Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem engedi az állam,...

Miért nem engedi az állam, hogy az ember a tanyáján éljen önellátásból?

Figyelt kérdés
Utálja az embereket?
2020. jún. 9. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 A kérdező kommentje:

"adott esetben igénybe akarod venni az EÜ ellátást."

Az attól függ. Inkább nem akarom igénybe venni, mint hogy 47 ezres közmunkabérből kelljen megélnem.

2020. jún. 9. 21:46
 12/83 anonim ***** válasza:
30%

Csak be kell fizetned a havi 7-8 000 Ft-ot, hogy biztosított legyél nem kell közmunkára menned

2020. jún. 9. 21:48
 13/83 anonim ***** válasza:
80%
9: és ha véletlenül megbetegszel, vagy baleset ér, akkor azt is önellátásban fogod magadat meggyógyítani????
2020. jún. 9. 21:55
 14/83 A kérdező kommentje:

De nem értem, hogy miért nem engedi egy kereszténydemokrata kormány azt, hogy használjam a Földet, ahogy Istentől kaptuk. Nem csak EB-t nem kellett Ádámnak és Évának fizetnie, de telket se kellett vásárolniuk és az se volt megtiltva, hogy egyenek a fákról gyümölcsöket (a száműzetés után sem).

Ha tehát van egy ember, aki nem akar a kizsákmányoló kapitalizmus egyik fogaskereke lenni napi 8 órában, akkor egyetlen választása van. Elmegy hajléktalannak és kapja a hajléktalanoknak járó fejadagot. Mert ha úgy használja a Földet, ahogy neki az járna (pl. vadászna), akkor mehet a börtönbe.

2020. jún. 9. 21:55
 15/83 anonim ***** válasza:
69%

Ne trollkodj, kérdező!

Elvonulhatsz, kivonulhatsz a társadalomból, önelláthatsz!

De akkor ne akarj igénybe venni semmiféle közszolgáltatást! Se áramot, se vizet, se orvosi ellátást! Ja, és az utakat se használd! Iskolába se járasd a gyerekedet, stb. stb.

2020. jún. 9. 21:57
 16/83 A kérdező kommentje:

"Se áramot, se vizet, se orvosi ellátást! Ja, és az utakat se használd! Iskolába se járasd a gyerekedet, stb. stb."

Az orvosi ellátásról már megbeszéltük, hogy nem lehet nem használni. Az áramot meg tudom magamnak termeli, gyerekem nincs (a francnak van kedve a gyerekét is ellátni), utakat meg szintén csak tömegközlekedés szintjén használom.

2020. jún. 9. 22:00
 17/83 anonim ***** válasza:
100%

Tehát mégsem vagy önellátó, mert igénybe veszel közszolgáltatást!

Tényleg nem értem, hogy rongyos havi 7e forintért ekkora hisztit levágsz!

3-4 napi cigaretta adagod....

2020. jún. 9. 22:04
 18/83 anonim ***** válasza:
100%
Van egy olyan gyanúm, hogy bőgnél te ha "nomád" életmódot kellene élned!
2020. jún. 9. 22:05
 19/83 anonim ***** válasza:
69%

"Az orvosi ellátásról már megbeszéltük, hogy nem lehet nem használni. "

A NAV ennyit is vár csak el tőled, hogy annak biztosítási összegét fizesd.

2020. jún. 9. 22:05
 20/83 A kérdező kommentje:

Én egy rendszerszintű problémát próbáltam felhozni a tanyás példával. Lehet, hogy meg lehetne élni egy tanyán havi 7000-ből, de az állam mindenbe beleüti az orrát. Most is kitalálta, hogy fizetni kell a kutakért. AZ én SAJÁT kutamért a SAJÁT magam telkén. Vagyis megint oda lyukadunk ki, hogy én akarom békésen élni az életemet, de az állam rámront, hogy addig nem fürödhetek a saját vizemben, amíg nem fizetek a kútért.

De ha járnék dolgozni, ugyanez lenne. Az állam valahogy kitalálta, hogy mindenki ugyanannyira veszi igénybe a közszolgáltatásokat. Nekem teljesen megfelelne, ha csak a tömegközlekedési utak lennének leaszfaltozva, de mégis fizetnem kell az összes többi út fenntartásáért is.

2020. jún. 9. 22:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!