Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Dolgozzanak a cigányok! De hogy?

Dolgozzanak a cigányok! De hogy?

Figyelt kérdés

Nyitásként annyi hogy Magyar vagyok és nem védeni szeretném őket mert...tudjuk milyenek.Azzal is tisztában vagyok hogy nagyon minimális részük hajlik a normális életre.Talán 5-10%.

Viszon a napokban hallottam valamit ami úgy kicsit elgondolkodtatott.

Leendő apósom építőipari vállalkozó(kis cég 8-10ember).A válság miatt kb.1 évig szinte alig volt munkája 3embert tartott meg a többit szélnek eresztette.

Most bejött neki 3-4meló ugyanattól a megrendelőtől.Persze szépen sorba egymás után.

Ugye ilyenkor újra embereket kell szerezni(kőműves+segéd)fel is adott hírdetéseket jöttek is szép számban a jelentkezők.

Brigádok is jelentkeztek.És a jelentkezők többsége cigány volt.Apósom szerint ez nem meglepő építőiparban az elmúlt években 80%-ban cigányok dolgoznak mert"a magyaroknak büdös a munka ők irodában szeretnének dolgozni".És ha belegondolok abba hogy az elmúlt években hogy szétverték a szakmunkás oktatást ill. azt hogy manapság mindenki egyetemekre meg főiskolákra jár(2-es érettségikkel)akkor ez annyira nem is meglepő.

-(AZT CSAK ZÁRÓJELBEN JEGYZEM MEG HOGY APÓSOM ÉS 1-2VÁLLALKOZÓ ISMERŐSEI BESZÉLGETÉSEINÉL RENDSZERESEN VISZATÉRŐ TÉMA AZ HOGY 10-20ÉV MÚLVA KI FOG ITT DOLGOZNI MÁRMINT NINCSENEK MESTER EMBEREK NINCS SZAKMUNKÁSKÉPZÉS NEM LESZ AKI HÁZAKAT UTAKAT ÉPÍTSEN MÉRNÖK VISZONT LESSZ 800EZER AKI MEGTERVEZZE AZ UTAKAT)NA EZ CSAK TÉNYLEG ZÁRÓJELBE MENT-

Szóval a melósokkal a probléma csak az hogy az építtető finoman közölze apósommal hogy nem szeretne cigányokat látni az építkezéseken.Márpedig abból a 3 emberből kit végig megtartott az egyik cigány 10éve van apósom cégénél és ő a legjobb munkása("a legjobb kőműves akivel majdnem 30éves pályám alatt találkoztam")hozzáteszem hogy őt sikerült is apósomnak kibuliznija hogy ő márpedig kell ill. jön a kőműves veje is.Rábólintott az építtető hogy jó ok ők jöhetnek de több ne legyen.

Kérdés ha egy olyan hírdetésre amit a neten a legnagyobb oldalakon valamint 3 napon kersztül az expresszben jelent meg.Szóval ha erre 80%ban cigó jelentkezik(ja igen és ők hajlandóak elutazni mert az ország másik végén van a meló bentlakással)jelentkezik akkor kit vegyenek fel???Após fel is venné őket....de ugye neki kötve van a keze.

Szóval akkor kérdezem én az a tényleg nagyon nagyon minimális százalék aki dolgozni akar.Ezek szerint nem kap munkát mert cigány?????

És ezt hallottam már1-2 jó eredménnyel lediplomázott normális cigány fiataltól is.

Akkor...akkor ilyenkor mi van???????

