A budapestiek mindig is ennyire gazdagok voltak a vidékiekhez képest?
Megyei jogú városban élek, de sokat járok Budapesten.
Ég és föld a kettő. Az emberek jobb ruhákban járnak, jobn cuccaik eszközeik vannak, jobbak a fogaik, jobb autójuk van, a lakásaik min 30 milliótól kezdődnek, fizetésük min. 50%-al magasabb. Többet járnak múzeumba, színházba, jobban beszélnek idegen nyelveket.
Tudom, voltam szegényebb kerületekben, láttam csöveseket is, de összességében egy átlagos kőbányai vagy józsefvárosi lakosnak is sokkal magasabb életkörülményei vannak, mint egy átlagos vidékinek.
Aki Budapesten születik, sokkal jobb helyzetből indul az életben, könnyebben fog boldogulni minden tekintetben.
Ez régebben is így volt, vagy mostanában lett ekkora szakadék Budapest és vidék között?
És a sok milliárd panelház annak a sokszorosa mennyiségű lakással? Abban is budapestiek élnek ám! Nyilván, ha végigsétálsz valami elit környéken, ott gazdag embereket meg menő autókat látsz.
És persze ott a Nyócker, Zugló, nemhogy nem gazdagok élnek ott többségben, de kérdés az, hogy életnek lehet-e nevezni azt, ami ott folyik.
Első, második kerület tiszta gettó. Vagy sétálj végig a Blaha Lujza tér környékén, és számold a puccos embereket...
4es
Vidéken 100x rosszabb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!