Mi az oka annak, hogy tíz év Fidesz kormányzás után sincsenek olyan bérek Magyarországon, mint pl. Németországban?
Külföldön van kihez mennem lakni, szóval nem kell idegen 5 emberrel laknom. Maradhatok ott addig, amíg meg nem szedem magam pénzzel, és bérelhetek egy lakást, hogy külön éljek.
"Akkor én meg mutatok neked egy egész várost ahol senki nem keres semmit.
Nyertem."
A hülyeség tekintetében? Több testhosszal...
Ha az eszedről van szó, ott komoly lemaradásban vagy!
Ugyanis ez nem verseny, ez tény, ha vetnél pár pillantást arra, hogy legrosszabbul fizetett térségekben mennyi az átlagbér, nos igencsak megdöbbennél, hogy milyen messze van az egymillióstól, meg ha úgy egyszer végignéznél pár határ menti kisvároson úgy a román, ahogy a szlovák határ mellett, hát nem valószínű, hogy találsz bárkit, akinek egymilliós fizetése van. De ezt te is tudod, csak adod a hülyét.
Imádok ide följárni, mert ez az oldal kicsit olyan mint a világunk kifordítva.
A valóságban mindnek tudja, hogy sokkal jobban élsz külföldön mint itthon, itt mindig találsz pár dilinyóst, aki elmondja ötezerszer, hogy kint többet költesz, és így nincs is értelem kimenni.
Azt nem vágom, hogy el is hiszik ezt???? vagy trollkodni járnak föl???
Mert meg kellene tanulniuk a vásárlóerő jelentését, és akkor nem mondanák azt, hogy elviszik az összes pénzed szállásra és kajára.
"A valóságban mindnek tudja, hogy sokkal jobban élsz külföldön mint itthon, itt mindig találsz pár dilinyóst, aki elmondja ötezerszer, hogy kint többet költesz, és így nincs is értelem kimenni"
Egyetértek veled. Nagyon is van értelme kimenni, mert ott jobban él az ember. Persze csak az menjen, aminek van esze. Aki hülye, annak csak kudarc lesz az egész.
Azoknak, akik az itthonmaradás mellett kampányolnak, csak annyit lehet mondani, hogy maradjanak itthon. Pont.
42/45
Képzeld el, akik az életszínvonalat mérik, azok is hozzászámolják azt hogy mennyit ér a pénzed.
" Eurostat felmérte az egy főre jutó, megint csak vásárlóerővel (vagyis a helyi árszinttel) korrigált nemzeti összterméket is. Ezt a listát megint csak Luxemburg vezeti és Bulgária zárja, de Magyarország itt valamivel előrébb van – öten vannak még mögöttünk, így 73 százalékkal holtversenyben a 21-22. helyen vagyunk Lengyelországgal"
Most mond azt hogy luxemburgban nem élnek jobban a több 10 milliós alapfizetésekkel.
42-es, ha megengedsz egy tanácsot, mint külső szemlélőnek ebben a buta "veszekedésben", szerintem, ha hülye vagy, legalább legyél TÖMÖR.
Bármilyen hosszú okfejtést szívesen elolvasok, ha vannak benne értelmes gondolatok, újszerű összefüggések, tudás, fantázia, szakértelem, bármi.
Ilyen buta és földszintes érvelést, mint a tied, nagyon rég olvastam viszont. Tégy meg egy szívességet mindannyiunknak, magadat beleértve: RÖVIDEN legyél kretén. Így rengeteg szabadidőd is marad, és nekünk is sok értékes percet megtakarítasz!
És értsd meg: a világon minden megérvelhető és megcáfolható ELMÉLETILEG. De a GYAKORLAT egy kemény dolog, a tények, az igazság, a VALÓSÁG pofán vág előbb-utóbb.
Minden második magyar embernek van ismerőse, rokona, barátja, aki külföldön szedte össze azt a pénzt, amivel egyenesbe tudott jönni (pl. egy bedőlt devizahitel nyomán), és MEGTAKARÍTÁSOKKAL tért haza.