2010. júl. 27. 13:30
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
Amit te leírtál,az konkrétan törvénytelen.PONT.Apósodnak törvénytisztelő állampolgárként kötelessége erre felhívni az építtető figyelmét.Amennyiben az építtető továbbra is ragaszkodik a diszkriminációhoz,apósodnak kötelessége ezt megtagadni,ellenkező esetben bűnrészessé válik,és az ő vállalkozása is-jogosan-büntethető.Persze neki kell eldöntenie,hogy melyiktől fél jobban,hogy a megrendelő eláll a megrendeléstől,(Persze ha már megvan a szerződés,ez neki problémákba ütközhet.)vagy egy várhatóan 1-2 millió forintos bírságtól.Erkölcsileg is mérlegelnie kell a dolgot.Lehet,hogy megéri belemenni a törvénysértésbe,de akkor más törvénytelen/erkölcstelen dolgot is megtenne anyagi megfontolásból?Lopna is?Rabolna?Ölne is,ha tudja,hogy nem kapják el?Hol a határ?Egyébként a jog őt is védi,ha a megrendelő emiatt nem fizetne.Szóval én azt javaslom neki,hogy válassza a tisztességes utat.Egyébként meg a cigányok nem 5-10 százaléka hajlik a normális életre.Nem,a cigányok legalább fele igenis hajlik a normális életre,rengeteg normális cigányt ismerek személyesen.Persze sok idiótát is.Persze a fele is kevés,ha mondjuk a nem cigányok 95%-a "normális."De nem 5-10% a normális a cigányok közül,ez hülyeség.
2010. júl. 27. 15:50
 42/69 clint ***** válasza:

Nos nem közbeszólni akarok, de láttam már olyant is (két szememmel, és hallottam fülemmel), hogy tanfolyam elött szóltak a cigánynak, hogy kár elvégeznie mert nem fogják alkalmazni. Szóval amit a cigánylány ír abban lehet igazság.

Én nem általánosítok, kicsit mindkettőtöknek igaza van.

Létezik cigány ember aki valóban beilleszkedik, van ilyen barátom is, elég művelt ember egész könyvtára van otthon, idős is, sőt ismerek egy református cigány papot is, nos őt sem lehet lecigánybűnözőzni. De ennek ellenére a nagyobb réteg mocskos módon szégyenbe hozza ezt a kisebb réteget, nem arról van szó, hogy nem tud, nem akar beilleszkedni. Egy ötemeletes társasházba lakom, önkormányzati lakásban, pár hónap alatt rengeteg cigány családot költöztettek ide, a szomszédba is. Nos a szomszéddal nincs baj. De a többivel igen, éjjel ölik egymást hangosan megy a K.ANYÁD, DÖGÖLJ MEG, bömböl a zene, éjszakánként, a folyosó olyan mint egy szemétdomb, és már négy házba nyitottak be egy hónap alatt. Ezzel a problémával csak úgy lehetne szembe nézni, ha a becsületes réteg megemeli a szavát, mert rájuk hozzák a legnagyobb szégyent, és miattuk nézik a cigányságot bűnözőknek. Az én társasházam a tökéletes példa az országra is. A házban 10 cigány családból eggyel nincs probléma.

2010. júl. 27. 15:55
 43/69 A kérdező kommentje:

Bakker 73% neked orvosra lenne szükséged de nagyon gyorsan.

Te tényleg itt éled ki azt az elnyomást amit kapsz az életben.

Erre tényleg jó az internet.

Hebegsz habogsz ösze visza saját magadnak ellent mondassz.

Szánalmas vagy.Mindenkinek minősíted a szellemi szintjét és primitívezed az embereket.Holott az eddigi hozzászólások közül a tieid a legprimitívebbek.

És ezt minden hozászóló észreveszi csak te nem.

Szánalom a köbön.

2010. júl. 27. 15:57
 44/69 A kérdező kommentje:

15:55.Jogos amit írsz mert ényleg ezt csináljk.

Viszont a hangoskodás qrva anyázás balhézás.....2évig egyetemi koli mellett laktam.

Elhiheted ott is ez emnt minden este.Ordítás űvöltés röhögés balhézás.

tudom a 2 nem ugyanaz és értem mire gondolsz.

