Dolgozzanak a cigányok! De hogy?
Nyitásként annyi hogy Magyar vagyok és nem védeni szeretném őket mert...tudjuk milyenek.Azzal is tisztában vagyok hogy nagyon minimális részük hajlik a normális életre.Talán 5-10%.
Viszon a napokban hallottam valamit ami úgy kicsit elgondolkodtatott.
Leendő apósom építőipari vállalkozó(kis cég 8-10ember).A válság miatt kb.1 évig szinte alig volt munkája 3embert tartott meg a többit szélnek eresztette.
Most bejött neki 3-4meló ugyanattól a megrendelőtől.Persze szépen sorba egymás után.
Ugye ilyenkor újra embereket kell szerezni(kőműves+segéd)fel is adott hírdetéseket jöttek is szép számban a jelentkezők.
Brigádok is jelentkeztek.És a jelentkezők többsége cigány volt.Apósom szerint ez nem meglepő építőiparban az elmúlt években 80%-ban cigányok dolgoznak mert"a magyaroknak büdös a munka ők irodában szeretnének dolgozni".És ha belegondolok abba hogy az elmúlt években hogy szétverték a szakmunkás oktatást ill. azt hogy manapság mindenki egyetemekre meg főiskolákra jár(2-es érettségikkel)akkor ez annyira nem is meglepő.
-(AZT CSAK ZÁRÓJELBEN JEGYZEM MEG HOGY APÓSOM ÉS 1-2VÁLLALKOZÓ ISMERŐSEI BESZÉLGETÉSEINÉL RENDSZERESEN VISZATÉRŐ TÉMA AZ HOGY 10-20ÉV MÚLVA KI FOG ITT DOLGOZNI MÁRMINT NINCSENEK MESTER EMBEREK NINCS SZAKMUNKÁSKÉPZÉS NEM LESZ AKI HÁZAKAT UTAKAT ÉPÍTSEN MÉRNÖK VISZONT LESSZ 800EZER AKI MEGTERVEZZE AZ UTAKAT)NA EZ CSAK TÉNYLEG ZÁRÓJELBE MENT-
Szóval a melósokkal a probléma csak az hogy az építtető finoman közölze apósommal hogy nem szeretne cigányokat látni az építkezéseken.Márpedig abból a 3 emberből kit végig megtartott az egyik cigány 10éve van apósom cégénél és ő a legjobb munkása("a legjobb kőműves akivel majdnem 30éves pályám alatt találkoztam")hozzáteszem hogy őt sikerült is apósomnak kibuliznija hogy ő márpedig kell ill. jön a kőműves veje is.Rábólintott az építtető hogy jó ok ők jöhetnek de több ne legyen.
Kérdés ha egy olyan hírdetésre amit a neten a legnagyobb oldalakon valamint 3 napon kersztül az expresszben jelent meg.Szóval ha erre 80%ban cigó jelentkezik(ja igen és ők hajlandóak elutazni mert az ország másik végén van a meló bentlakással)jelentkezik akkor kit vegyenek fel???Após fel is venné őket....de ugye neki kötve van a keze.
Szóval akkor kérdezem én az a tényleg nagyon nagyon minimális százalék aki dolgozni akar.Ezek szerint nem kap munkát mert cigány?????
És ezt hallottam már1-2 jó eredménnyel lediplomázott normális cigány fiataltól is.
Akkor...akkor ilyenkor mi van???????
nem lehet összehasonlítani a fizikai munkát a szellemivel.
én is ki tudok fáradni, főleg idegileg. voltak egész szar pillanataim.
plusz az ,hogy itt ülök egy krva gép előtt egész nap ez sem normális ahogy az se ha valaki egész nap cipeli a követ.
ismerősöm irodai dolgozó, köztisztviselő, idegileg össze van omolva 29 évesen őszül. a kollégái ügyintézők szintén majd belepusztulnak a melóba. szószerint. a legtöbbjük aprópénzért. hidd el nem csak fizikai meló lehet szar.
akkor apósodnak üzenem, hogy nem büdös a magyarnak sem a meló, vagyis arányokban nézve a magyarnak nem büdös, a cigánynak igen. Ha majd a magyarok 90%-a is elutasítja a munkát, akkor mondhatni, hogy nekünk is büdös.
az pedig, hogy én programozok, az azért van mert tinikoromban nem bulizni meg lógni jártam, hanem tanultam sokat magamtól.