Szimpla, buta HAZUGSÁG az, hogy a külföldi magasabb árak el is vinnék a fizetést. Ez egyszerűen nem igaz. A külföldi árak csak magyar turistaként magasak, mert Matolcsy György úgy döntött, hogy a forintnak "nincs árfolyamcélja".
Persze, a gyenge forinthoz képest minden ár magas. De TÉNY, hogy Németországban a fizetések sokkal magasabbak ARÁNYOSAN is, ár-érték arányban. Hiába méregdrága az albérlet, a két-három évet kint dolgozó a végén MEGTAKARÍTÁSSAL tér haza. Olyannal, ráadásul, amilyen mértékűt UGYANABBÓL, azaz AZONOS munkából itthon nem tudna összehozni.
Ez egy TÉNY és napi TAPASZTALAT. Érvelhetsz, agybeteg fideszes birkaként, mert a "zinternet", akárcsak a papír, mindent elbír.
De a VALÓSÁG egy nagyon kegyetlen dolog: mert csak EGY létezik belőle.
Egy szó mint száz: hazudj, beszélj mellé, kreténkedj nyugodtan - de RÖVIDEN! Hosszan csak értelmes gondolatokat érdemes leírni.
Kérdező: azért nem akarsz vitázni, mert rá mutattam mennyire ostoba vagy és te is beláttad már nem tudod menteni a menthetőt. Baromira nem értesz a külföldi élethez, nem tudod mi van ott, stb.
Rávilágítottam, te amit forintba elő akartál adni, hogy milyen csudi szuper fizetés, az totál nem csudi szuper fizetés külföldön.
A borsó méretű agyaddal ezt nem akartad megérteni, hiába hisztizel itt.
"Egyetértek veled. Nagyon is van értelme kimenni, mert ott jobban él az ember. Persze csak az menjen, aminek van esze. Aki hülye, annak csak kudarc lesz az egész."
Akkor te maradj itthon, mert kudarc lesz számodra.
"Azoknak, akik az itthonmaradás mellett kampányolnak, csak annyit lehet mondani, hogy maradjanak itthon. Pont."
Meg látod, te ilyen IQ hiányos vagy. Gondolom a tyúkok is elszoktak verni téged az IQ felméréseken. Ne zavarjon, hogy arról papoltunk itt, hogy kint közel se élsz meg fényévekkel jobban, mint ahogy te beállítod és nem az itthon maradás mellett papoltunk.
Arról pofáztunk neked, hogy baromira nem úgy vannak kint a dolgok, mint ahogy elő akarod adni, hogy mosogatótól kezdve mindenki száz meg ezerszer jobban él. Forintba persze jobban, de kint is ugyanúgy meg kell élned, fizetned a számlákat, kaját venned, szállásért fizetned, stb. Csak amilyen buta vagy te ezt nem bírod megérteni. Tojok rá, hogy neked szarul esik, mert talán elkezdtél gondolkozni rajta kint mégse leszel 1 óra alatt multimilliomos, akikre a nők bukni fognak, stb, és most emiatt bánatos lett a kedved.
44:
Ajánlom visszamenni az iskolába gyakorolni a szövegértést.
"A valóságban mindnek tudja, hogy sokkal jobban élsz külföldön mint itthon, itt mindig találsz pár dilinyóst, aki elmondja ötezerszer, hogy kint többet költesz, és így nincs is értelem kimenni."
Arról lett végig itt pofázva, hogy kint közel se keresel annyit, mint amennyit a kérdező meg sokan állítanak és forintba lehet baromi jól hangzik a fizetés, de kint nem ugyanazok az árak vannak. Abból a fizetésből közel se annyi fog maradni, mint amit a kérdező itt elő adott. De tudom, sokaknak nehéz a szövegértés, nem csoda, hogy 2010 óta még emelt szintű érettségizők is jobban félnek a szövegértéstől, mint a matektól.
