Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lenint miért szerették többen...

Lenint miért szerették többen Magyarországon, mint Sztálint?

Figyelt kérdés
Lenin a mai napig népszerűbb Magyarországon, mint Sztálin. A fiatalok és az egyetemisták között is.
2019. szept. 27. 10:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%

8-as nem ismerek ilyen fiatalt-egyetemistát, aki így gondolkodna, hog "szép eszme" -mert a gyakorlat közben ismertté vált. Nem sokat tudnak az idősebbek sem arról, hogy V.I.(vagyis 6.) Lenint lepecsételt vagonban küldték Svájcból, hogy kirobbantsa a "nagy októberi forradalmat" (amiből egyik szó sem igaz, az Auróra sem) és beindult egy kísérteties kísérlet. Nem tudunk róla, mert többé-kevésbé benne maradtunk a lombikban.

"Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete" - és ez már kiheverhetetlenül megrohasztotta a szép világunkat az idők végezetéig.

2019. szept. 27. 11:36
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Sztálintól elég nehéz népszerűtlenebb lenni.
2019. szept. 27. 12:01
 13/16 anonim ***** válasza:
95%

'Kétséges szerintem hogy Lenin eldurvult volna annyira, máskülönben nem vesz vissza és vezeti be a NEP-t amit már leírtam korábban.'

Ez pusztán taktikai lépés volt. Lenin demokratikus viszonyokat is engedett érvényesülni ideig-óráig, ameddig érdekei megkívánták.

’Nem véletlenül akarhatta hogy Trockij legyen az utána következő aki talán műveltebb is volt Sztálinnál.’

Csak szólok, Trockij volt az, aki erősen támogatta a koncentrációs táborokat, már Lenin alatt.

[link]

2019. szept. 27. 12:13
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem emlékszem olyanra, hogy bármelyiket szerette volna valaki is.

65f.

2019. okt. 1. 08:38
 15/16 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem egyformán szeretjük őket.
2021. máj. 14. 16:22
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, akkor miért nem költözöl ki Moszkvába, agyas?

2021. máj. 14. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!