Miért nem értik meg hogy a haza szeretete egy minimális dolog amit el várhat az ember saját magától, nem pedig nácizmus, fasizmus, sovinizmus?
A lényege nem ment át: Nincs fizikailag lekötve egy adott országhoz az ember. Lehet dicshimnuszokat írni a hazaszeretetről és hasonlókról de ettől nem lakik jól senki.
Ahogy abban sincs semmi logika, hogy csak azért kell szeretnie mert egy adott országba született.
Magatoknak köszönjétek, ugyanis a ti téveszméitekből alakult ki ez az egész előítélet. Visszafelé sült el a fegyver, mondhatni.
Nem azzal van a baj ha valaki szereti a hazáját. Én is szeretem. Aki ezt emlegeti fel, az a szokásos mellébeszéléssel taktikázik.
A baj ott van, hogy a nagy "magyarszeretetben" minden más nyelvet, kultúrát, nemzetet lenéztek, alacsonyabbrendűnek, gonosznak, barbárnak tekintetek, elég megnézni a szélsőjobbosok (azaz a "hazaszeretők") elsöprő többsége hogy viszonyul afrikaiakhoz, románokhoz, négerekhez. Mintha azok tehetnének róla hogy hová születtek, meg milyen a bőrük színe. Az is lehet normális ember, ahogy a többség normális is. Mégis kapják a köpködést, elutasítást, erőszakot, nektek hogy esne ugyanez?
Itt sosem azzal volt a baj hogy valaki szereti a hazáját, vagy hogy jobban szereti azt más országnál. Ez teljesen természetes, alapvető és becsülendő dolog. Én is így vagyok. A baj azzal van, hogy bárkihez aki nem Magyarországról származik, úgy álltok hozzá mintha a háborúban lenne egy ellenséges katona. Holott az is csak egy ember. Lehet hogy jobb ember, mint a magyarok 90%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!