Nem lehet, hogy Orbán Viktor 1989 előtt kommunista volt, csak titkolja magáról?
#100 Szépen megmutatod mennyire fogalmad sincsen a avlóságról, ez a zorbánozás nagyon árulkodó.
Orbán a KÖZÉPISKOLÁBAN volt kisz-es és kisz-titkár, egy diák vezető, képviselő volt 18 évesen. Te meg belekevered az országos politikába. Mintha ma egy gimnáziumi DÖK vezetőt vagyis a ma létező diák szervezet a Diák Önkormányzat vezetőjét próbálnál egy szinten kezelni egy fideszes államtitkárral.
Nagy a sötétség tenálad, igen nagy!
A párt seggét nyaló kollaboránsok, a pártállami szerepüket.
Vagy mondjuk ha olyan volt az a rendszer mint amit hazudnak róla, akkor egy Boros Péter hogyan lehetett egy állami vendéglátóipari vállalat vezetője? Hogyhogy őt párt hátszél nélkül kinevezték? Vagy Mr. Scmitt Pált az Astoria szálló vezetőjének.
Van még ilyenekből gazdagon, de azért ezt a kettőt hoztam példának, mert mind a kettő állami vezetőségig bírta vinni.
#101 az apja, nem KISZ titkárságból kapott bányát, eltolcsyt sem kényszerítették MSZMP KB közgazdásznak, ahogy a többit sem.
A fideszesek komcsik voltak, és azok máig, elég csak nézni mennyire hasonlít a tevékenységük a rákosi rendszerre, szerencsére még csak lightosan.
Ezért is rajonganak értük a komcsik, és kádáristák, a párt propagandát ész nélkül benyelő hülyék, és a holdudvar mellett.
Kérdező
Látszik, hogy nem éltél az elmúlt rendszerben.
Nálunk általánosban mindenki kisdobos lett, majd középiskoláőban automatikusan kisz-tag. Lehet, hogy voltak vidékek, hogy ez nem így ment. A tagság engem is megválasztott kisz-titkárnak. Kirándulásokat, porgramokat szerveztünk.
A párt alapszervezet mellénk delegált egy párt-tagot, aki megkritizált, hogy a taggyűléseken nincs politikai "fejtágító". Közöltem, hogy a kötelezö párt-fejtágítókon "megkapjuk a szükséges információkat". Erre a pártvezetés megszüntette a kisz-titkárságomat.
Többször próbáltak beszerzeni párt-tagnak, ezt valahogy sikerült hárítanom.
Miután közszférában dolgoztam, ahhoz "gyáva voltam", hogy kilépjek a kisz-ből -esélyes lett volna, hogy más munkát kell keresnem. Szerencsémre 89-ben -41 éves koromban- a kisz kilépett belőlem.
107!
Az MSZMP utódpártjaiban és maoista ellenzékében.
Segítek: a szélsőbalos ellenzékből lett az SZDSZ.
Az egész ügynökösdi egy "katyvasz" volt. Ha külföldön dolgoztál, mindenképpen "elbeszélgettek" veled. Valamilyen karton biztos, hogy készült is rólad. Sőt fedőnevet is kaptál függetlenül attól, hogy aláírtál-e valamit, vagy sem.
A besúgók III/III-asok voltak. Itt-ott lehetett sejteni, hogy ki az.
Teszem azt geológusként meghívott egy külföldi cég egy felmérésre. Akkor a III/II-es listára kerültél. Megkerestek az itthoni külker cég "beépített emberei" és nemzeti érdekre hivatkozva kértek tájékoztatást a kinti munkádról. S tudtodon kívül is felkerültél a III/II-es listára. Hasonlóan ment ez minden vonalon.
Ugyanakkor a valódi ügynöklisták (gondolok itt a III/III-ra) 90 %-át '89-ben ledarálták. Más részüket "egyesek" eltették "későbbi felhasználás" céljára. Ezekből "szivárogtak ki" később adatok. De korántsem biztos, hogy ezek tényleg besúgók voltak. De III/III-as kartonra is felkerülhettél, peddig éppenséggel te voltál a megyfigyelt. Csak készült róluk karton.
A valódi besugókat/ügynököket csak a jelentéseik alapján lehetne azonosítani, ezek többsége azonban tényleg lezúzásra került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!