Miért tartja sok ember feleslegesnek a Trianonról való megemlékezést?
Akik feleslegesnek tartják mind azt mondja, hogy ne foglalkozzunk a múlt dolgaival, inkább koncentráljunk a jövőre.
De akkor az október 23., március 15-ei ünnepségek, és megemlékezések nem feleslegesek, mert ennyiből azokat is töröljék el.
Én szerintem fontos, hogy tisztában legyünk a történelmünkkel, és a nemzetünk múltjával, és vannak olyan magayr ünnepek, amiről fontos megemlékezni, ezt nem úgy értem, hogy szomorkodni miatta egész nap, de azért észben tartani, és nem olyanokat mondogatni, hogy "Mit kell a múlton rágódni?"
De mondom az a legfurább, hogy azt még nem hallottam senkitől pl. március 15., vagy október 23. kapcsán, hogy azokkal kapcsolatban sem kell megemlékezni. Csak a Trianonnal kapcsolatban hallottam, hogy felesleges. Akkor a többi nemzeti ünnep miben más?
Remélem arról a napról is meg akarsz emlékezni, amikor a magyarok vették el a honfoglalás során más népektől ezt a földet. Vagy mikor Zsigmond vagy épp Mátyás hódított el olyan területeket mint Dalmácia és társai.
Ja, hogy csak akkor tragédia valami hogyha a magyaroktól vesznek el valamit, ha a magyarok vesznek el másoktól az rendben van. Értem én. Kettős mérce, magyar felsőbbrendűség, szokás szerint. Tudjuk kinek a hitvallása ez.
a második válaszoló jól mutatja a csak RTL híradóból tájékozódó kádár-rendszer sérült DK-s prolit
láthatóan előbb kibukott az általános iskolából minthogy a XX. századhoz egyáltalán elértek volna
Igen, igazad van, hülye aki foglalkozik az aktuális problémákkal. Mennyivel kifinomultabb és szerteágazóbb a fidesz érvkészlet:
soros!brüsszel!migráncs!gyúrcsány!jarácsony!trianon!libsik!
Komolyan nem is tudja az ember melyiket válassza...
"a baloldal árulása miatt lett Trianon."
ami egyébként történelmileg és erkölcsileg is valós
ha trianonhoz nem csak magát a békediktátumot, hanem a komcsik mukásságát is ide soroljuk akik megteremtették a "határon túli" és a nem határon túli magyar fogalmát, ahelyett hogy következetesen egységes magyarságról beszéltek volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!