Mi az oka annak, hogy tíz év Fidesz kormányzás után sincsenek olyan bérek Magyarországon, mint pl. Németországban?
"Forintba többet keresel? Igen. Jobban megélsz kint? Hangyányival,"
Jó nagyok azok a hangyák felétek! Legalább két és félszer akkorák, mint a magyarországi "hangyák".
Arra persze továbbra sem kapunk választ, hogyha csak "hangyányival" jobbak az életkörlények kint, akkor például Magyarországról miért mentek el hatszázezren dolgozni oda? Ilyen sokat számít a kis hangyácska?
"Forintba többet keresel? Igen. Jobban megélsz kint? Hangyányival,"
Ha valaki kimegy mosogatni 6-700 euróért úgy, hogy a szállásért is fizetni kell, akkor ott is nyomorogni fog.
A külföldi munkához is ész kell, ha valaki hülye, ott se viszi sokra. Ha valaki viszont talál egy jól fizető munkát, amiből meg tud élni, és félre is tud rakni, akkor bizony összejöhetnek neki a dolgok.
Nekem annyiban van szerencsén, hogy kint van hol laknom. Maradhatok ott egy ideig, amíg össze nem gyűjtök egy bizonyos összeget, aztán bérelek magamnak egy kis lakást. Mivel viszont alapból jó fizetésem lesz, és olyan lakást bérelek majd, ami jó, és olcsó, ezért én később is helyt tudok majd állni. És jól jövök ki a buliból.
#28 Kérdező "Tehát megint csak azt kell mondanom, hogy HÜLYESÉGET mondasz. Németországban egy ember egy jó szakmaval kb. 1500 eurót meg tud keresni egy ember. "
Elég szánalmas hogy minimálbérről beszélsz, majd utána összehasonlítod azzal, aki kint egy jó szakmával nagyon jól keres.
Tudod az én párom fizetése 1053362Ft volt nettóban a járvány előtt. Nagy cég, középvezető, mérnök, nem a csúcs és messze nem a legjobban fizetett szakmában. Szóval nekem ne akard megmagyarázni, hogy egy jó szakmával, megfelelő végzettséggel, itthon nem lehet jól élni, jól keresni. És igen, én meg nagyon keveset keresek, mert nem jól fizetett területen dolgozom.
1053362Ft"
Ami észak-nyugat eu-ban 10x annyi lenne.
"Elég szánalmas hogy minimálbérről beszélsz, majd utána összehasonlítod azzal, aki kint egy jó szakmával nagyon jól keres.
Tudod az én párom fizetése 1053362Ft volt nettóban a járvány előtt. Nagy cég, középvezető, mérnök, nem a csúcs és messze nem a legjobban fizetett szakmában. Szóval nekem ne akard megmagyarázni, hogy egy jó szakmával, megfelelő végzettséggel, itthon nem lehet jól élni, jól keresni. És igen, én meg nagyon keveset keresek, mert nem jól fizetett területen dolgozom."
------------------------
Arról beszéltem, hogy Svájcban már egy eladói szakmával is jól lehet keresni. Ez Magyarországon nem tartozik a" jól fizető" szakmákhoz, de ott meg lehet belőle élni. Olvasd vissza az erre vonatkozó kommentemet.
Ha pedig Németországban elmegy valaki mosogatni 1000 euróért, akkkor ha van hol laknia, az jól jár. A magyar és német árak kb. megegyeznek, ha szűkösen én az illető lehet gyűjteni. Mint mondtam, péksüteményt már pár centért lehet venni. Tehát akinek van szállás, és spórol, az haza tud jönni több mint egy millióval egy év urán.
1 millió forintos fizetése pl. profi informatikusoknak, nagy cégvezetőknek, celebeknek, sztárügyvédeknek, politikusoknak van itthon. Egy tanult ember (pl. biológus, tanár) még 500 000-et sem keres. Kint viszt felteheően megvan a havi 1 millió nekik ha jó, vagy legalábbis több, mint amit otthon kapnak.
Sajnálom, de ez van. Magyarországon szarok a bérek. Milliós fizetése meg kevés embernek van.
"Tudod az én párom fizetése 1053362Ft volt nettóban a járvány előtt. Nagy cég, középvezető, mérnök, nem a csúcs és messze nem a legjobban fizetett szakmában."
Ja, csak ő ezzel a legjobban fizetett 1-2%-ba tartozik. mit gondolsz a magyar mediánbér miért nincs még 200 ezer se? Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy ismersz sok ezerből EGY valakit, aki jól keres, akkor a következtetés, hogy akkor mindenki jól keres. Nem! Én meg tudok mutatni egész vidéki VÁROSOKAT, ahol nem keres senki ennyit, akkor meg?
