Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akkor most van a Koronának...

Akkor most van a Koronának szerepe vagy sem?

Figyelt kérdés

Miért kellett a rendőröket (újoncokat) a koronára felesketni?

Miért kell a Jobbiknak a koronára felesküdni (alakuló ülés)

Miért kell egyáltalán a korona mint szimbólum, egy köztársaságba? (lásd: parlament)

-------

Amire nem vagyok kíváncsi:

Szent István és története

Igen én is tudom, hogy mit jelent a korona

Kioktatást történelemből

Jobbikozásra, Fideszezésre...stb

Gyerekek, akkor vagy adjuk múzeumba, vagy ha Ottót már nem is, de koronázzuk meg Györgyöt. Nem?

(Miért nem az Alkotmányra esküszik mindenki?)

2010. júl. 16. 19:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem is a Magyar Köztársaságban a demokratikus állam jelképére kellene esküdni, ami az Alkotmány (ha bármi pontatlanságot mondtam akkor elnézést, ezt paraszt/proli logikával következtettem ki).
2010. júl. 16. 20:29
 12/28 A kérdező kommentje:

ma 20:29 De ECSÉÉÉÉÉÉÉÉM WAZZE hát Köztársaságban élsz egyem a lelked vagyis jelenleg nem lehetsz a korona Népe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Áááááááááááááááááááááááááááááá

2010. júl. 16. 20:31
 13/28 A kérdező kommentje:
Őőőőő mármint az első ma 20:29, a másodikat értem.
2010. júl. 16. 20:32
 14/28 anonim ***** válasza:
8%
Hogy miért? Egyszerű: politika. Az embereknek szent korona kell. A jobbik így nyeri meg őket.
2010. júl. 16. 21:11
 15/28 anonim ***** válasza:
Aki a koronára esküszik, az országra esküszik fel. Mit nem lehet ezen érteni? Igenis nagyon nagy jelentősége van. Nagyobb mint bárminek.
2010. júl. 16. 21:16
 16/28 anonim ***** válasza:
44%
És mért nem az alkotmányra? Mert annak semmi jelentősége. Azt még Sztálin aggatta a nyakunkba. Ki az a hülye aki arra esküdne?
2010. júl. 16. 21:18
 17/28 anonim ***** válasza:
48%
Egyet értek a DRÁGA:) válaszolóval.Mi végülis ezzel tiszteletünket fejezzük ki az őseink előtt, akikben mi hiszünk, és akik jó példával járnak elöl(ugye mind esküdtek.)
2010. júl. 16. 21:20
 18/28 anonim ***** válasza:
62%

1./ A sok nagymagyar nem képes foelfogni,hogy a kmorona sem az államiságnak,sem a magyar népnek,sem a nemzetnek NEM jelképe! Csupán egy a koronázási jelképek közül,történelmi emlékek,melyeknek a múzeumban lenne a helye.

2./ Ha emlékezetm nem csal, István király előbb alapította meg az államot.és csak azután kapta meg a pápától a koronát. Ezért sem lehet az államiság jelképe.

3./ Orbán a legszívesebben a fején látná a koronát (ezért festette le a régi kormányát vele).Éppolyan propaganda ez a részéről,mint a "Kiáltványa" a nemzeti együttműködésről.

Cirkusz kell a népnek.

Amúgy pedig azt sem értem,miért hívjuk szentnek a krornát,amikor legfeljebb csak megszentelt lehet,de szent nem. A katolikus egyház csak embereket avat szentté,tárgyakat nem. A korona pedig nem ember,minden történelmi emlékétől függetlenül.

2010. júl. 16. 21:30
 19/28 A kérdező kommentje:

Talán vagy három ember értette meg a kérdésem, no de sebaj.

Azért köszönöm...

2010. júl. 16. 21:33
 20/28 anonim ***** válasza:
34%

"És mért nem az alkotmányra? Mert annak semmi jelentősége. Azt még Sztálin aggatta a nyakunkba. Ki az a hülye aki arra esküdne?"

Akkor szerinted adjuk vissza az országot az oroszoknak mert Sztálin bácsi adta? Mert gyakorlatilag ezt mondtad.

Az Alkotmány az a dokumentum/törvény/jogforrás ami gyakorlatilag a jogállam alapja. MINDEN törvényünk, ami államot, az országot működteti az alkotmánynak van alárendelve, tehát ha nincs alkotmány nincs törvény. Szóval kéretik a sok barmot, hogy ne fikázza.

2010. júl. 16. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!