Akkor most van a Koronának szerepe vagy sem?
Miért kellett a rendőröket (újoncokat) a koronára felesketni?
Miért kell a Jobbiknak a koronára felesküdni (alakuló ülés)
Miért kell egyáltalán a korona mint szimbólum, egy köztársaságba? (lásd: parlament)
-------
Amire nem vagyok kíváncsi:
Szent István és története
Igen én is tudom, hogy mit jelent a korona
Kioktatást történelemből
Jobbikozásra, Fideszezésre...stb
Gyerekek, akkor vagy adjuk múzeumba, vagy ha Ottót már nem is, de koronázzuk meg Györgyöt. Nem?
(Miért nem az Alkotmányra esküszik mindenki?)
ma 20:29 De ECSÉÉÉÉÉÉÉÉM WAZZE hát Köztársaságban élsz egyem a lelked vagyis jelenleg nem lehetsz a korona Népe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Áááááááááááááááááááááááááááááá
1./ A sok nagymagyar nem képes foelfogni,hogy a kmorona sem az államiságnak,sem a magyar népnek,sem a nemzetnek NEM jelképe! Csupán egy a koronázási jelképek közül,történelmi emlékek,melyeknek a múzeumban lenne a helye.
2./ Ha emlékezetm nem csal, István király előbb alapította meg az államot.és csak azután kapta meg a pápától a koronát. Ezért sem lehet az államiság jelképe.
3./ Orbán a legszívesebben a fején látná a koronát (ezért festette le a régi kormányát vele).Éppolyan propaganda ez a részéről,mint a "Kiáltványa" a nemzeti együttműködésről.
Cirkusz kell a népnek.
Amúgy pedig azt sem értem,miért hívjuk szentnek a krornát,amikor legfeljebb csak megszentelt lehet,de szent nem. A katolikus egyház csak embereket avat szentté,tárgyakat nem. A korona pedig nem ember,minden történelmi emlékétől függetlenül.
Talán vagy három ember értette meg a kérdésem, no de sebaj.
Azért köszönöm...
"És mért nem az alkotmányra? Mert annak semmi jelentősége. Azt még Sztálin aggatta a nyakunkba. Ki az a hülye aki arra esküdne?"
Akkor szerinted adjuk vissza az országot az oroszoknak mert Sztálin bácsi adta? Mert gyakorlatilag ezt mondtad.
Az Alkotmány az a dokumentum/törvény/jogforrás ami gyakorlatilag a jogállam alapja. MINDEN törvényünk, ami államot, az országot működteti az alkotmánynak van alárendelve, tehát ha nincs alkotmány nincs törvény. Szóval kéretik a sok barmot, hogy ne fikázza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!