Miért nem építenek most is kommunista panel dzsungeleket? Rondák, de legalább nem 1 millió lenne egy m^2 normálisabb környéken...
Szerintem azért nem építenek panelházakat, mert nem lenne sokkal olcsóbb, mint más modernebb technológiák. Inkább helyben betonoznak, lehet az eredmény is tartósabb a mai épületeknél. A panel előnye a gyorsabb építés lehet, de úgy tűnik manapság nem ez a fő szempont a beruházóknak. Kisebb, családi házas méretekben egyébként épülnek manapság is panelokból gyorsan összeállított könnyűszerkezetes készházak, de valamiért ott sem igazán elterjedt a technológia.
Az ingatlanvásárlás korlátozása, állami ármeghatározás, árlimit és egyéb piacellenes intézkedésekkel ugyan le lehetne szorítani az ingatlanárakat, de hosszabb távon ez visszaüt. A folyamat hiányhoz vezetne, mivel mesterségesen alacsonyan tartott árak esetén a tőke máshova menne, eltűnnének a beruházók, kevesebb lakás épülne és hosszabb távon nem csökkenne, inkább nőne a lakáshiány. Lakáshiány esetén ezért hasznosabb, ha az állam nem a keresleti oldalt akarja visszafogni, a vásárlókat akarja elriasztani, büntetni, hanem inkább a kínálati oldal bővítését, új építkezéseket próbálja ösztönözni, támogatni.
Jaj,ne legyen már több panel,igy is rosszul vagyok mikor latom őket. Monoton.
A bereket fel kell vinni lakasarakat meg lent tartani allamilag! Romos hazakat nem kipofozni,hanem oda ujakat epiteni igény szerint!
Könyörgöm,tarsas hazak legyenek már teraszosak! A környék meg zöld övezet.
En amugy kertvarosokra szavaznek.
#7/8
Szerintem ha most építenének államilag panel dzsungeleket, akkor azoknak a kinézete valamennyire illeszkedne a mostani elvárásokhoz, hisz nem kerül hatalmas extra költségbe nem ocsmányra tervezni a dolgokat. A várasiasodás ugyanúgy jelen van most is, mint a kommunizmus alatt, csak most még lakások sem épülnek (amik épülnek, azok luxus kategóriába sorolhatóak, nem a kinézetük végett, hanem az áruk miatt..). A lakásárak egyre jobban elszállnak. Eközben meg a "boomerek" szapulják a mamahotelben élő fiatalokat, holott annó nekem a szüleimnek a lakásukért közel nem kellett annyit dolgozni, mint amennyit nekem kell.
Te nem azért nem tudsz olcsón lakást venni, mert Dzsudzsák felvásárolja, hanem azért, mert a kormány az istennek sem képes rájönni, hogy a pénzben nyújtott támogatás a lakásárak emelkedéséhez vezet.
Szerinted valami véletlen van abban, hogy pont a CSOK összegével emelkedtek a lakásárak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!