Akkor most van a Koronának szerepe vagy sem?
Miért kellett a rendőröket (újoncokat) a koronára felesketni?
Miért kell a Jobbiknak a koronára felesküdni (alakuló ülés)
Miért kell egyáltalán a korona mint szimbólum, egy köztársaságba? (lásd: parlament)
-------
Amire nem vagyok kíváncsi:
Szent István és története
Igen én is tudom, hogy mit jelent a korona
Kioktatást történelemből
Jobbikozásra, Fideszezésre...stb
Gyerekek, akkor vagy adjuk múzeumba, vagy ha Ottót már nem is, de koronázzuk meg Györgyöt. Nem?
(Miért nem az Alkotmányra esküszik mindenki?)
Azért kedves kérdező, mert a korona az összmagyarságot is jelképezi többek között. Minden nemzetnek szüksége van jelképekre, a magyaroknak az egyik a Szent Korona. Világos így?
"A magyar Szent Korona Európa egyik legrégebben használt és mai napig épségben megmaradt koronája. A magyar államiság egyik jelképe, mely végigkísérte a magyar történelmet legalább a 12. századtól napjainkig."-Wikipédia
ma 20:01 DRÁGA barátom!
Mint ahogy jeleztem, nem kérek kioktatást a történelemből, köszönöm mindennel tisztában vagyok.
U.i. Az én tudásom nem a Wikipédiából való, így azt hiszem nem érdemes veled vitatkoznom sem.
Azért megpróbáltad, és ez tiszteletre méltó.
Második válaszló!
Logika, na az tényleg nincs benne, ezért nem is értem, hogy egy királyságot jelképező szimbólumnak mi köze a Magyar Köztársasághoz.
(Ennyi erővel Puskás Öcsi bácsi fotójára is lehetne esküdni)
Szia!
Szerintem a Szent István által alapított Magyarországot (Királyságot) jelképezi
Na meg tegyük hozzá, hogy I. Ferenc József után lett volna királyunk, -Rudolf elsőszámú, de ő ismert okok miatt nem lett- aztán Ferenc Ferdinánd, akit meg szimplán lelőttek.
Szóval ez valami jogi lyuk, amit azóta se foltoztak ki.
ma 20:19 Drága nem tudom hanyadik...
Még egyszer, de lassan!
Miért kell egy királyságot jelképező szimbólumra esketni egy KÖZTÁRSASÁGBAN!
(nem a Szent Koronával van a bajom (mert imádom) hanem a méltatlan ráncigálásával...
Érthető?
Mert nem a királyságot jelképezi, hanem az országot, és annak népét. ÉRTEEED?
Olvasd lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!