Dolgozzanak a cigányok! De hogy?
Nyitásként annyi hogy Magyar vagyok és nem védeni szeretném őket mert...tudjuk milyenek.Azzal is tisztában vagyok hogy nagyon minimális részük hajlik a normális életre.Talán 5-10%.
Viszon a napokban hallottam valamit ami úgy kicsit elgondolkodtatott.
Leendő apósom építőipari vállalkozó(kis cég 8-10ember).A válság miatt kb.1 évig szinte alig volt munkája 3embert tartott meg a többit szélnek eresztette.
Most bejött neki 3-4meló ugyanattól a megrendelőtől.Persze szépen sorba egymás után.
Ugye ilyenkor újra embereket kell szerezni(kőműves+segéd)fel is adott hírdetéseket jöttek is szép számban a jelentkezők.
Brigádok is jelentkeztek.És a jelentkezők többsége cigány volt.Apósom szerint ez nem meglepő építőiparban az elmúlt években 80%-ban cigányok dolgoznak mert"a magyaroknak büdös a munka ők irodában szeretnének dolgozni".És ha belegondolok abba hogy az elmúlt években hogy szétverték a szakmunkás oktatást ill. azt hogy manapság mindenki egyetemekre meg főiskolákra jár(2-es érettségikkel)akkor ez annyira nem is meglepő.
-(AZT CSAK ZÁRÓJELBEN JEGYZEM MEG HOGY APÓSOM ÉS 1-2VÁLLALKOZÓ ISMERŐSEI BESZÉLGETÉSEINÉL RENDSZERESEN VISZATÉRŐ TÉMA AZ HOGY 10-20ÉV MÚLVA KI FOG ITT DOLGOZNI MÁRMINT NINCSENEK MESTER EMBEREK NINCS SZAKMUNKÁSKÉPZÉS NEM LESZ AKI HÁZAKAT UTAKAT ÉPÍTSEN MÉRNÖK VISZONT LESSZ 800EZER AKI MEGTERVEZZE AZ UTAKAT)NA EZ CSAK TÉNYLEG ZÁRÓJELBE MENT-
Szóval a melósokkal a probléma csak az hogy az építtető finoman közölze apósommal hogy nem szeretne cigányokat látni az építkezéseken.Márpedig abból a 3 emberből kit végig megtartott az egyik cigány 10éve van apósom cégénél és ő a legjobb munkása("a legjobb kőműves akivel majdnem 30éves pályám alatt találkoztam")hozzáteszem hogy őt sikerült is apósomnak kibuliznija hogy ő márpedig kell ill. jön a kőműves veje is.Rábólintott az építtető hogy jó ok ők jöhetnek de több ne legyen.
Kérdés ha egy olyan hírdetésre amit a neten a legnagyobb oldalakon valamint 3 napon kersztül az expresszben jelent meg.Szóval ha erre 80%ban cigó jelentkezik(ja igen és ők hajlandóak elutazni mert az ország másik végén van a meló bentlakással)jelentkezik akkor kit vegyenek fel???Após fel is venné őket....de ugye neki kötve van a keze.
Szóval akkor kérdezem én az a tényleg nagyon nagyon minimális százalék aki dolgozni akar.Ezek szerint nem kap munkát mert cigány?????
És ezt hallottam már1-2 jó eredménnyel lediplomázott normális cigány fiataltól is.
Akkor...akkor ilyenkor mi van???????
"SE nem védekezés se nem önkritika :) Te szeretnéd mindenáron rámerőltetni,hogy miylen egy utolsó cigány vagyok :D"
szerintem ezt csak te gondolod így, de láthatóan van ott valami, ha ennyit ismételgeted.
"Mi közöm azokhoz a cigányokkal akikkel nem tudom 20 év alatt találkoztál? Ismersz engem?"
Akkor te sem mondhatod, h "há' mi cigányok nem kapunk itt munkát az országban!" mert mi köze az összes munkaadónak azokhoz, ahhoz az 5-10hez akik nem adtak nektek munkát? illetve párod ugyebár egy helyen próbálkozott elmondásod alapján. mi közünk nekünk ahhoz az egy céghez? mi köze az egész országnak? Te általánosítasz, hogy itt nem kaphat munkát cigány. 1-2 esetből.
Viszont nekem had legyen meg a jogom az önvédelemre, h általánosítsak, ha többségében csak gondom volt veletek.
"Elkezdtél kicikizni."
Csak egy alacsony IQ-jú ember nevezné a kritikámat és véleményemet "cikizésnek"
"A tapasztalataimról számoltam be,bár tudom nem kellene ebből kiindulni."
Én is tapasztalatról számoltam be. Te miért indulsz ki a tapasztalatok alapján abból, hogy itt nem lesz cigánynak munka?
