Mi az oka annak, hogy a magyar egyetemi oktatók nagy része izraelita származású?
Mi alapján állapítod meg valakiről, hogy izraelita?
Ami mellesleg vallás és nem származás ;-)
"Ami mellesleg vallás és nem származás"
Egyes, hú-húúú, méhkasba nyúltál, én már többször próbáltam ezt elmagyarázni nekik (hogy vallás és nem faj), de olyan sötétek ezek, mint az éjszaka, nem értik... :)
Honnan veszel ilyen hülyeségeket?
Sehol nem nézik/kérdezik az emberek vallását, mert tilos. Egyedül a 10 évente készülő népszámlálásnál kérdés a vallás, de az is csak önkéntes alapon és később nem lehet név alapján visszakeresni.
Még azt sem lehet felmérni hogy a börtönökben melyik népcsoport vagy közösség tagjaiból mennyien vannak, pedig ott bűnözőkről van szó. Hát még egy ilyen valóban érzékeny téma esetén hogy lehetne bármit is kijelenteni a számokról?
A saját meg párom egyetemi pályafutásunk alatt (4 egyetem, 15 év) összesen azt hiszem 3 olyan oktató volt aki valóban "izraelita" - és ezt ők maguk mondták el amikor másfajta étkezési szokásuk került szóba.Azért ez igen kicsiny része annak a több száz főnek akik oktatnak.
"Honnan veszel ilyen hülyeségeket?"
Talán tapasztalat. Eddig kivétel nélkül izraelita származású oktatókkal volt dolgom. Ezzel nincs gondom, mert a legtöbbjüknek sikerült jó kapcsolatba kerülnöm, de felmerült a kérdés, hogy az egyetemeken miért vannak olyan nagy létszámban. Egyébként meglehet nézegetni a tanszékek oldalait, ott vannak az oktatók.
"Sehol nem nézik/kérdezik az emberek vallását, mert tilos. Egyedül a 10 évente készülő népszámlálásnál kérdés a vallás, de az is csak önkéntes alapon és később nem lehet név alapján visszakeresni."
Ki beszélt itt vallásról?
"Még azt sem lehet felmérni hogy a börtönökben melyik népcsoport vagy közösség tagjaiból mennyien vannak, pedig ott bűnözőkről van szó. Hát még egy ilyen valóban érzékeny téma esetén hogy lehetne bármit is kijelenteni a számokról?"
Nem objektív statisztikáról van szó, csak szimplán tapasztalat.
"A saját meg párom egyetemi pályafutásunk alatt (4 egyetem, 15 év) összesen azt hiszem 3 olyan oktató volt aki valóban "izraelita" - és ezt ők maguk mondták el amikor másfajta étkezési szokásuk került szóba.Azért ez igen kicsiny része annak a több száz főnek akik oktatnak."
Nagyon érdekes, kíváncsi lennék, hogy melyik egyetemen és melyik területen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!