Kerdező, fingod sincs a kozgazdasagtanhoz. Fogalmad sincs hogyan mukodik az allam.
Nem akarok melyen belemenni. Keress ra neten hany ezer milliard forint amit az orszag evente elkolt(het). Oszd le ezt 1emberre. Majd nezd meg ugyanezt Németországnal es oszd le 1 emberre.
Mar szazszor leirtam itt ilyen butaknak mint te akiknek 0 ralatasa van a temara, tegyuk fel hogy a kormany bevezeti az 1500euros mininalbert forintban. Tegyuk fel hogy van az orszagnak annyi penze hogy az ezzel jaro koltsegeket kifizesse. Pl allam alkalmazottait akik ugye a kozalkalmazottak. 800k kozalkalmazott brutto 750k fizetes az 600milliard berkoltseg, osszesen evente 7000milliard. Es ez CSAK a berkoltseg. Fenn kell tartani az allamnak az intezmenyeket, az utakat, nyilvan fejleszteni javitani is kell. Nyilvan a magasabb ber tobb adot general, de kozel sem annyit mint ami a kiadasok novekednek. De tegyuk fel ez neg megoldható. (valojaban nem de jatszunk el a gondolattal)
Mi tortenik ha br 750k lesz a minimalber? Mindenhol ahol minimalberert dolgoztak ennyit kb 5szorosere novekszik a berkoltseg. Mit fog tenni a kulfoldi gyar? Elmegy Ukrajnab ahol a 750k bruttó berbol 10embert megfizet..
Egy kisbolt, egy kocsma, egy fagyizó, egy etterem, aki eddig nehezen tudta kitermelni a bruttó 250et kereso alkalmazottja beret vajon hogy fogja kitermelni a 750kt? Hat ugy hogy arat emel. Egy fagyi majd 600ftba kerül nem 250be, egy kávé meg ezresbe. Erted?
Brutalis aremelkedes lenne,penz ertekenek a romlasa,ismertebb neven infláció. Mennyit kene emelni egy kg kenyer aran, hogy a peksegnek megerje csinálni? Majd kiszallitani? Ki kell termelni a peknek a beret, megba rezsit, es meg egy kis profit sem art.
Beremelest nem lehet csak kis lepcsokben veghez vinni, azzal parhuzamosan, ahogy nő az ország eloallitott erteke..
Az hogy nyugatra ennyivel fejlettebbek es gazdagabbak tortenelmi okai vannak. Ha pl Magyarország nema keleti blokkhoz tartozott volna sokkal jobb lenne a helyzetunk. Nyilvan nem lennenk Nemetorszag szintjén akkor sem, de sokkal sokkal elhetobb lenne.
Én meg tudok mutatni egész vidéki VÁROSOKAT, ahol nem keres senki ennyit"
Akkor én meg mutatok neked egy egész várost ahol senki nem keres semmit.
Nyertem.
Nem titkolom, hogy nem tudom, hogy működik az állam. De erre csak azt tudom mondani, hogy leszarom, oldják meg. Ha meg nem tudják megoldani, akkor ne csodálkozzanak, hogy sokan Nyugatra mennek. Az elvándorlásnak súlyos következményei lesznek a nyugdíjra nézve a jövőben. De engem akkor se fognak hülyének nézni.
Nem fogok 120-150 000-et keresni, amikor ugyanazért a munkáért Nyugaton 3-400 000-et kapok forintba átszámolva úgy, hogy le is tudok magamnak tenni. Nevetséges, hogy ha megkapom a fizetést, azon gondolkodok, vajon 20 000 Ft-ot meg tudok-e spórolni, közben a kormány emberei milliókat keresnek.
Eloszor is tanulni kell hogy ne olyan alja melod legyen ahop 120kt keresel.
Aztan meg nehogy azt hidd hogy kolbászból van a kerites kulfoldon. Nehogy azt hidd hogy Nemetorszagban 1200eurobol jol lehet elni. Maximum ha kapsz szallast, de akkor lakhatsz egyutt masik 5emberrel. Ha neked ez elet, rajta irany kulfold. Nem fog hianyozni olyan aki alapveto ismeretekkel sem rendelkezik az allam mukodoesevel kapcsolatban..
Hiaba keresnel itthon holnaptól 3szor annyit ugyanazert a munkaert, ha utana a boltban 3szor annyiba kerülne minden, a szerelo 3szor annyiert csinalna meg a kocsit, vagy 3szor annyiba kerulne a hajvagas.
Az eletszinvonalat csak fokozotason lehet emelni hogy az inflacio ne haladja meg a bernovekedest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!