48:
Megengedsz egy tanácsot? Menj el az iskolába gyakorolni a szövegértést. :D Kajak, hogy a tökömbe lett ez az ország ennyire analfabéta, hogy ilyen baromi kevesen nem tudnak szöveget értelmezni?
"Ilyen buta és földszintes érvelést, mint a tied, nagyon rég olvastam viszont. Tégy meg egy szívességet mindannyiunknak, magadat beleértve: RÖVIDEN legyél kretén. Így rengeteg szabadidőd is marad, és nekünk is sok értékes percet megtakarítasz!"
Nem azért kéred ezt, hanem azért, mert a hosszabb szöveg ki fog rajtad és nem tudod értelmezni a dolgokat. :D
"Minden második magyar embernek van ismerőse, rokona, barátja, aki külföldön szedte össze azt a pénzt, amivel egyenesbe tudott jönni (pl. egy bedőlt devizahitel nyomán), és MEGTAKARÍTÁSOKKAL tért haza."
Ultimate érvet toltál báttya. :D Szerinted idehaza nem tudnak megtakarítani? A megtakarítás persze, hogy jól hangzik Forintba, de kint közel se ér annyit az a megtakarítás amivel hazajönnek. Erről pofáztam végig nektek! :D Hogy lehet 400 ezer forintba elég soknak számít, Euróban nem annyit ér. Csak ugye ezt nem akarjátok megérteni és egyből hisztiztek, hogy "jaj, ez arról beszél kint nem lehet megélni, stb." Meg lehet, de közel se lesz mindenki egyből olyan gazdag, mint ahogy a kérdező előadja, aki próbálja bemesélni simán kapnak a mosogatók is 1000 eurós fizetéseket.
Kint is ugyanúgy meg kell élned, így te hiába keresel 1500 eurót, ha lehet 1000 euró elmegy a kiadásaidra. Erről pofázok nem tudom hány oldala már, csak nem bírjátok megérteni. Miközben a kérdező próbálja beállítani, hogy 1500 Euróból simán félre tudsz rakni akár 1200 Eurót is, csak faljál mindig péksüteményt, mert az olcsó.
"Szimpla, buta HAZUGSÁG az, hogy a külföldi magasabb árak el is vinnék a fizetést. Ez egyszerűen nem igaz. A külföldi árak csak magyar turistaként magasak, mert Matolcsy György úgy döntött, hogy a forintnak "nincs árfolyamcélja"
Hallod, te nagyon nem értesz a dolgokhoz. Gazdasági analfabéta vagy? Nem Matolcsy dönti el az ilyeneket, a nemzetközi piac lövi be. Tudod miért ilyen gyenge a forint? Mert alig van hazai termelésünk. Matolcsy tolja a hülyeségeit, de nekik is már kevés beleszólásuk van és ezért szívunk.
"Persze, a gyenge forinthoz képest minden ár magas. De TÉNY, hogy Németországban a fizetések sokkal magasabbak ARÁNYOSAN is, ár-érték arányban. Hiába méregdrága az albérlet, a két-három évet kint dolgozó a végén MEGTAKARÍTÁSSAL tér haza. Olyannal, ráadásul, amilyen mértékűt UGYANABBÓL, azaz AZONOS munkából itthon nem tudna összehozni."
Pocsék Euró-Forint árfolyammal persze sok megtakarítással tér haza ember. Te most tényleg ilyen szinten gazdasági analfabéta vagy? A megtakarításuk azért ér sokat, mert pocsék az árfolyamunk. Itthon is ezért drágul minden külföldről behozott termék. Forintba minden jól hangzik erről beszélek. Mit nem bírtok ezen megérteni?
Csodálkozunk, hogy a béka segge alatt van az ország, mikor sokatokon már az ki fog, hogy megértsen egyszerű szövegeket.
Akkor röviden, ha te is értelmi hiányos vagy: kint megélsz? Megélsz. Olyan luxus életet fogsz állítani, mint amit a kérdező? Nem, mert az a szint az ő álomvilágában él csak meg. Forintba jól hangzik minden külföldi fizetés? Igen, mert pocsék az árfolyamunk. Kint a jól hangzó fizetés is jó külföldön? Közel se biztos.
