Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Paks2 érvek, ellenérvek?

Paks2 érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés

2020. aug. 3. 20:37
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
18%
A Gyurcsánykormány 3 Paksnyi IMF hitelt vett fel és mind ellopta. Legalább 1 paksnyi pénzből legyen Paks2!
2020. aug. 3. 20:51
 2/28 anonim ***** válasza:
85%

Érv: áram lenni jó

Ellenérv: lopás lenni rossz

2020. aug. 3. 20:52
 3/28 anonim ***** válasza:
30%
valószínűsíthetőleg kell egy nagyobb fejlesztés csak nekem az nem tetszik, hogy nagyon erre játszanak míg a szél energiát elkaszálták. Tudom nem lenne annyi energia belőle ,mint paksból illetve időjárás függő de lehet nem kéne ekkora hitel
2020. aug. 3. 21:02
 4/28 anonim ***** válasza:
55%
Nem fog elkészülni sose, a rá felvett hitel megy az oligarchák zsebébe.
2020. aug. 3. 21:12
 5/28 anonim ***** válasza:
7%

"míg a szél energiát elkaszálták."

A szél energiát már Kapolyiék korában elkaszálták gyurcsibácsiék.

2020. aug. 3. 21:25
 6/28 anonim ***** válasza:
54%

+ szükség van rá

- Tipikus fidesz módra kiszervezik egyrészt kormányközeli oligarcháknak a beruházásokat, másrészt(az a durva, hogy ez a nagyobb baj) az oroszoknak kiárusítja Orbán az országot teljesen.

Ezen kívül egyelőre többet nem lehet mondani(na jó, ahol a Roszatom és a Vnyesekonombank ténykedik leginkább, arról sok jót bizony nem is lehet feltételezni). Az lenne a meglepő, ha a Fidesz végre valamit korrekt módon intézne el, de ilyesmitől Paks2 esetében sem kell félni, félhivatalos, okosba megoldások, ahol a profit és az orosz befolyás az elsődleges, szakmaiság, költséghatékonyság, biztonsági szempontok már egyáltalán nem számítanak.

2020. aug. 3. 21:34
 7/28 anonim ***** válasza:
22%

Túl drágán termeli az energiát és nem is szabályozható. Németországban (de egyébként Magyarországon is volt már rá példa tudomásom szerint) negatív sávba ment az áram árfolyama, mert drágább lett volna a műszaki leállítás+újraindítás, mint fizetni azért, hogy fogyasszanak.

Sokszor gúnyt űznek a megújuló energiaforrásokból, de be kell látni, hogy az energiatermelés negyedét már ők adják Európában (ráadásul úgy, hogy a kelet-európai országok rendre lehúzzák a statisztikát). Annak, hogy mi itt majd energiát fogunk exportálni nincs realitása, ahogy annak se, hogy mi csak azért fogunk nagyobb rezsiköltséget fizetni mert az "magyar".

2020. aug. 3. 21:38
 8/28 anonim ***** válasza:
12%
Erről hallottam én is , hogy negatívba ment az áram. Én az ITER-re leszek kíváncsi, hogy azzal mi lesz
2020. aug. 3. 21:43
 9/28 anonim ***** válasza:
60%

Mellette szól:

- ellátásbiztonság erősítése

- környezetbarát, emissziómentes energiaforrás

Ellene szól:

- óriási beruházási költség, gazdasági kockázatok, bizonytalan megtérülés

- radioaktív hulladékok kezelése, tárolása

2020. aug. 3. 22:01
 10/28 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem igenis kell Paks 2. Elektromos autókkal fogunk járni, lassan a gázt is áram válthatja és jelenleg is az áramot fogyasztom, ami jó eséllyel részben szénégetésből termelődik. Alternatív energia ~50% résszel jó, de azon felül akkor vagy elfogadjuk, hogy éjjel illetve borús időben nincs áram vagy akkumulátorokban tároljuk az energiát, ami vagy iszonyatosan drága vagy iszonyatosan környezetpusztító (vagy mindkettő leginkább). Aki egy fenttartható jövőt szeretne, az szerintem kompromisszumot kell kössön Paks 2-vel. Akit meg a Paks 2 mikéntje zavar, annak legfeljebb az Orbán kormánnyal van baja, de az meg nem ehhez tartozik.
2020. aug. 3. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!