Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A budapesti liberálisok miért...

A budapesti liberálisok miért gondolják, hogy akik nem budapestiek, azok otthon mind disznót tartanak, mindegyikük a közmédiát nézi, az internetről pedig hírből sem hallottak?

Figyelt kérdés
És még a liberálisok mondják, hogy ők az értelmiség, miközben ennyire nincs kapcsolatuk a valósággal...
2020. szept. 14. 10:41
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
59%

Ebben a kérdésedben csupán a saját komplexusodat vetítetted ki másokra.

Honnan a fenéből vetted, hogy a liberálisok mind lenézik a vidékieket, és azt feltételezik, hogy senkihez nem jut el a net, meg hasonló?! Ellenben ha ilyen gondolat merül fel benned, akkor az igenis jelent valamit, mégpedig hogy te skatulyázod az embereket.

Másfelől meg azért szerintem tény, hogy

vidéken az egy főre jutó internet-felhasználók száma jóval alacsonyabb, mint a budapestiek esetében.

Az is tény - és ez nem budapesti/vidéki sötét vagy világos bal vagy jobb vagy hasonló, hanem teljesen általános média jelenség, a médiaburok. A net átka: figyeli, hogy mi után érdeklődsz, és olyan híreket dob fel leginkább. ha valaki csak lovaglós híreket olvas, politikait nem, akkor ritkábban kap a facebookon politikai üzenetet, lovaglósat viszont gyakrabban.

Ez azonban egyoldalú: a kormánytájékoztatónak álcázott fideszpropaganda, ami közpénzből tolnak, azokhoz is eljut, akik egyértelműen baloldaliak.

A nyomhatnám még itt az érveket, de azt hiszem, pont neked nem érdemes. Biztos vagyok benne, hogy vannak értelmes jobboldali vidéki emberek, szűk rokonságomban is akadnak bőven, baloldaliak szintén, mint ahogy jobboldali fővárosi is... de egy színvonalas vitához értelmes partner kell, és ezért nem téged választalak erre.

2020. szept. 14. 13:24
 22/43 anonim ***** válasza:
42%
ezt magad találtad ki kérdező, vagy a capos fejtágításon mesélték?
2020. szept. 14. 13:30
 23/43 anonim ***** válasza:
32%

#16 tudod mitek nincs? színház, mozi, koncertterem, kávézók, teázók

itt van kultúrális élet, vidéken egyes városokat leszámítva kevésbé, vagy egyáltalán nem. és tudod én este 6 után is el tudok menni valahova, te meg nem.

2020. szept. 14. 13:35
 24/43 anonim ***** válasza:
43%
Mert ismerjuk oket. Tudjuk hogy egesznap gumicsizmaban tapossak a tragyat, es egyutt rofognek disznajaikkal. Es van pofajuk a liberalis elit ellen szavazni, mikozben legfeljebb a diszno segget erinto kerdesekben volna joguk szavazni.
2020. szept. 14. 13:48
 25/43 anonim ***** válasza:

"#16 tudod mitek nincs? színház, mozi, koncertterem, kávézók, teázók

itt van kultúrális élet, vidéken egyes városokat leszámítva kevésbé, vagy egyáltalán nem. és tudod én este 6 után is el tudok menni valahova, te meg nem."

20 percre lévő megyeszékhelyen mind megvan, a legtöbb pesti ennél sokkal többet autózik A-ból B-be. :D

2020. szept. 14. 13:56
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol vannak akik ilyen egyszerűen gondolkodnak, találkoztam olyan belvárosi Pestivel aki soha nem járt Újpalotára és szerinte az már vidék.

Na ez az a réteg akikről a kérdező beszél, de ő sem sokkal különb, mert akkor nem általánosítana.

2020. szept. 14. 13:59
 27/43 anonim ***** válasza:
40%

"Mi itt Bp-en még ha csak bölcsész szakot is végeztünk, de utána nem helyezkedtünk el benne sokkal szépesebb látómezőben tudjuk a világ eseményeit személni, mint egy sszecskavágó mellől"

Akkor már értem, hogy miért jobb nektek cigányokkal és migránsokkal együtt élni. Gondolom őket is analizáltátok.

2020. szept. 14. 14:09
 28/43 anonim ***** válasza:
62%
Napi liberálisekézés letudva.
2020. szept. 14. 14:39
 29/43 anonim ***** válasza:

#23 wow, 20 buszozás után itt van színház, mozi,koncertterem, kávézók is.

Hűha ... Benezted :P

2020. szept. 14. 14:49
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kéne ennyire általánosítani. Pl. én Budán élek, de nem hiszem, hogy Budapesten kívül minden elmaradott tanya. Mem is hívom vidéknek Debrecent és semmilyen más nagyvárost, megyeszékhelyt. Tudom, hogy vannak ooyan
2020. szept. 14. 15:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!