Szólj, hogyha ennyi is kifogott rajtad és akkor megpróbálom megrajzolni neked, hátha úgy talán megérted.
A meg szeretem, hogy egyből Fideszes birka vagyok, mert lemertem írni, hogy kint baromira nem kolbászból van a kerítés és az agyatok ezt úgy fogta fel, mintha azt írtam volna külföldön nem lehet megélni. :D
"Szimpla, buta HAZUGSÁG az, hogy a külföldi magasabb árak el is vinnék a fizetést"
Persze, hogy hazugság. Egy Sony PlayStation 4 vagy egy Apple Iphone kb. ugyanannyiba kerül, mint itthon. Nem igaz, hogy a magasabb árakra rámenne a fizezés, aljas hazugság. A saját szememmel láttam az árakat.
"Nem. Azért nem vitázok veled, mert a vallás topikba írogató ostoba, Jehova tanúi szinjén vagy."
Jaja, azért, mert megmondtam irreális az elképzelésed miszerint egy mosogató is simán 1000 Eurót megkeress? :D Brühühü. De, ezt te állítottad korábban.
"Külföldön igenis megtudja magát szedni az ember pénzzel."
Leírtam, Forintba persze megtudja szedni magát, mert pocsék az Euró-Forint árfolyam. Szlovákok is emiatt járnak át hozzánk vásárolni, mert röhejesen olcsón tudnak mindent megvenni nálunk. Erről pofázok neked oldalak óta, hogy Forintba nagyon sok fizetés jónak számít, a Norvég példát is erre mondtam, csak az agyaddal nem bírod felfogni.
Úgy meg tényleg könnyű csomó pénzt forintba átszámolva félrerakni, mint amire utaltál, hogy egyen csak péksüteményt, mert az csak pár euró.
"Én is jártam ki oda, csak nem maradtam kint"
Dehogy jártál, mert akkor nem mondtál volna olyan marhaságot, hogy 1000 Eurót keres egy mosogató.
"Tudom, milyen élet van kint, mivel hónapokat kint éltem"
Nem, továbbra se éltél kint, mivel ahogy előbb is írtam totál nincs elképzelésed se a kinti dolgokról.
"Ha kimegyek megint, egy fillért sem kell fizetnem, mert van hová mennem, mivel ott él a családom egy része"
Megint saját magadat égeted be. Arról pofáztál eddig, hogy nincsenek drága kiadásaid, aztán megint benyögöd, hogy neked persze nem voltak kiadásaid, mivel családodhoz mentél így nagyon minimális szintű összeget kellet fizetned csak.
Fogd meg, menj el külön lakni és utána nyilatkozz.
Leírtam, hogy ez olyan példa, mintha azt írnád nem érted miért panaszkodnak sokan az emberek, hogy milyen drágák Budán a lakások eladási árai, mikor neked is van egy a neveden, majd benyögnéd, hogy azt valójában nem te vetted, hanem más, csak a nevedre íratták.
"Onnan majd tovább mehetek a városba, ahol bérelhetek magamnak egy jó lakást, ahol magamban ellehetek, és az ottani fizetesemből kényelmesen megélek majd."
Nem, nem fogsz, mivel fogalmad sincs az életről. 400 ezer forintos fizetést úgy állítottad be, hogy az tök jó fizu németországban, utána világosítottalak fel, hogy az átlagos fizu.
Meg annyira nem vagy képben, hogy olyanokat állítottál mosogatói melóval simán meggazdagodol, stb.
Annyira nincs realitás érzeted, hogy azt se tudod mennyit ér valójában 1 millió Ft idehaza, ami azt sugallja te soha az életben nem vettél semmit se magadnak.
"Ha meg tovább tanulok, és komolyabb munkákat végzek, még több pénzt kapok majd."
