Mi az oka annak, hogy a magyar egyetemi oktatók nagy része izraelita származású?
"Ez eddig tökéletes, csak ha nem lennél fajgyűlölő akkor rájönnél, hogy ezek mind magyarok."
Egyáltalán nem vagyok fajgyűlölő, nem tudom ezt miből szűrted le. Nyilván tudom, hogy ők is magyarok, de most a kérdés kapcsán nem a magyarságukról, hanem a zsidóságukról volt szó.
Ha a "nem vagyok oda értük" félmondatom miatt szűrte d ezt le, azzal nem arra céloztam, hogy negatív érzéseim lennének a zsidók iránt, hanem arra, hogy nincsenek különösebb pozitív érzéseim irántuk.
23
És miért fontos? Szerintem azért, mert alapból kiválasztottnak tartják magukat, akár tartják a vallást, akár nem. És ez minden tettüket meg kell hogy határozza, a saját szempontjukból indokoltan.
Hiszen, ha az Isten által kiválasztottak, akkor amikor egy hétköznapi dologban választani kell egy kiválasztott és egy senki -hiszen nem kiválasztott- között, akkor a választás nyilvánvaló.
De nem csak náluk van ez így, ugyanaz a muzulmánok alapállása is.
"Mi az oka annak, hogy a magyar egyetemi oktatók nagy része izraelita származású?"
1) Úgy érted, hogy szigorú ortodox? Mert az ortodox hitközség kivételével valamennyi zsidó közösség zsidónak mondja, írja magát és a zsidó emberek is. (Régen a hivatalos szövegekben használták, hogy "izraelita", meg, ha azt akarták kifejezni, hogy "azért nem nézik le a zsidót". De már a numerus klauzus parlamenti vitájában (1920. szept.) minden felszólaló zsidó-t mondott. A zsidók is.)
2)"Mi az oka annak, ..."
Esetleg nem tapasztaltál olyasmit, hogy zsidó évfolymtársaid között viszonylag többen eredményeset, mint a nem zsidók között? Ja, persze, annak az lehet az oka, hogy a zsidó oktatók jobb jegyet adnak nekik. És biztos elõre megkapják a zh-k feladatait. pf.........
Talán igaz a természettudományok és a mûszaki tudományok esetében. Azért ott is legfeljebb, hogy számarányukhoz képest "túlreprezent+altak".
Az ok kb ugyanaz lehet, mint annak az oka, hogy az olimpikonknak (akiket kivittek az olimpiára) a 2.vh elõtt 40%-a volt zsidó, a háború óta már "csk" 20 %-a. Miközben számarányuk a lakosságban soha nem haladta meg a 6%-ot, a háború óta pedig legfeljebb 1%.
Továbbá valszeg ugyanaz az oka, mint annak, hogy a 13 "magyar" Nobel-díjas közül mindössze 1 (Szent-Györgyi Albert) nem volt zsidó.
Nyilván egymást válogatták ki. Ahogy az olimpiai bajnokok (mint pl Guttmann Arnold(Hajós Alfréd), Dr Fuchs Jenõ, Petschauer Attila, Székely Éva, stb) is. pf......... XXLoL
Amúgy pl az is lehet, hogy a csaknem 2000 éves hátrányos megkülönböztetést, orsagokból kiüzetést csak a jobbak tudták túlélni. A szellemileg gyengébbek "kikoptak", ha úgy ahogy meg is éltek, utódot már nem tudtak nevelni.
24
Van néhány kérdésem.
Ha Mo-on ilyen sikeresek lehettek, akkor mi lehet az oka, hogy más európai országokban nem?
Az is véletlen, hogy egy kínai korcsolyaedző kínaiakat nevel ki olimpiai bajnoknak?
Hol voltak a kivételes zsidók a kiegyezés előtt?
Nem, nem a szigorú ortodoxokat értettem izraelita alatt, de mivel nagyrészt szinonimája a zsidónak, ezért használtam ezt, de ezt te is tudod, mert kitűnik a szövegből. Főleg úgy, hogy nincs olyan, hogy ortodox származás… Mindegy milyen vallású, én a származásról beszéltem.
„Esetleg nem tapasztaltál olyasmit, hogy zsidó évfolyamtársaid között viszonylag többen eredményeset, mint a nem zsidók között? Ja, persze, annak az lehet az oka, hogy a zsidó oktatók jobb jegyet adnak nekik. És biztos elõre megkapják a zh-k feladatait. pf.........”
Nem tapasztaltam ilyesmit. Te talán igen? Mert ugye tudod, ha te ezt el is hiszed, hogy a származás vagy a vallás bármit meghatároz mondjuk az iskolai sikerben, akkor ez erőteljesen elfogadhatatlan és diszkriminatív mind a „zsidó évfolyamtársakra” és a „nem zsidókra” (ők az úgynevezett gojok?). Azt meg nem mondta senki, hogy jobb jegyet kapnának egyes csoportba tartozó diákok csupán a csoportba tartozásuk miatt, ez még ebben az országban is következményekkel járna.
„Talán igaz a természettudományok és a mûszaki tudományok esetében. Azért ott is legfeljebb, hogy számarányukhoz képest "túlreprezent+altak".”
