Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Dolgozzanak a cigányok! De hogy?

Dolgozzanak a cigányok! De hogy?

Figyelt kérdés

Nyitásként annyi hogy Magyar vagyok és nem védeni szeretném őket mert...tudjuk milyenek.Azzal is tisztában vagyok hogy nagyon minimális részük hajlik a normális életre.Talán 5-10%.

Viszon a napokban hallottam valamit ami úgy kicsit elgondolkodtatott.

Leendő apósom építőipari vállalkozó(kis cég 8-10ember).A válság miatt kb.1 évig szinte alig volt munkája 3embert tartott meg a többit szélnek eresztette.

Most bejött neki 3-4meló ugyanattól a megrendelőtől.Persze szépen sorba egymás után.

Ugye ilyenkor újra embereket kell szerezni(kőműves+segéd)fel is adott hírdetéseket jöttek is szép számban a jelentkezők.

Brigádok is jelentkeztek.És a jelentkezők többsége cigány volt.Apósom szerint ez nem meglepő építőiparban az elmúlt években 80%-ban cigányok dolgoznak mert"a magyaroknak büdös a munka ők irodában szeretnének dolgozni".És ha belegondolok abba hogy az elmúlt években hogy szétverték a szakmunkás oktatást ill. azt hogy manapság mindenki egyetemekre meg főiskolákra jár(2-es érettségikkel)akkor ez annyira nem is meglepő.

-(AZT CSAK ZÁRÓJELBEN JEGYZEM MEG HOGY APÓSOM ÉS 1-2VÁLLALKOZÓ ISMERŐSEI BESZÉLGETÉSEINÉL RENDSZERESEN VISZATÉRŐ TÉMA AZ HOGY 10-20ÉV MÚLVA KI FOG ITT DOLGOZNI MÁRMINT NINCSENEK MESTER EMBEREK NINCS SZAKMUNKÁSKÉPZÉS NEM LESZ AKI HÁZAKAT UTAKAT ÉPÍTSEN MÉRNÖK VISZONT LESSZ 800EZER AKI MEGTERVEZZE AZ UTAKAT)NA EZ CSAK TÉNYLEG ZÁRÓJELBE MENT-

Szóval a melósokkal a probléma csak az hogy az építtető finoman közölze apósommal hogy nem szeretne cigányokat látni az építkezéseken.Márpedig abból a 3 emberből kit végig megtartott az egyik cigány 10éve van apósom cégénél és ő a legjobb munkása("a legjobb kőműves akivel majdnem 30éves pályám alatt találkoztam")hozzáteszem hogy őt sikerült is apósomnak kibuliznija hogy ő márpedig kell ill. jön a kőműves veje is.Rábólintott az építtető hogy jó ok ők jöhetnek de több ne legyen.

Kérdés ha egy olyan hírdetésre amit a neten a legnagyobb oldalakon valamint 3 napon kersztül az expresszben jelent meg.Szóval ha erre 80%ban cigó jelentkezik(ja igen és ők hajlandóak elutazni mert az ország másik végén van a meló bentlakással)jelentkezik akkor kit vegyenek fel???Após fel is venné őket....de ugye neki kötve van a keze.

Szóval akkor kérdezem én az a tényleg nagyon nagyon minimális százalék aki dolgozni akar.Ezek szerint nem kap munkát mert cigány?????

És ezt hallottam már1-2 jó eredménnyel lediplomázott normális cigány fiataltól is.

Akkor...akkor ilyenkor mi van???????

2010. júl. 27. 13:30
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 A kérdező kommentje:

Tehát napi 10ezer Ft az kevés?Ha azt beszorzod 20-24 nappal az olyan havi 200-240között persze lehet menni 7végén is tehát lehet menni 30 napot is.

De szerinted havi 220az kevés.

Fa.sza kezdem elhinni hogy apósnak igaza van.