Csak most hírtelen nekem ez egész éjszakás ordibálásról ez ugott be. :-))))

2010. júl. 27. 16:00
 45/69 anonim ***** válasza:
(Métatlanul.)27%-os cigánylány Te meg ne hagyd magad!Tessék a megfelelő szervekhez(NEKI,EBH)fordulni!Ha nem alkalmaznak,mert cigány vagy,az törvénytelen,és ebbe neked nem kell,és NEM IS SZABAD beletörődnöd.
2010. júl. 27. 16:02
 46/69 anonim ***** válasza:

kérdező, próbálj valami saját véleményt is formálni, mert idáig ez nem nagyon sikerült, még te érzed jogosnak engem leszánalmasozni amikor te személyeskedtél és dumáltál itt sztojka seggnyalásról?:)

hát nokomment. arról meg lehetne vitázni, hogy ki szerint vagyok szánalmas. idáig részben a cigány lánynak nem tetszettem ami érthető hisz nem tetszik neki amit mondtam, és a nácizó cigánynak.

ebből aztán tényleg lejött, hogy itt MINDENKI szerint szánalmas vagyok:)

az értelmezéssel neked van bajod de ezt nem részletezem, lapozz vissza, leírtam többször is, ne engem ismételgess, tegyél szert saját gondolatokra!

jah és amúgy nem diplomáztam. van több sulim is, de tudod az okos és kreatív ember fősuli nélkül is eléri amit el akar, még többet is.

2010. júl. 27. 16:04
 47/69 clint ***** válasza:

16:02

ne adj hülye tanácsot a cigánylánynak.

A vállalkozásoknak mindig van erre egy kiskapujuk.

Legalább egy cigány ugyis lesz náluk épp ezért a származásra nem hivatkozhat, plusz ott van, hogy ő dönti el kit alkalmaz és kit nem. Gondolj arra, hogy az éjszakai szórakozóhelyekre nem engednek be egy cigányt. Az feljelentést tesz, de hopp, előkerül egy bulikép amin jól látszik, hogy van cigány a diszkóban. Ezt tapasztalatból mondom.

2010. júl. 27. 16:09
 48/69 clint ***** válasza:
kérdező, még ha a kettö nem is ugyanaz, akkor is idegesítő lenne az is. De lehet szólnék az egyetemistáknak és nem megfenyegetve vagy megkéselve mennék haza:D
2010. júl. 27. 16:15
 49/69 anonim ***** válasza:
16.09:Nana.Büntettek már diszkókat is és munkáltatókat is.Igenis érdemes feljelentést tenni.Ezek a szervezetek azért értik a dolgukat,megtalálják a módját,hogy megbüntessék/kártérítésre kényszerítsék a törvényszegőket.Pl.odaküldenek nagyon kis időeltéréssel egy cigányt,és egy nem cigányt,és mikor elkezdik firtatni,hogy miért csak a másodikkal álltak szóba,és a tulaj azt mondja,hogy "Hát izé,szóval,igen,tehát úgy volt szóval hát őőőő,vagyis ja igen,mert tudniillik,azazhogy őőő...."akkor az EBH azt mondja,hogy "Semmi baj,1 millió forint lesz."
2010. júl. 27. 16:45
 50/69 clint ***** válasza:

nos akkor hajrá. Én szóltam.

Amúgy nem mondják a szemébe, hogy azért nem mert cigány vagy. A diszkóba joga van a tulajnak felhatalmazni a biztőröket, hogy azt enedjenek be aki tetszik. Ruházat, viselkedés, stb alapján. Igen büntettek már meg diszkókat, de azóta változott a helyzet, mert használhatják a FaceControll-t. Akiket legútóbb büntettek meg egymillióra simán visszaperelték. Én csak jóindulatból mondom, hogy a cigánylánynak ne legyen emiatt kellemetlensége. És ez csak a diszkó, A munkavállaló már megint más tészta, ugyanis nem lehet rákényszeríteni, hogy ezt vagy azt foglalkoztassa, mi alapján jelentenéd fel??? Max ha felveszi magnószalagra, hogy azt mondja, "nem dolgozol nálam, mert cigány vagy."

2010. júl. 27. 17:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!