitték a bőrüket annak idején, ezt a szituációt nem fair szavak szintjén sem összehasonlítani az orvosok átvezényelhetőségén.
2020. okt. 13. 16:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!