2010. júl. 28. 11:11
 62/69 A kérdező kommentje:

Miután kijózanodnak.

de mikor részegek akkor mi a f.aszért törnek zúznak olyan autókat melyek tulajdonosainak semmi köze a meccshez csak éppen arra terelték őket.

Nem tudom te mit szólnál ha ülnél a kocsidban amelyyért keményen megdolgoztál amelyet karban tartassz hiszen lehet nincs pénzed nem h másikra de a javíttatására sem.Ott ül veled a feleséged a gyereked aki mondjuk 4-5 éves.És odamennek 120kilós kopasz kannibálok és sak mert ők csoportban kemények szétverik a kocsidat.A kisgyereked meg összehugyozza magát félelmében.

Igenez nagyon korrekt férfias dolog.

2010. júl. 28. 11:14
 63/69 anonim ***** válasza:
Azt nem is meséltem,hogy a munkajog tanárom mesélte,hogy valamelyik hipermarketbe megvolt hirdetve takarítói állás. 2 cigány jelentkezett volna,megkérdezték a főnököt telefonba,hogy probléma,hogy romák? A válasz az volt,hogy igen,ne jelentkezzenek,tehát nem azzal volt probléma,hogy nem alkalmasak rá. Ők vettéka fáradságot,ellátogattak a munkaügyi bíróságra egy illetékes ugyanezt eljátszotta a "főnökkel". Olvastam egy felmérésről is ezzel kapcsolatban,ha a telefonban elárulják,hogy cigányok akkor nagyon sokan nem is folytatjáka munka ismertgetését,sőt van példa arra is,hogy azt mondja kösz ne. A nagynéném is pár éve ttakarítani akart nem tudom,hogy hol...a neve miatt kérdezték cigány-e,mondta,hogy igen. A válasz: kösz ne. Mondhatta volna,hogy nemaz,mert semmi nem látszik rajta :DHülye volt,hogy elmondta.
2010. júl. 28. 11:18
 64/69 A kérdező kommentje:

Após is megkérdezte mind1iktől akinek olyan volt a neve vagy a beszédjén hallatszot.

De ő gyorsan hozzá is tete h nem neki van vele baja hanem az építtető.......

2010. júl. 28. 11:33
 65/69 clint ***** válasza:

Kérdező. Mondtam hogy engem is rohadtul idegesít nem?

ALapból nem kell erőszak és kész.

De azért még mindig nem ugyanaz,már ne haragudj és be is láthatod. Fociszúrkólok, egy nagyobb focimeccs után, vandálkodnak. Elismerem szemét dolog. De, lehet rá számítani, jó lehet arra jártál nem tehetsz róla, de már tudod, hogy legközelebb ha meccs van nem érdemes arra menni emiatt a tahók miatt.

DE!

Az nem ugyanaz, hogy drága Nagyapám ebben az évben halt meg (Isten nyugtassa) és aggódnom kell nagymamám miatt, mert egy két cigány rendszeresen jár hozzá, amióta egyedül van, mert kellenek nekik nagyapám cuccai. És vidéken, a gyilkosságok, rablások száma egyre növekszik. A börtönök szinte szállodának számítanak a kábeltv-s zuhanyzós cellákkal. Kicsit sok. Tisztelet a cigányság kivételének.

Az meg még inkább, hogy elmész egy plázába és 60 kg-os arannyal a nyakugban embertelen módon viselkednek milliomos cigányok. Az épitési vállalkozókról azt irtam akiket én ismerek általában cigányok. Persze pénzmosásnak gondolom. Édesapám 12 órázott egy cigány vállalkozónak és 45 ezret adott hóvégén, heti 6 nap 12 óráért. Azonnal otthagyta és még ő fenyegetőzött.

A fizetést nem tudtam, hogy 220 ezer, ne haragudj nem vettem észre, de ha gondolod adj fel hirdetést, hidd el lesznek jelentkezők magyar is rengeteg!!!

2010. júl. 28. 11:46
 66/69 A kérdező kommentje:

Már múlt héten fel lett adva a hírdetés.És már a jelentkezők is meg voltak.

