Miért tartja sok ember feleslegesnek a Trianonról való megemlékezést?
Akik feleslegesnek tartják mind azt mondja, hogy ne foglalkozzunk a múlt dolgaival, inkább koncentráljunk a jövőre.
De akkor az október 23., március 15-ei ünnepségek, és megemlékezések nem feleslegesek, mert ennyiből azokat is töröljék el.
Én szerintem fontos, hogy tisztában legyünk a történelmünkkel, és a nemzetünk múltjával, és vannak olyan magayr ünnepek, amiről fontos megemlékezni, ezt nem úgy értem, hogy szomorkodni miatta egész nap, de azért észben tartani, és nem olyanokat mondogatni, hogy "Mit kell a múlton rágódni?"
De mondom az a legfurább, hogy azt még nem hallottam senkitől pl. március 15., vagy október 23. kapcsán, hogy azokkal kapcsolatban sem kell megemlékezni. Csak a Trianonnal kapcsolatban hallottam, hogy felesleges. Akkor a többi nemzeti ünnep miben más?
az, hogy a fent felsorolt ünnepek nem jelentenek semmit egy generációnak az a kádár-rendszer átfogó népbutításának köszönhető
de egyébként pont ezért nem is létezik demokrtaikus baloldal, csak az apró klán pénzosztó mechanizmusa meg a nyugatról sponzorált liberális gittegyletek
szóval azért lábon is lőtték magukat
22
Plusz a rendszerváltás óta uralkodó liberális oktatásnak.
Meg a goldmund -beszédes név, ugye- -féléknek, akik önkéntes történésznek is ÉRZIK magukat.
Sajnos Trianon a jelen, ma is. Még 2012-ben is került elő családi iratok közül HIVATALOS levéltári iratok közül valahogy elkallódott napló, a trianoni "tárgyalások" körülményeiről.
Én személy szerint úgy érzem és gondolom, hogy túl nagy hangot adnak ennek a napnak. A legtöbb nagymagyarozó trianonfájó magasról lesz*rja a miérteket, a történtek (valódi) hátterét, mert az már sértené a "dicső" nemzetünket. Előttem egy válaszoló már jól megfogalmazta ezt, de én is idefirkantom. Eleve az igazságtalan volt, hogy a soknemzetiségű országból nemzetállamot próbáltunk kiharcolni. (Tudom, legtöbben anno erre törekedtek, de mai szemmel azok is igazságtalannak tekinthetők) Rengeteg nép élt magyar területen, akik kisebbségben voltak, nyilvánvalóan nem tetszett nekik (ahogy ma sem a magyaroknak). Annyi történt, hogy kiharcolták a lehetőségeket és megragadták. Aztán elkezdődött a világháború, egyszerűen fogalmazva a két oldal csatlósokat gyűjtött magának, akik feltételekkel elfogadták a felajánlást, végül az egyik fél nyert, mi vesztettünk, blablabla...
Mi tehetünk arról, hogy nemzetállami törekvéssel magunkra haragítottunk egy rahedli népcsoportot, a feltételek pedig arról tehetnek, hogy hol húzták meg a határt. Nem tartom igazságosnak azt, hogy magyar lakta területeket is elcsatoltak, másik részről a gazdasági talpraállás is bonyolult volt a veszteség miatt, de rosszul vagyok azoktól az emberektől, akik követelőznek egy olyan területért, ami talán soha nem is volt a miénk. Ha én erdélyben élő román volnék, és hirtelen magyarországi lakos válnék, akkor pontosan olyan igazságtalannak érezném, mint a magyar lakta területek elcsatolása esetén a magyar ember. Azt is meg lehet érteni, hogy próbálják a magyarságot beolvasztani az országukba, persze a magyarnak nem tetszik (nem csak érzelmi oldalról lehet megközelíteni az okokat, itt sem arra célzok). Ez egy pont olyan múltbéli esemény, amin nem lehet változtatni. Jelenleg a lehető legigazságtalanabb volna, tehát lehetetlen. Ráadásul a delegáció sem állt a lábán a békediktátummal kapcsolatban, szóval még a menthető is menthetetlenné vált miattuk.
