Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyennek látjátok a magyar...

Milyennek látjátok a magyar ingatlan helyzetet?

Figyelt kérdés

Igaz h nagyon elszalltak az árak az állami tamogatas 10 milla meg a babavaro hitel miatt,na meg még a nyugat europai betelepulok is verik fel az arakat.

Úgy értem egy atlag magyar csak akkor juthat lakashoz ha gyerkeket bevallal vagy kimegy kulfoldre dolgozni?

Nem lehet mindneki vallalkozo meg vezerigazgato!

Normal munka nincs ugy megfizetve h 10 ev alatt mindneki sajat lakast vegyen.

Ugy latom h pl egy 15 millas lakashoz plusz rezsi kiadasok evi 1 kirandulas kocsi fentartashoz havi fél milla bevetelnek kéne lenni.

Igaz az h nagy többség nem jut ingatlanhoz?

Regi hazakat vesznek azokat pofozgatjak,regen az ikyeneket lebontottak es ujat epitettek a helyükre.

Olyan draga ingatlan árak vannak h lehet aki kertes házat akar annak jobban megeri ha epitkezik?

A lakasfelujjitas arak nincsenek aranyba a szros atlagberrel.

Lehet e palyazati penzbol felujjitgatni vagy az is azoknak van kitalalva akik sok penzzel rendelkeznek?

Arra lennék még kivancsi h szerintetek akik alberletbe akarnak menni annak hany 100% talál? Tegyuk fel h van lovejuk rá. Es főleg videken kerdem nem Budapesten.

Van elegendő alberlet videken,vagy ha egyet hirdetnek akkor lecsapnak rá?

Hogy latjatok ezeket a dolgokat?

2020. jún. 27. 17:10
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%
Röviden és tömören: Nincs most ideje házat venni...
2020. jún. 27. 17:13
 2/39 A kérdező kommentje:
Persze
2020. jún. 27. 17:15
 3/39 anonim válasza:
Én egy Hajdú-Bihar megyeében található községben lakok,a fizetés szar,munka se nagyon van.Kimentem pár évvel ezelőtt külföldre,lehúztam 2 évet,összeraktam annyi pénzt hogy tudjak venni egy felújítandó házat.Vettem is 5.2 millióért,lassan másfél éve újítom amikor időm engedi munka mellett,már csak a festés híja van,annyi a szerencsém hogy anyáméknál lakok,ők nem vesznek el tőlem pénzt semmire,nemkell adnom semmibe..így a 220-230 ezer forintos fizetésből úgy haladok ahogy tudok..mit tudok csinálni..így legalább nincs hitel a nyakamba.Az ilyennek mint én,északkelet magyarországi,falusi átlagembernek az élet kínlódás,szar meló szar pénz,azért hajtunk hogy ne dögöljünk éhen..
2020. jún. 27. 17:25
 4/39 anonim ***** válasza:
4%
Ó'bán nem ad pí'zt Budapest belvárosi 100 m2-es ingatlanra egyedülálló férfiként. :,-(
2020. jún. 27. 17:29
 5/39 A kérdező kommentje:

3-nak akkor miert nem.maradtal még kint több időt külföldön,vagy nem.értem ha ott jobb minden akkor sokan miert jonnek haza.

Gondolkoztal e azon hogy inkabb Pest kornyekere költözol ahol tobb a munka meg fizu lehetőség?

2020. jún. 27. 17:39
 6/39 anonim ***** válasza:

Van akinek van ingatlanja,és van akinek nincs.

A világ minden részén így működik,vagy még így sem.

2020. jún. 27. 17:45
 7/39 anonim ***** válasza:
94%

Az egyre nyíló társadalmi olló legékesebb példájának látom az ingatlanpiaci helyzetet, szépen megfigyelhető a társadalmi rétegződés. Vannak, akik zsebből kifizetik, és befektetik (felsőosztály). Aztán vannak azok, akik vért izzadnak, és kb 20-30 milliós hitellel, de képesek megfinanszírozni (középosztály). És végül vannak az alsó rétegek, akiknek esélye nincs a finanszírozásra, így vagy marad a zsákfaluban levő olcsó ház, távol a jó munkától és élhetőségtől, vagy fizeti az albérletet a felsőosztálynak.

A társadalmi mobilitás pedig egyre nehezebb, ez egy sosem látott válság, ami nem csak a mi országunkat, de az egész fejlett nyugati világot sújtja. Ma már egy fiatalnak kb 20-30 évet kell dolgoznia, hogy önerőből legyen képes egy jó lokációjú, városi ingatlan finanszírozására, ezért nem véletlenül frusztráltabbak egyre inkább, hiszen az idősebb generációk az ő idejükben levő kedvezőbb körülmények miatt tulajdonképpen most rajtuk nyerészkednek. Szerintem a megoldás a bérlakás program elindítása lenne, és a befektetési célú ingatlanok különadóztatása (pl. 2-3. ingatlantól).

2020. jún. 27. 18:04
 8/39 anonim ***** válasza:
Siralmasnak. És azt meg különösen érdekesnek, hogy nem hallani a médiában lakhatási válságról, pedig nagyon is létezik a jelenség. Airbnb nincs szabályozva, külföldi vevők nincsenek szabályozva, több ingatlannal rendelkezők nincsenek szabályozva, bérlakások nem épülnek, ha van is, akkor csókosoknak vannak kiadva nem rászorultsági alapon.
2020. jún. 27. 18:27
 9/39 anonim ***** válasza:
65%
Nyugaton még rosszabb a helyzet. Angliában szinte már csak a pénzes elitnek van saját ingatlanja.
2020. jún. 27. 19:25
 10/39 anonim ***** válasza:
28%

# 7:

"Ma már egy fiatalnak kb 20-30 évet kell dolgoznia, hogy önerőből legyen képes egy jó lokációjú, városi ingatlan finanszírozására"

Mikor volt ez másképpen? Merthogy a peremkerületi Kádár-kockák is 20-30 éves hitelekből épültek anno, ahol 2-3 generáció él(t) együtt Budapesten.

2020. jún. 27. 19:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!