Most ezen besértődhetsz majd, de te nem fogsz tovább tanulni. Túl hülye vagy hozzá. Neked legfeljebb az alibi szakok valóak, ahova a létszám miatt mindenkit felvesznek. Az alibi szak diplomájával meg nem fogsz sokat érni, mivel mindenhol kiröhögnek.
"De egy ilyen hülye fasznak, mint amilyen te vagy felesleges magyarázni."
Egy olyan hülyézik le másikat, aki váltig állította, hogy Németországban egy mosogató keress simán 1000 eurókat. :D
Leírtam, tojok arra, hogy megbántottam az érzéseidet és rávilágítottam mennyire nem vagy képben a való élettel, hisztizhetsz, toborzékolhatsz itt, de akkor se úgy megy kint külföldön se, mint ahogy te akarod beállítani, hogy kimész és 1 hónap múlva már kőgazdag leszel. Felesleges terelned meg megint hazudoznod össze-vissza, mert te váltig ezt állítottad. Ezért mondtad azt is, hogy mosogatóként is simán meggazdagodol, stb.
Nőj fel és vedd le a tojáshéjt a farpofáidról, mert még nagyon rá van ragadva.
"Hallod, legalább, ha nem értesz hozzá, akkor ne okoskodj ilyen témában. Magyarországon jó ideig a legolcsóbb volt a PS4 Európában, utóbbi időben meg a pocsék Euró-Forint árfolyam miatt ment fel az ára"
Pár éve 350 frank körül volt, ami kb. megegyezik a magyar árral, ami 2500-3000 frankos több ezer frankos fizetéshez képest, ami nekem lesz, elérherő. Itthon 120 000 Ft-al nem lehet megvenni, márpedig azért a munkáért, amiért itthon 120 000-et kapok, azért ott kint 2500-3000 frankot fogok kapni C1-es nyelvtudással. A lakásbérlést a betegbiztosítással kb. 1200 frankból lezavarom. Tudom, mert mint mondtam, ismerem az ottani körülményeket, mivel jártam ott. A fizetésem pedig a tanulmányaim befejezésével, mikor tudok komolyabb munkát vállalni, csak nőni fog.
"Iphone szintúgy"
Arról van szó, hogy ez a termék szinte ugyanazon az áron elérhető külföldön, mint Magyarországon, tehát nem tükrözi a valóságot, amit mondasz:
Az ilyen termékre 2 havi fizetésemből fogom összetenni a pénzt. Magyarországon meg spórolhatnék rá 2 évet
"Húgod expasija akkor széthazudta a fejeteket, nem fogsz ennyit megkapni mosogatóként."
Abban valóban igazad van, hogy sok esetben nem kapnak annyit, mert azt az aljassagot csinálják, hogy kivisznek sokakat, aztán dolgoztatják őket éhbérért, vagy ki sem fizetik. De a tisztességes munkaadók megadják az 1000 eurót. A húgom expasiját azért is említettem, mert a húgom nemrég kamerázott vele. Azóta már előléptették, már nem mosogat. Már ott tart, hogy bérelt egy lakást, és mutogatta a kameraba, hogy miket vett magának. Tehát nem hazudgált, hanem lehetett látni, hogy jól él. Ő viszonylag sokra vitte, pedig mosogatóként kezdte. Ő amúgy Németországban van, és Svájcban leszek.
"Kezdődik a hiszti, mert egyre jobban mutattatok rá az ellentmondásaidra?"
Nos, abban valóban igazad van, hogy nem kellett volna káromkodnom, szóval ezért bocsánatot kérek tőled, hibáztam. De én leírtam amit gondolok.
Nem mondom, hogy ha kimegyek, múltimillomos leszek. Azt mondom, hogy jobban fogok élni. Nekem az is elég, ha nem okoz gondot majd egy adidas supertar cipő megvásárlása, és úgy fizetek ki kb. 20 000 Ft-nak megfelelő összeget, hogy nem hiányzik.
Aztán ahogy haladok az életben, majd meggazdagszom. De ahhoz tanulnom is kell, szóval azért is kell a pénz, hogy tudjam finanszírozni a tanulmányaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!