Dolgozzanak a cigányok! De hogy?
Nyitásként annyi hogy Magyar vagyok és nem védeni szeretném őket mert...tudjuk milyenek.Azzal is tisztában vagyok hogy nagyon minimális részük hajlik a normális életre.Talán 5-10%.
Viszon a napokban hallottam valamit ami úgy kicsit elgondolkodtatott.
Leendő apósom építőipari vállalkozó(kis cég 8-10ember).A válság miatt kb.1 évig szinte alig volt munkája 3embert tartott meg a többit szélnek eresztette.
Most bejött neki 3-4meló ugyanattól a megrendelőtől.Persze szépen sorba egymás után.
Ugye ilyenkor újra embereket kell szerezni(kőműves+segéd)fel is adott hírdetéseket jöttek is szép számban a jelentkezők.
Brigádok is jelentkeztek.És a jelentkezők többsége cigány volt.Apósom szerint ez nem meglepő építőiparban az elmúlt években 80%-ban cigányok dolgoznak mert"a magyaroknak büdös a munka ők irodában szeretnének dolgozni".És ha belegondolok abba hogy az elmúlt években hogy szétverték a szakmunkás oktatást ill. azt hogy manapság mindenki egyetemekre meg főiskolákra jár(2-es érettségikkel)akkor ez annyira nem is meglepő.
-(AZT CSAK ZÁRÓJELBEN JEGYZEM MEG HOGY APÓSOM ÉS 1-2VÁLLALKOZÓ ISMERŐSEI BESZÉLGETÉSEINÉL RENDSZERESEN VISZATÉRŐ TÉMA AZ HOGY 10-20ÉV MÚLVA KI FOG ITT DOLGOZNI MÁRMINT NINCSENEK MESTER EMBEREK NINCS SZAKMUNKÁSKÉPZÉS NEM LESZ AKI HÁZAKAT UTAKAT ÉPÍTSEN MÉRNÖK VISZONT LESSZ 800EZER AKI MEGTERVEZZE AZ UTAKAT)NA EZ CSAK TÉNYLEG ZÁRÓJELBE MENT-
Szóval a melósokkal a probléma csak az hogy az építtető finoman közölze apósommal hogy nem szeretne cigányokat látni az építkezéseken.Márpedig abból a 3 emberből kit végig megtartott az egyik cigány 10éve van apósom cégénél és ő a legjobb munkása("a legjobb kőműves akivel majdnem 30éves pályám alatt találkoztam")hozzáteszem hogy őt sikerült is apósomnak kibuliznija hogy ő márpedig kell ill. jön a kőműves veje is.Rábólintott az építtető hogy jó ok ők jöhetnek de több ne legyen.
Kérdés ha egy olyan hírdetésre amit a neten a legnagyobb oldalakon valamint 3 napon kersztül az expresszben jelent meg.Szóval ha erre 80%ban cigó jelentkezik(ja igen és ők hajlandóak elutazni mert az ország másik végén van a meló bentlakással)jelentkezik akkor kit vegyenek fel???Após fel is venné őket....de ugye neki kötve van a keze.
Szóval akkor kérdezem én az a tényleg nagyon nagyon minimális százalék aki dolgozni akar.Ezek szerint nem kap munkát mert cigány?????
És ezt hallottam már1-2 jó eredménnyel lediplomázott normális cigány fiataltól is.
Akkor...akkor ilyenkor mi van???????
"használhatják a FaceControll-t."
Egyértelmű szempontok mentén.Pl.nem lehet ittas,meghatározott ruházat stb...
Szóval ne vészmadárkodj itt,igenis lebuktatják őket.Nem kell magnószalag,ha nem tud értelmes magyarázatot adni,hogy a hatóság emberét miért diszkriminálták,az elég bizonyíték.
a hatóság emberének is be kell bízonyítani, hogy diszkriminálták. Ha a hatóság embere elmegy egy állásinterjura és nem veszik fel akkor már bukta? NA ne viccelj.
A diszkó meg egy más dolog, a hatóság embere egyedül menne, nem egy részeg cigánybandával, úgy leengednék. Egy egyedüli cigányt nem fognak nem leengedni.
"Egy egyedüli cigányt nem fognak nem leengedni."
Hidd el,ha rasszista a tulaj nem fogják.Állásinterjúnál meg értsd már meg,hogy legtöbbször az a bizonyíték,hogy nagyon rövid időn belül odaküldenek egy fehéret,aki minden tulajdonságában megegyezik a cigánnyal,és őt felveszik,és ez elég.De inkább javaslom,hogy olvasgass egy kicsit a hatóság honlapján.Vannak fenn jogesetek.