nah meg kell nézni, hogy a cigány tinédzserek mit csinálnak iskolán kívül (vagy iskolaidőben). ennyi.
apósod véleménye szubjektív és egyéni. illik megkérdezni még pár10ezer vállalkozót és valós képet kapsz.
tudnék én is mesélni amúgy. bnőm nagyanyja mesélte, hogy amikor napszámosok voltak, akkor a csapatban egyedül a cigány volt olyan, h kiment, elkérte a reggelig, elkérte az ebédet és hazament, hogy ő aznap már nem dolgozik. (amúgy ezt valaki más is mesélte, hogy a közmunkás cigók kimentek és felháborodtak ,hogy ők aznap már nem dolgoznak, elhúztak, persze a pénzt megkapták az önkormányzattól)
de arról is mesélhetnék, hogy bnőm öccse dolgozott TSZ-ben most nyáron, egyedül a cigány volt aki az első héten lelépett, hogy ő nem csinálja tovább. megjegyzem, hogy időre dolgoztak, ha nem végeznek, akkor nem kapnak pénzt. Szerencse, hogy bnőm beállt közéjük anyjával segíteni. ugye a cigány mint "munkaerő" kiesett.
"haha már jött is egy ítélkező...nincs jogom gyerekhez?"
mindenkinek joga van, de mi magyarok (többségben) nem pampogunk, hogy jajj de nehéz a gyerek mellett. Nem fogunk gyereket vállalni, csak ha el tudjuk tartani. Te bevállaltad, akkor ne hisztizz miatta.
"nincs jogom a tanuláshoz?"
de, és jogod van plusz pontokhoz MERT CIGÁNY VAGY. Sőt, ha terhesen jelentkezel, akkor még az is egy ELŐNY.
"nincs jogom emberhez méltó munkához???"
olyan munkához van jogod amihez képesítésed van, de elárulom, hogy nincs kevesebb lehetőséged mint másnak.
"El tudod képzelni milyen nehéz gyerek mellett tanulni? Napi 10 órát tanultam a vizsgaidőszakba mindemellet a lányom csüngött rajtam."
El tudom képzelni, de igazából nem érdekel. Nem nemzettem gyereket iskola mellé meló nélkül.
Visszakérdezek:
Te tudod milyen érzés úgy élni, hogy gyilkosság miatt ültél x évet és így kezdeni? Nem nem ültem, csak szemléltető példa volt. Nem tudod elképzelni és nem is érdekel téged. Miért érdekelne? Aki gyilkolt az így döntött az ő felelőssége.
Te gyerek mellett döntöttél, ez a te felelősséged, a te döntésed volt, hogy gyerek mellett akarsz tanulni, erről csakis te tehetsz, egyedi szociális probléma, ehhez senki másnak semmi köze és senki más nem tehet róla.
"Azért vagyok egyetemista,mert nekem 100 méter hártányból kell indulnom mindenhol!"
Nah a tipikus cigány szöveg. Egy csomó kedvezményt kaptok ami behozza a hátrányokat, SŐT!
ingyen tankönyvek szakközépben, ingyen kaja, pályázatok, ösztöndíjak CSAK CIGÁNYOKNAK. pont kedvezmény felvételkor azért mert CIGÁNY VAGY.
Ezenkívül milyen 100m hátrány? a tanulásban ugyanaz az esélyed alapból megvan mint bárkinek. Az iskolába csak be kell járni, nem állnak a magyarok gépfegyverrel az ajtóban, hogy a cigány nem mehet be tanulni.
"Ilyen egyszerű. A párom is kifejezetten intelligens ember és nem elfogultságból mondom,igen széles látókörű,csöppet sem korlátolt egyénről van szó és nem kellet biztonságiőrnek :D hát vicc:D"
gondolom van szakmája papírja, több vizsgája, nincs rossz előélete, vannak referenciái is, stb. (?) Mindenesetre aki bizt őrnek akar menni az mindennek mondható többségében, de nem intelligensnek. Ha intelligens lenne, akkor tanult volna, tanulna önerőből, egy csomó dolgot iskola és pénz nélkül is lehet tanulni, pl nyelveket, ha már van internet. és máris előrébb lenne.
"Nyugodtan ítélkezhetsz ezt csinálják velünk a metrón is amikor együtt utazunk már megszoktam,minket bámulni kell...ráadásul olyanok néznek meg hogy..."