Nem tudom, hogy miért pont ezt a két területet emelted pont ki. Gondolkozz el, vannak még más területek is… Egyébként én is pontosan a számarányhoz viszonyításról beszéltem, történelmi és társadalmi hátteret keresve.
„Az ok kb ugyanaz lehet, mint annak az oka, hogy az olimpikonknak (akiket kivittek az olimpiára) a 2.vh elõtt 40%-a volt zsidó, a háború óta már "csk" 20 %-a. Miközben számarányuk a lakosságban soha nem haladta meg a 6%-ot, a háború óta pedig legfeljebb 1%.”
Ez mondjuk elfogadható. Legalább történelmi és demográfiai kontextusba helyezed a kérdést. Nyilván a társadalom és a politika befolyásolja a dolgokat, annyi biztos.
„Továbbá valszeg ugyanaz az oka, mint annak, hogy a 13 "magyar" Nobel-díjas közül mindössze 1 (Szent-Györgyi Albert) nem volt zsidó.”
Ugyanaz az oka? Lehet, de én például ezen a Nobel-díjas dolgon nem gondolkodtam. Te tudod ennek az okát? Nobel-díjasoknál azért nem a származás az elsődleges, oda azért le kell tenni valamit…
„Nyilván egymást válogatták ki. Ahogy az olimpiai bajnokok (mint pl Guttmann Arnold(Hajós Alfréd), Dr Fuchs Jenõ, Petschauer Attila, Székely Éva, stb) is. pf......... XXLoL”
Valami lehet abban, amit írsz.
„Amúgy pl az is lehet, hogy a csaknem 2000 éves hátrányos megkülönböztetést, orsagokból kiüzetést csak a jobbak tudták túlélni. A szellemileg gyengébbek "kikoptak", ha úgy ahogy meg is éltek, utódot már nem tudtak nevelni.”
Ez lehetséges. De akkor ezek szerint gyakorlatilag a történelmük kezdete óta hátrányosan megkülönböztetik őket. És mindezt a történelemben térben és időben elszórva, egymástól függetlenül. Tehát nem 100 éve kezdődött… Ennek mi lehet az oka?
Elkuldtem uzenetben 2 embernek de lathatoan sokaknak kerdes ugyh bekopipasztolok ide is.
Az, hogy vallas-e vagy szarmazas-e az egy baromi bonyolult kerdes es oldalakat lehetne teleirni vele, a legegyszerubb oka az hogy a judaizmus az egy nemzetisegi vallas (szemben a tobbi abrahamita/semi vallassal), ergo a kovetoje NEM AZ, aki hisz benne, hanem AZ, akit a JUDAIZMUS zsidonak jelol meg, tortenetesen zsido AZ, akinek az AMYJA zsido, ennek pedig az az oka hogy a zsidot egyertelmuen kell tudni definialni, tehat igy nincs felzsido.
Az mas dolog, hogy beterni be lehet, de ha nem szuletett zsido vagy akkor ún gér ced leszel.
A lenyeg hogya judaizmus ugyanazon jutalomert cserebe mas kovetelmenyeket tamaszt a zsidok es a nem zsidok fele, na ilyen az iszlamban es a keresztenysegben nincs, es a betereseket leszamitva vérségi alapon dől el, hogy ki irányába miket.
A zsidoknak 613 torvenyt kell betartani, a nem zsidoknak akik elhiszik a tóra szavait pedig csak a 7 noachita torvenyt.
A zsidoknak mindemellett nem feladatuk Isten szavának hirdetese, nem feladatuk a terites sem, max zsidokon belul igy ha vki be akar termi a rabbinak kotelessege elso korben x alkalommal megprobalni lebeszelni. Felesleges is beterni ha hiszel, mert csak magaddal baszol ki, ha nem vagy usido akkor csak tartsd be a 7 noachita torvenyt.
Ha valaki zsidonak szuletik, az ugyanis zsido is marad. Ha valaki beter, akkor is.
Ergo a zsidoknak felesleges masokat teriteni.
Angolul van egy jo kifejezes, a zsido az ún etgnoreligious group, es talan az egyetlen a vilagon.
Tehat a nepcsoport a héber, a vallas a judaizmus, a “zsido” az pedig a vallas altal meghatarozott STATUSZ amiben a foldon vagy.
Az izraelita ma mar kikopoban van mint fogalom, de a zsido szinonimajakent hasznaljak.
Vegul kb ki is fejtettem veletlenul a dolgot.
A lenyeg h a buta ember szerint a zsido az nepcsoport, az okos szerint vallas, aki kepben van az pedig tudja h mindketto.
Mindemellett a kerdes nyilvan komplett baromsag.
27
Legalább amit már előre is MÁSOKNAK? többeknek elküldeni szánsz, azt írhatnád TISZTELETBŐL magyarul -azaz ékezetesen-.
Mi ez, adni akarnál, valami infót, de csak úgy teszed, hogy közben elveszel, leköpöd -már megbocsáss-, hogy nesze, bogarászd ki, mit is írtam?
24.
Még az is kérdés, hogy miért nem sikeresebb Izrael az olimpiákon?
Izraelben a legmagasabb az értelmiségiek száma a népességhez mérten, de hol vannak a magasabb arányú tudományos eredmények, Nobel-díjak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!