Lenint miért szerették többen Magyarországon, mint Sztálint?
8-as nem ismerek ilyen fiatalt-egyetemistát, aki így gondolkodna, hog "szép eszme" -mert a gyakorlat közben ismertté vált. Nem sokat tudnak az idősebbek sem arról, hogy V.I.(vagyis 6.) Lenint lepecsételt vagonban küldték Svájcból, hogy kirobbantsa a "nagy októberi forradalmat" (amiből egyik szó sem igaz, az Auróra sem) és beindult egy kísérteties kísérlet. Nem tudunk róla, mert többé-kevésbé benne maradtunk a lombikban.
"Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete" - és ez már kiheverhetetlenül megrohasztotta a szép világunkat az idők végezetéig.
'Kétséges szerintem hogy Lenin eldurvult volna annyira, máskülönben nem vesz vissza és vezeti be a NEP-t amit már leírtam korábban.'
Ez pusztán taktikai lépés volt. Lenin demokratikus viszonyokat is engedett érvényesülni ideig-óráig, ameddig érdekei megkívánták.
’Nem véletlenül akarhatta hogy Trockij legyen az utána következő aki talán műveltebb is volt Sztálinnál.’
Csak szólok, Trockij volt az, aki erősen támogatta a koncentrációs táborokat, már Lenin alatt.
Én nem emlékszem olyanra, hogy bármelyiket szerette volna valaki is.
65f.
Igen, akkor miért nem költözöl ki Moszkvába, agyas?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!