És tudod az a miskolci brigád aki visszamondta úgy hogy előtte szóban megegyeztek és apómeg mondta vissza a jelentkezőket mert megvan a komplett brigád.

Miskolcon ennyire jól megy meg ennyi munka van h a napi 10ezer Ft-os munkát vissza mondják??????

Ez a 220 csak úgy 220ha 20napot dolgoznak.De ugye építőiparban még hétvégente is szoktak.Szóvl van az 250is.

Ja igen 2hetente a haza és a viszaútjukat a cég fizeti.

Szóval nem tudom.

Én 4évvel ezelőtt havi 1000EU-ért mentem ki németbe.

A miskolciaknak meg olyan jól meg h ennyi pénzért nem utaznak el győrbe?????

2010. júl. 28. 12:00
 67/69 A kérdező kommentje:

És csak még1 sztori.Pár éve történt.Akkor is kellett még ember.Oda ment egy koldus(pest)a pirosnál após autójához kéregetni após adott neki egy pár szál cigit meg vagy 00Ft-ot.érdezte az illetőt h miért nem dolgozik?Mondta az illető h nézzen rá cigány is meg csöves is nem nagyon alkalmazzaák.Após mondta neki h hozzám jöhetsz van bőven meló meg kell az ember is.Akkor adott a segédmelósnak napi 5ezret.Mondta a cigó csövesnek h napi 5 ha gondolod az első héten minden nap kifizetlek h legyen kajád cigid.A csöves bele is ment bepattant a kocsiba após bevitte a munkásszállóra másnap be is állt dolgozni.Kb 7-8hónapot lehúzott utána újra előjöttek az alkohol gondjai így kénytelenek voltak tőle megválni.

Kb.2 hete.Após megint pesten pirosnál megint csöves ez magyar volt.Kérget.Após vele is eljátsza cigi 200Ft majd miért nem dolgozol?Mert nincs munka nem alkalmaz senuik.Após gyere hozzám van meló ha gondolod az első héten minden nap kifizetlek szállást adok.

Mennyit fizetsz?????

Napi 6ezret.

Napi 6ezret???????????

Ne nevettess már itt többet öszeszedek.

De ez is csak egy sztori volt a sok ezerből.

2010. júl. 28. 12:07
 68/69 anonim ***** válasza:

Na pl.egy diszkós eset.Nem segítettek a hülye kifogások.

[link]

Munkás eset,különösen nagy büntetéssel.Tanulságos is arról,hogy a cigányok nem akarnak dolgozni.

[link]

2010. júl. 28. 13:17
 69/69 anonim ***** válasza:

Üdv minden kedves olvasónak

Ugyan nem vagyok én cigány bár az épitőipar messze bűzlik nekem is őszintén szólva nincs ebbe semmi 65-70ezerért 12 órában még büzleni is fog egy 20-30évig biztos(mivel én soha nem kerestem ennél többet még feketén se nagyon) de hát nincs ezzel semmi probléma .Inkább megvárom mire EU-S fizetések lesznek.Addigra nem tudom lesz-e még épitőipari munkás magyarországon mivel a 60ban 70ben születettek is ugy 10-20éven belül lerakják a kalapácsot vagyis elmennek nyugdijba ..NA?És azután milesz?.......80as90es születésű generációbol nagyon kevés marad meg az épitőiparban vagy többnyire külföldön Az ún yz generációkról meg már ne is beszéljünk mer azok már egy könyvet se tudnak felemelni nemhogy egy kalapácsot...Dehogy mennek dogozni... Ezen kéne leginkább elgondolkodnia az Orbán Gyurcsány és más egyéb vezetőknek is ..Hogy mi lesz igy....Végül is működhet egy ország gazdasága épitőipar nélkül is..

Majd épitünk házat kartonbol..mint amerikában.

Ahhoz nem kell tul sok erő

2014. febr. 17. 17:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!