és ha 2 azonos tudású fehér közül kell választani? akkor az is rasszista lesz? ha két azonos tudású emberről van szó, akkor az ember pofára választ, azaz aki a szimpatikusabb, ergó ha cigány és magyar között kell választani azonos tudású között, akkor kötelező a cigányt választani? ugye ezt te sem gondolod komolyan?
amúgy nem létezik azonos tudású.
és még mellette szerepet játszik az interjú. hogyan bezsél viselkedik, stb. így értelmetlen ezen lovagolni, és diszkriminatív, hogy a cigányt kell választani, mert különben megbüntetnek... hol marad az egyenlőség? küzdjön meg ő is a melóért. Legyen jobb mint a magyar és akkor őt választják a magyarral szemben, lehet, hogy nem az első helyen, de idővel kifizetődik a befektetett energia, jah ,hogy erre képtelenek? Mert lusták küzdeni? akkor ennyi...
amelyik cigány kitartó és akar, az ha nem is azonnal de el fogja érni a célját és befogadják.
tökmindegy mit mondok, mert ha tényleg így lenne ezt minden cigány ki tudná használni, még akkor is ha jogosan lett elzavarva. Biztos vannak ilyen büntetések, de ott nem így működött a helyzet, nem ilyen egyszerüen.
szabolcsban is van egy diszkó ahol szó szerint megkülönböztető papírkarkötőt adnak. A fehérek ingyen mennek be, a cigányok fizetnek és más színü karkötőt kapnak. Elég durva megkülönböztetés elismerem. De az is dúrva, hogy késelés, szexuális erőszak, számtalan verekedés is megesett már a diszkóban. Akkor nincs joga a tulajnak azt beengedni akit akar?? AZ Ő HELYE!!!!
És ha megmotozzák az is jogsértés? Vagy a kidobó az csak egy díszdarab ott, bárki bevihet kést, viperát ugye?
Mielőtt azt mondanád magyar is bevisz, lehet, de melyik a valószinübb, melyikre volt több példa?
Aztem ha egy pitbull megtámad, egy másik pitbullhoz többett nem mész oda megsimogatni.
Ja és még valami.
Egyszer egy fekete vonat koncertre akartam bemenni 14 évesen
és halomra vertek, hogy minek megyek oda.
Ha nem szaladok el lehet meg is ölnek, még a csajok is rugtak a földön. Én akkor milyen jogvédőhöz fordulhattam volna?
Basszus nagon elmentünk a témától.
Szóval itt arról van szó hogy a feladott hírdetésre szinte csak cigók jelentkeztek.Aki magyar jelentkezett annak vagy a pénz volt kevés(segéd6/nap kőműves 10/nap)vagy volt akinek a pénz is kevés volt meg nem is akart elutazni a határ melléPersze volt olyan magyar is aki jött volna de ők meg egyesével voltak és mivel határidős meló inkább összeszokott brigádok kellenének.
Na viszont brigád összesen egy magyar volt.Akikkel meg is egyeztek telefonon(miskolci csapat volt)de ők másbnap vissza is mondták h kevés a pénz meg messze is van.De mikor elvállalták akkor is ennyi pénzt mondott nekik és oda kellett menni.
Szóval lene sok jelentkező de cigók.Az építtető pedig ugye megmondta......
A mai válságban meg ilyet hol lehet csinálni h feljelentem ezt meg azt mert nem akar cigókat.Aki ezt megteszi annak többet nem lesz munkája.
Szóval érdekes a szitu.
És itt az a tényállás hogy ezek az emberek akik egyébként dolgozni szeretnének most nem dolgozhatnak mert cigányok.És ezen nincs mit szépíteni.
10:51
1-2 éve volt egy újpest-videoton meccs.Mi a családdal anya apa nagyszülő 5éves kistestvér éppen arra közlekedtünk mert minden le volt zárva.Jöttek ki az újpestiek és törték zúzták az ott torlódó kocsiket.És nem csak a mi kocsinkba utazott gyerek hanem pl. az előttünk lévőben is.Űtötték a kocsik tetejét ordibáltak be az autókba.
És meccseken ezek az emberek cigányoznak meg parasztoznak.
Aztán családos embereket ijesztgetnek.
Szóval azért sok mindenről beszélhetünk.
igen de mint irtam ez nem jellemző.
Én akármerre megyek és épitkezés folyik látok bőven cigányokat dolgozni. Én sosem általánosítok, hogy mindegyik lusta. Szóval nem értem mire akarsz kijukadni, nálatok ez van oké. Máshol nem. És sztem ha a magyarok kevés pénzért nem mennek el dolgozni ráadásul messze is, nehogy már lusták legyenek.
Tény. A fociszurkolók is hülyék.
De miután kijózanodnak, nem fognak elmenni rabolni , gyilkolni. Bár én bevallom rohadtul idegesítenek engem is, mi köze van a focihoz annak, hogy állatként viselkedünk???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!