Ti szerettek a jobban teljesítő Magyarországon élni?
1-es
1 hónapja voltam a Bajcs-Zsilisznkyben, orrsövényműtétem volt.
Érdekes az a kórház mert a műtős része az baromi modern, felújított, a fül-orr-gégészet osztály pedig ilyen szocreál feelinget adott. Viszont volt Tv a szobámban, kaptam naponta 3x is ételt, teát. 2 szobánként közös fürdő és wc, így egészen élhető volt az a 2 nap amíg bent voltam.
Na de a lényeg hogy szerintem mozdulj ki otthonról és menj el egy kórházba megnézni hogy tényleg mi a valóság. Persze ne várd azt hogy olyan környezet vár téged mint egy magánkórházban ahol rengeteg pénzért 4-5 csillagos körülmények között élsz.
Kérdező: élhető még Magyarország, de egyre nehezebben élhető.
Iszonyú magas az ÁFA (Eu-ban talán a legnagyobb) még az olyan alaptermékeken is mint a kenyér, sajt. Egykulcsos adórendszer van, tehát ugyanakkora mértékben adózik egy bruttó 100.000-et kereső szegény ember mint egy 1 milliót kereső rózsadombi vállalattulajdonos. ( az előző 70.000-et kap kézhez ebből, az utóbbi 700.000-et). Az is undorító lépés volt, a kormány részéről hogy egy laza csuklómozdulattal behúzták a szüleim, és sok százezer dolgozó embernek a nyugdíjmegtakarításait hogy szétosszák a jelenleg élő nyugdíjasok között. Az utóbbiak tapsikoltak, az előbbiek pedig nagyon szerény körülmények között képzelik el a nyugdíjas éveiket.
A mezőgazdaságról: a kisgazdák egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a nagy földekkel rendelkező földurakkal szemben, akik egymás után húzzák be az állami pályázatokat, támogatásokat. Tehát a kis földdel rendelkezők egyre kevésbé lesznek versenyképesek és elszegényednek, a földesurak pedig vígan élik életüket.
A közbeszerezéseket pedig egy szűk, kormány körüli csoport húzza be állandóan, így a kisvállalkozók, építési vállalkozók is kevesebbet keresnek.
A lényeg az hogy ezeket a folyamatokat (és csak párat emeltem ki a 100 közül) kéne megfordítani. Rálépni a nyomorult gazdagok nyakára és a szegény embereknek kéne kedvezni.
Nos alacsony a fizetés, drágák a bolti árak, az ÁFA magas!
A megélhetésről annyit ,hogy minden hónapban imádkozunk ötödikéért, hogy minél előbb itt legyen(fizetés napja)!!!!
NEM VAGYOK EGYEDÜL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!