Mi az oka annak, hogy a magyar egyetemi oktatók nagy része izraelita származású?
#5 Ettől elhatárolódom. Miért lennének azok? Kedveltem a legtöbb oktatómat, nem voltak lusták, mind szaktekintélyek voltak. Én csak a társadalmi okokra vagyok kíváncsi, hogy egy alapvetően kisebbségben levő népcsoport aránya miért olyan magas az egyetemeken.
#10 Nincs olyan, hogy faji hovatartozás, mert a Homo Sapiens egy faj. Népcsoport és származás van csak.
"Ki beszélt itt vallásról?"
Azért beszélünk vallásról, mert az izraelita az nem származás, hanem vallás, de láthatóan ezt te nem érted, meg is jósoltam, hogy így lesz.
Írok egy példát, persze ezt sem fogod érteni. Van az a fickó, akinek az apja náci vezető volt a háború alatt, és gyilkos. A fickó ezt annyira szégyellte, hogy lemondott a német állampolgárságáról, kivándorolt Izraelbe, belépett a hadseregbe, majd BETÉRT a zsidó vallásba. Akkor ez az ember milyen származású is? Eredetileg keresztény származású, csak később izraelita származású lett? Várom nagyon a választ!
Én nem vagyok zsidó, nem is vagyok oda értük, de akiket személyesen vagy így úgy ismerek, azokra jellemző, hogy okosak, tehetségesek. Jó tanárok, zenészek, színészek. Ezen kívül, állítólag eléggé összetartanak, segítik egymást, így a tehetségüket tudják is érvényesíteni. Így nem csodálkoznék, ha valóban lenne olyan egyetem, ahol többségben vannak.
Persze ez mind szubjektív, saját tapasztalatom alapján általánosítás. De talán mégis válasz a kérdésedre.
"Azért beszélünk vallásról, mert az izraelita az nem származás, hanem vallás, de láthatóan ezt te nem érted, meg is jósoltam, hogy így lesz."
De értem. A vallás és a származás teljesen más. A #4-es hozzászólásban kifejtettem már. Vannak ezek a DNS-tesztek is. Ezek teljesen objektívek, a genetikus oktató is elismeri a hitelességüket, Izrael is használni akarta a polgárain, de szerencsére ez nem történt meg. Ezek kitudják mutatni a származást. Kimutatják, hogy kelet-európai vagy észak-amerikai vagy amerikai őslakos vagy éppen izraelita származású valaki. Ez miért nem érthető? Mi köze a valláshoz? Ugyanúgy egy indiai sem csak buddhista lehet vagy egy magyar sem csak keresztény vagy ősi magyar vallású. Ugyanúgy egy izraelita sem csak judaizmusban hívő lehet.
Márpedig a kérdezőnek sajnos igaza van, a főegyetemeken sokkal többen vannak zsidó oktatók-...-segédmunkaerők, mint a népességük indokolná. Több oka is van.
Egyrészt már az "50-es évektől őket nevezték ki, mert szegények olyan sokat szenvedtek. Aztán folyamatosan természetesen a saját köreikből nevezték ki a tanársegédeket-docenseket, azokból, akikkel szívesen dolgoztak együtt. Persze volt, hogy kellettek mások is, akiket használni tudtak az eszük miatt.
Másrészt a zsidók alapvetően szerepelni vágyó és tudó csoport, könnyen mutatják magukat olyannak, mint amilyennek a környezet látni szeretné őket, hogy sikerük legyen.
"Ez eddig tökéletes, csak ha nem lennél fajgyűlölő akkor rájönnél, hogy ezek mind magyarok."
Miből gondolod, hogy a válasz írója "fajgyűlölő" lenne? Ezeknek a szavaknak azért súlya van, ez rágalmazás. Az emberiség egy fajba tartozik, úgyhogy ez a kifejezés nem túl ésszerű amúgy sem. De akkor te még nem találkoztál kirekesztő emberrel, ha ezt állítod, hiszen ő elismeri, hogy sok tehetséges van köztük, ami így is van. Ezt egy kirekesztő embertől nem hallanád. És hol is írta a válaszoló, hogy ne lennének magyarok? Természetesen magyarok, csak más a származásuk, ami csak egy tény.
18
Tudod, biztos magyarok bizonyos fokig. DE abban a pillanatban, amikor olyan helyzet van, hogy választani kell, a saját fajtájuk a fontos nekik, dobják a másikat.
Láttál már olyat, hogy a zsidó újságíró nyilvánvalóan rágalmazó cikke ellen felszólalt a saját köreikből való jobboldali? Ha előfordul, később kiderül, hogy taktika volt.
Egy fenékkel nem lehet egyszerre 2 lovon ülni, ahogy mondják. Én se választanék máshogy a helyükben.
Egy fontos kérdésre tapintottál rá. Az identitás nagyon fontos az izraelita egyének számára (mint bárki más számára is). Ezért találni sokszor olyan embereket akik ellenzékiek, de a kisebb területi választásokon azért inkább fideszes, de izraelitára szavaznak. Az identitás felülírja a politikai nézetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!