Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha zavarja az államot a...

Ha zavarja az államot a gyorshajtás, akkor miért nem korlátozzák a forgalomba hozható autók maximális sebességét?

Figyelt kérdés
2020. jún. 12. 14:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/125 anonim ***** válasza:
100%
Mert a mentőautó és a rendőrautó is autóból van. De ha szirénáznak, nekik joguk van a megengedettnél gyorsabban menni. Ha az lenne amit te mondasz, nem érnének be veled időben a kórházba, ha infarktusod van. Na ezért...
2020. jún. 12. 14:50
 12/125 Micimacko67 ***** válasza:
81%

Én gyengébb vagyok egy óvodásnál, így kérem a segítségedet!

Mutass utat nekünk buta halandóknak!

2020. jún. 12. 14:50
 13/125 anonim ***** válasza:
84%

Akkor pontosan mire gondolsz? Ha te lennél az állam, mire korlátoznád? 50-re, mert városban annyival lehet menni? És ha emiatt több mint dupla annyi idő (és sokkal környezetszennyezőbb) lenne autópályán elmenni más városba, az jó lenne? Ráadásul még ezzel is tudsz gyorshajtani, mert van, ahol az útviszonyok miatt le van korlátozva 40-re, 30-ra. Lakóövezetben 20 a max sebesség, itt már 40-nel is gyorshajtasz, akkor minden autó csak 20-szal mehessen? Ha mondjuk köd van és csúszós az út, egy normál útszakaszon is lehet feleannyi a felelősséggel megválasztott sebesség, mint nyári napsütésben.

Azt el tudom képzelni, hogy a jövőben minden autóban lesz valami beépített rendszer, ami GPS alapján látja, hogy épp hol jársz, és ehhez meg az időjáráshoz viszonyítva nem enged egy bizonyos sebesség felé gyorsulni (mint ahogy most beszól a GPS, hogy „túl gyorsan mész”), de ennél erősebb korlátozás nem valószínű.

2020. jún. 12. 14:52
 14/125 anonim ***** válasza:
#11 szerintem nem mentőre meg rendőrre gondolt, de azt én se értem, hogy érti ezt az egészet.
2020. jún. 12. 14:53
 15/125 A kérdező kommentje:

#14 Te legalább valamire rájöttél.

150-es korlátozásból szerintem már semmilyen hátrány nem származna.

De szerencsére a nálatok okosabb autógyártók is kezdenek rájönni a sebesség korlátozásának értelmére.

[link]

2020. jún. 12. 14:59
 16/125 anonim ***** válasza:
82%

Arra gondolt, hogy technikailag megoldani, hogy az autók ne legyenek képesek többel menni.

Na, én pont erre válaszoltam, hogy ez lehetetlen, veszélyes és felesleges lenne.

Csak nincs annyi esze, hogy felfogja.

2020. jún. 12. 15:01
 17/125 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, te és a lekezelő stílusod húzzatok innen. Elmebeteg.
2020. jún. 12. 15:02
 18/125 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt vannak országok, ahol semmilyen korlátozás nincs az autópályákon (bár szerintem itt az emberi képességeket azért figyelembe kell venni, ismertem vezetésoktatót, aki már a 130-ra emelést se tartotta jó ötletnek az átlagember reflexeit ismerve). Másrészt lefogadom, hogy a gyorshajtások igen kis részét teszi ki az, aki autópályán 160-nal megy, túlnyomó része valszeg az, aki városban hatvannal, illetve a relatív gyorshajtás (a "mindig ötvennel megyek ezen a részen, leszarom, hogy köd meg hó van" jellegű).
 19/125 A kérdező kommentje:
A Volvonak megírtad, hogy milyen felelőtlenek?
 20/125 Micimacko67 ***** válasza:
100%

Kérdező, neked ez mennyiben jelent megnyugvást ha egy max 150 km/h sebességre beállított autó 65 km/h-val csap el a zebrán?

Megvolt amit szerettél volna és mégis belehalsz...

2020. jún. 12. 15:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!