Összefoglalva, nem tekintem gyásznapnak, mert mi is részesei (okozói) voltunk, hogy ez bekövetkezett, hatalmas volt a feszültelség, szinte előre lehetett tudni, hogy be fog következni. Ha erőszakosan felléptek volna az akkori kisebbség ellen (a nemzetállamok korában), akkor nem lett volna feszültség. Nem szabadna abban a hitben élni, hogy teljes igazságtalanság érte a magyar embereket, mert mi is bőven tettünk azért, hogy ilyen helyzetbe kerültünk. Helyesebb volna a mércét a vörös térképhez igazítani, nem kell ábrándozni mindenféle ökör zagyvaságról...
A kérdező által felsorolt ünnepeket azért ünneplem, mert azokon a napokon kiállt magáért az ország egyszerű embere, dicsőség visszaemlékezni rá, de egy homályos múltú, tarkításokkal döfködött (nagymagyarország határainak visszaállítását követelő) propagáló eseményt isteníteni és nemzeti gyásznapként tisztelni egyenesen kiábrándító és röhejes.
Mivel a múlt történéseit már nem lehet visszaállítani, ezért nem szabadna rágódni ezen sem. Ahelyett hogy gyászolna a magyar és reménykedne egy lehetetlen és igazságtalan mesében, inkább erősítse a jelent. Lehetne ez a dátum a gyász helyett egy kultúrális nemzeti ünnep vagy akár lehetne a határon túli magyarokat összekötő eseményt, hagyományörző ünnepsorozatot
is szervezni a követelőzős, mélyfájdalmú gyász helyett. Lehet másként is tekinteni a múltra, nem kötelező, hogy fájjon. Tiszteljétek úgy, hogy örömmel lehessen ünnepelni azt.
18-assal a legteljesebb módon mértékben egyetértek. Aki ennyiből sem ért, az ne akarjon magyar lenni. "Imádom, amikor a liberálisok filozofálnak arról, hogy mi fontos és mi nem." Így kezdődik az írása.
Azzal is egyetértek, aki "Neki a holokauszt van, arra szeret emlékezni" választ írta.
Akinek felesleges Trianonra emlékezni, az nem magyar, legfeljebb az állampolgársága, és hazaáruló.
Utolsó: miért volna hazaáruló az, aki egy száz éves sérelmen nem feltétlenül siránkozik? Nézz utána a fogalom jelentésének, mielőtt önkényesen szidalmazod a veled nem egyetértőket... Mert ez ugyan sértő megbélyegezés, és egyáltalán nem helyénvaló, sem jogos.
Egy nemzeti eszmét képviselni vagy ellenkezőleg, hidegen hagyni pont ugyanannyit ér. Lehetsz tőle a saját erkölcsödnek hű, de más ennek hiányától semmiképp sem lehet kevesebb ember nálad. Te inkább vagy hungarista, mint magyar. Én is magyar vagyok, mert itt élek, állampolgárságom es magyar anyanyelvem van. S mivel nem ajnározom a "dicső Magyarországot meg nem hordok a seg*lukamban árpádsávos zászlót, még lehetek magyar. Hungarista már nem lennék, mert nem képviselem a fentebb említett "hitet". Es nem is kérek ebből az erőszakos, visszataszító, valóságtól elrugaszkodó és azt megszépítő életérzésből. :D. Legalább nem lesz minden június 4. alkalommal magas vérnyomásom.
Mert teljesen fölösleges sírni valamin, ami minket már rég nem érint, ma kinek számít az, hogy történt valami száz éve, a történészek beszéljenek róla ha akarnak, felőlem legyenek róla könyvek, de az átlagembert hagyják már végre békén, valami olyan miatt keseregtetni, aminek ma már semmi relevanciája nincsen inkább fárasztó.
Különben is ma az EU korában a határon túli magyarok már rég jöhetnek mehetnek, akkor minek sajnáljuk őket? Azért mert meg kell tanulniuk egy kicsit egy másik nyelven?
Mer üresfejű idióták!
ÉS ezt most azokra mondtam akik feleslegesnek tartják a Trianont.
2es- NEm vagy norma
3as- Igazad van
4es- KÉRLEK hagyjuk a politikát! :/
5ös- Te se vagy normális
6os- A 444.hu nem valós híreket terjeszt. DE csak egy-két igaz beszéd is található benn :8
7es- EZ most h jön idee???
8as- MIÉRT KELL MINDIG A POLITIKÁT BELEHOZNI AZ ILYENEKBE?????
9es- TRUE
10-es te sem vagy norma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!