Emberek ennyire megvezethetők vagytok?
Figyelt kérdés
Elhiszik hogy ami Magyarországon torténik az csakis a Fidesz hibája. 10 éve már hatalmon vannak 2/3-os többséggel, ami egy elég szép eredmény. De ez nem azt jelenti hogy minden az ő hibája ami Magyarországon folyik. Az ország romlása nem a Fidesz alatt kezdődött, sőt, a Fidesz óta javul a helyzet. Ez egy MSZ(M)P nevzetű párt hibája, ami jóval több mint tíz évig volt. Pár évtizedig!! Erre a 2000 években szuletett generáció többsége nem is emlékszik. Pedig egy fontos dolog lenne. Talán dereng nekik valami Gyircsányról az Őszödi beszédről, a szemkilövetés, lovsroham, tévé ostromról. De igazán nem éltek akkor, és nem is tudják mi volt az. A mai generáció annyira szerencsés helyzetben van, hogy nem tudja mi az hogy kommunizmus. A diktatúrát meg az autokráciát gyakran használják az ellenzéki fiatalok, de nem tudják mit jelent mert nem éltek még benne. Meggyőződésem hogy a többség a nyomor fogalmával sincs tisztában mert nem éltek benne. Ez a normális mert én sem vagyok vele egészen tisztába. Ők ezeket nem nézik, hanem azt nézik hogy a nálunk szerencsésebb országok jobb helyzetben vannak.2020. aug. 17. 12:59
1/201 LazyJones válasza:
Éltem a szocializmusban, éltem a fityisz uralom előtti időkben, tudom, mi az a nyomor, tudom, hogy éltek a szüleim és nagyszüleim az MSZMP-s időkben, és láttam azt is, hogy 10 év alatt hogyan lett egy megkeseredett, gyűlölködő, arrogáns romhalmaz annak az országnak a helyén, ami 20 éve még boldog volt és bizakodó.
2/201 qkker1 válasza:
Látszik, hogy beindult a fidesz trollképzője!
3/201 A kérdező kommentje:
1. Az olyanok gyűlölködnek, mint amilyen te is vagy. Az a boldog bizakodo országot te eléggé félre ismerted, mert akkor már egy kisemizett ország volt.
2020. aug. 17. 13:13
4/201 anonim válasza:
Tipikus Fideszes duma.
Minden ami jó az a Fidesznek köszönhető ami rossz arról meg Gyurcsány,MSZP tehet.Sorost,migránsokat és az EU ócsárlását kihagytad.
5/201 A kérdező kommentje:
4. Most megmondtad. Jobban erzed magad? Bocs hogy nem szurkolok olyanoknak, akik szemeket lövettek ki, embereket veszelyeztettek. Bedöntötték az angol fontot!
2020. aug. 17. 13:17
6/201 anonim válasza:
Hát 2008 körül a Medgyessy-féle államcsőd után, mi nem igazán bizakodtunk már semmibe. Örülni meg végképp nem volt mibe.
7/201 anonim válasza:
Azért, mert volt egy nagyon sz@r helyzet régen, nem jelenti azt, hogy elégedettnek kell lennünk a mostani, kevésbé sz@r helyzettel, mikor lehetne sokkal jobb is. Értem, hogy te megrekedtél a nagyon sz@rban, de nem kell másra ráerőltetni.
8/201 LazyJones válasza:
#3: Az a boldog, bizakodó ország többek közt belőlem, a rokonaimból, ismerőseimből, barátaimból is állt. Azokból, akiknek a java azóta elhagyta ezt a fényes, tündöklő kánaánt, és eszükben sincs visszajönni addig, míg a narancsos agyhalál tobzódik itthon. Azokból, akik egy élet árán felépített karrierjüket sodorta veszélybe a fideszes ötlethadjárat, azokból, akik rokkantan kényszerültek vissza a "munkaerőpiacra" vergődni a mindennapi megélhetésükért, azokból, akik a krónikus betegségeiket nem tudják kikezeltetni a gigászi várólisták, és a magánba átpréselt egészségügy miatt. De persze, mindenki hülye, aki nem narancsleven él, tudom előre.
9/201 anonim válasza:
Gondolom úgy vagy vele, hogy te vagy a fény a sötét éjszakában, te nem dőlsz be mindennek, te bárkinél okosabb vagy, és mindenkinél mindent jobban tudsz.
Ami jó, azt Vitya meg a Fidesz tette, ami pedig rossz azt pedig a Gyurcsány, az MSZP. Sorost, Brüsszelt meg az EU-t mondjuk lehagytad a felsorolásból.
10/201 A kérdező kommentje:
Természetesen ez is a Fidesz hibája, csak mert egy kisemmizett országot nem lehet 10 év alatt felépíteni. Az a baj veletek, hogy ti mindenkinek bedőltök aki csodát igér. De a politikusok nem varázslók, akik a varázsige után a pálcájukkal suhintanak egyet, és minden rendben lessz. Nem kell szeretni őket, sem ezt az országot, csak meg kellene becsülni amink van. És összetartani, mert nem egymás ellensgei vagyunk hanem ellenfelei. Mindnekinek kijutott a oszból ami már kevésbé rossz.
2020. aug. 17. 13:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!