Furcsa, de én úgy tudom (tapasztalat több mint 20 év alatt), hogy mi magyarok rátok sem merünk nézni, mert a többségetek már viselkedésre is agresszív. Ahogy tegnap is volt. Beállt elém egy "macsó" cigány meg a k.rvás cigány barátnője. nokomment. a mozgásuk a beállásuk már fenyegető volt, a szóhasználat a hangoskodásuk, stb... Melyik város metrójára gondoltál?
"szóval a lényeg,nyilván nem kell a cigány bármennyire is megfelelne az adott munkára."
hát, menj oda a többi cigányhoz a metrón és köszönd meg nekik!
"Agresszívnek tűnt a viselkedésem??"
nem tudom, nem láttam, hogy ti milyenek vagytok, viszont ha az ember 90%-ban agresszív cigányokkal találkoik, akkor jogosan általánosít, magyarán meg kéne értened, hogy nem a magyar tehet róla, hogy fél tőletek, vagy épp undorodik.
"Nem kaptam plusz pontot,mert amikor jelentkeztem nem számítottam hátrányos helyzetűnek,megjegyzem most sem."
Ezt sosem fogjuk megtudni szerintem, hogy igaz e, de mind1. Aki cigány az hátrányos helyzetű hivatalosan, de ettől még itt a többi kedvezmény azokat ugyebár már nem említed;) tudod azok mind olyan kedvezmények amit a cigányok rendszeresen igénybe vesznek de a magyarnak nem jár. És ha te nem is vetted esetleg igénybe egyiket se(kötve hiszem), akkor is jogosan említettem, hogy ezek a kedvezmények lépéselőnyhöz juttatják a cigányokat tanulás téren a magyarok ellen. Jah, hogy visszaélnek vele? hát bocs, de ez megint nem a magyar hibája
"És nem pampogtam,tudtam mit vállaltam a gyerekkel,leírtam az aggodalmaimat,te voltál aki ismeretlenül ítélkezett."
Már bocs, de leírtad, h te gyerek mellett tanulsz meg utána, h "tudod mennyire nehéz?" stb, ls ez önsajnéltatás, hisztizés, pampogás.
"Szerintem semmi szörnyűlködésre méltót nem írtam."
nem is szörnyülködtem.
"Én beilleszkedtem. Ki támadott kit?"
Te a magyarokat, hogy nem kaptok tőlünk munkát meg megkülönböztetünk, meg hátrányotok van,blabla stb...
"A büdös cigány(én) ellenségeskedtem bárkivel is itt?"
Nem mondtam, hogy ellenségeskedsz, azt se, hogy büdös vagy. önkritika?
"Gondoltam fontos az is,hogy egy cigány is megszólaljon ebbena témában. Nyugodtan elemzgesd a mondandómat.Lezártnak tekintem ezt a "vitát""
megszólaltál, írtál hülyeségeket, reagáltam, dialógus. ennyi. vagy senki nem köthet beléd mert te szent és támadhatatlan vagy?
"
Én tisztességes vagyok,soha senkinem sem árottam ez a lényeg."
most védekezel? És nem ebben a témában nem erről szólt a kérdés.
vicces ahogy itt védekezel, hogy te nem vagy olyan (mint a többi cigány), ha ennyire védekezel, akkor te is elismered, hogy igaz, hogy a többségetek olyan amilyennek állítjuk.
"Ja csak annyit még a párom tanul mellette, gyors,átmeneti megoldásnak tűnt a biztonságiőri munka."
nem ezt kérdeztem, hanem azt, hogy van e papírja, gyakorlata, végzettsége, tapasztalata, stb stb...
"Ő kifejezetten szegény családból származik."
És? mint annyi meg annyi ember még az orzságban, mégis előrébb jutottak. Én ugyan jómódú családból származhattam volna, ha apám tesói nem bsznak el minden vagyont és ingatlant. Így csak szerencse, hogy lakásunk volt gyerekkoromban.
Nem volt egyszerű, de sok-sok munkával vagyunk ott ahol, és az is, hogy én most jól keresek. Pedig ért annyi inkább több megkülönböztetés és kiközösítés életem során ami megnehezítette a dolgomat. De nem csak hisztiztem.
"De unom a bizonygatást,szélmalomharcot. Megadom neked amit akarsz: Büdös cigányok vagyunk,hangoskodunk,amúgy is segélyekből élünk na meg bodzázásból,luxusautóval járunk és van 15 gyerekem. jól van ez így"
már megint a védekezés és az önkritika.
A válasz írója 27%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:54
Hagyjad már, nácikkal nem érdemes vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!