"És neked sem :) Ez lenne a lényege. Korlátolt dolog amit csinálsz."
nem éppen. szerintem a korlátolt szó jelentésével sem vagy tisztában.
"Hagyjad már, nácikkal nem érdemes vitatkozni."
"Azért mert egy utolsó náci f*szfej. De szard le szerintem. Meggyőzni úgy se tudod."
nah tessék, tök jó, kapásból tudok neked példát mutatni a korlátoltságra! ez említett két hozzászólás.
Azért 73%hozzáállása tetszik nekem a legjobban.
Ő írta nekem hogy nem általánosítsak.Erre a biztonsági őröket ő általánosítja be hogy nem túl intelligensek.Ez tetszik nagyon tetszik.Osztja itt az eszet aztán azért a hibáért amit el sem követtem csak idéztem apósomat ő keményen nekem esik hogy ő milyen korrektz meg ne általánosítsunk.Fél óra múlva meg ő általáností!!!!Hogy a biztonsági őrök tanulatlanok.
Ja igen van egy környezetmérnök ismerősöm Tesco-ba biztis a srác.Meg van egy jogász diplomás ismerősöm Tesco-ba pénztáros.Ennyit az általánosításról meg a tanulatlanságról.
Hátrányos helyzet:
-Ismerek egy lányt 2000fős faluba lakik.A faluban van 3bolt4kocsma na ez mind az övék.Meg van még egy lovastanyásjuk fogadóval.Na ez a lány az egyetemen megkapta a Demján Sándor ösztöbndíjat amelyet a rászorulóknak kellene kapniuk.A lány nem cigány...sőt egyenesen rasszista.
Van egy gigi ahová öcsém jár.Elég menő gimi jó a felvétali rány.(felsőoktatásba)
Van it egy Arany János tagozat néven futó osztály amely a rászoruló gyerekeknek szól.Tankönyveket kapnak viszik őket ingyen külföldre kirándulni jogsit állják neki meg még nem tudom de milyen kedvezmények.
Ebbe a tagozatba járnak a gimi leggazdagabb gyerekei.Mindenkin aranylánc laptop suli után jön értük a merci a bömbi az audi és a különböző terepjárók.Ok van köztük cigány a 24-ből kb 6-7 és ezek is tehetősebb cigányok.
Szóval hátrányos helyzet=ha van ahhoz elég pénzem hogy megkenjem azt akit megkell akkor azzá leszek nyílvánítv és a millióim mellé még továbbik jönnek plussz a ygermekeim is ingyen tanulnak.
Úgyhogy ezt a hátrányíos helyzet dolgot inkább hagyjuk.
"nah tessék, tök jó, kapásból tudok neked példát mutatni a korlátoltságra! ez említett két hozzászólás."
Ó, remélem nem gázoltam bele a lelki világodba. Minek nevezzelek? Fasiszta? Ja abba is bele fogsz kötni az Olaszországos hülyeség miatt.
Rasszista? Az már csak jó lesz, nem?
pajti, sosem mondtam, hogy nem általánosítok. minden ember általánost ez így természetes.
viszont ti vagytok akik mindig ezen hisztiztek, h ne általánosítsunk. erre kaptátok a választ, hogy bizony ti is. de láthatóan nem esett le:) nekem szabad általánosítani, mert elismerem és elfogadom, hogy így megy.
de mivel ti azt követelitek, hogy más ne általánosítson, ezért nektek sem szabadna.
van 1-2 tapasztalatod magyarokkal szemben negatívan oké. hány magyar él az országban? mekkora arány ez?
és akkor van egy csomó cigánnyal szemben negatív tapasztalat. kb hányan lehetnek? mekkora arány? Ennyi.
a hátrányos helyzet pedig létező dolog mármint hivatalosan, az, hogy te ezt a 2000 fős faluban nem láttad az nem bizonyít semmit egy 10milliós országban.
én pedig sosem mondtam neked cigány lány, hogy te náciztál le, furcsa, hogy honnan veszed nem tudom.
Belekötöttem, mert a gyereket hoztad fel ,hogy mennyire nehéz mellette tanulni, de azt hiszem sokra nem fogsz menni, értelmes ember nem lehetsz ha ennyi hozzászólásom után sem érted meg, pedig többször is elmondtam már.
"Ó, remélem nem gázoltam bele a lelki világodba. Minek nevezzelek? Fasiszta? Ja abba is bele fogsz kötni az Olaszországos hülyeség miatt.
Rasszista? Az már csak jó lesz, nem?"
te natúrban hülye vagy, ennyi a véleményem, és jah korlátolt. pont.
"te natúrban hülye vagy, ennyi a véleményem, és jah korlátolt. pont."
Mert kimondom az igazságot? Miért te minek neveznéd magad? Gondolom nem liberálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!