Félsz a Koronavírustól?
#22 " Ehhez képest még mindig élünk, "
A baj az hogy sokan nem élnek már. Attól mert az ebolának is van túlélője, a pestisnek meg a kolerának is, még az áldozatai számára igencsak komolyak voltak.
Fel van fújva!
Ennyi erővel előző években is lehetett volna ezt a karanténosdit játszani az influenzával.
#26 Nekem halt meg barátom 43 évesen az influenza miatt, tehát nálam jobban senki nem tudja hogy az milyen komoly betegség. De neki lett volna rá lehetősége hogy beoltassa magát, mert tudta hogy benne van a rizikócsoportban.
Most nincs védőoltás. Majd ha lesz, akkor a covid is éppen úgy lesz kezelve, mint most az influenza.
" Nekem halt meg barátom 43 évesen az influenza miatt, tehát nálam jobban senki nem tudja hogy az milyen komoly betegség. De neki lett volna rá lehetősége hogy beoltassa magát, mert tudta hogy benne van a rizikócsoportban."
Az oltás nem garancia és sajnos sok esetben nem is hatásos hanem még betegebb leszel tőle. Én egy jóideje megfogadtam, hogy soha nem oltatom be magam.
"ha van valami betegség vagy bármi ami rám veszélyes, akkor nem megyek a közelébe. Nem várható el azt, hogy mindenki tavolodjon el tőlem, mindenki vedekezzen miattam, mindenki hozzám igazodjon és attól rettegtjen nehogy engem megfertőzzön."
Nem erről beszélek, hanem hogy mi van, ha egy rizikocsoportba tartozo hozzátartozóm beteg lesz (nem a vírus miatt, hanem egyébként - mivel vannak alapbetegsegei, van választék bőven), és én leszek kénytelen ápolni, én, aki momentán a munkam kapcsán nap mint nap be vagyok kényszerítve mindenféle gyanús vírushordozók közé. Tanárként nem kerhetem, hogy magantanulo legyek... És még annyi segítséget sem kapok, hogy legalább a maszk viselese kötelezően elő legyen irva, hogy kisebb eséllyel kapjam el - ezt is nekem kell lebokszolnom 600 kamasszal külön-külön...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!