lenin nem gyilkoltatott le annyi embert mint sztálin, valamivel korrektebb politikus volt.
2019. szept. 27. 11:07
2/16 anonim válasza:
Például az hogy Sztálin volt az egyedüli a második világháború után aki visszaakarta állítani Magyarország Trianoni határait, amit meg is csinált a vétójával.
2019. szept. 27. 11:08
3/16 anonim válasza:
Szerintem nem népszerűbb. A történelem süllyesztőjébe kerültek mind a ketten.
2019. szept. 27. 11:08
4/16 anonim válasza:
Az a nagy helyzet, hogy rohadtul nem népszerű hatodik Lenin, a fiatalok közt meg még inkább nem. De Sztálin volt minden idők leggonoszabb embere, Lenin csak a 2. helyet foglalja el ezen a dicstelen listán. Szívesen segítettem, kérdezz sokat, hogy világosodjon elméd.
2019. szept. 27. 11:09
5/16 anonim válasza:
4-es Lenin azért nem volt annyira gonosz, ő előre tudta Sztálin milyen és probálta félreállítani, emellett nem szabad elfelejteni hogy az ő idejében vezették be a NEP-et mert felismerte hogy az a rendszer ami elkezdtek nem segít az embereken, vagyis ő kompromisszumkészebb volt szemben Sztálinnal aki feladta ezeket és úgy kerülte meg az hogy a Szovjetunió gazdaságilag megerősödjön hogy millióknak kellet halniuk csak azért hogy meglegyen a bevétel belföldi sanyargatásból ami elkerülhető lett volna a külföldi tőkével, mert azért az a vidék elég vonzó lett volna mert nyersanyagba gazdag volt és olcsó volt a munkaerő is.
2019. szept. 27. 11:14
6/16 anonim válasza:
Nem volt korrektebb, csak nem kapott annyi időt és lehetőséget, mint Sztálin.
Egyébként Molotov-aki mindkettejük alatt töltött be felelős posztot-kérdésre válaszolva elismerte, Lenin sokkal keményebb volt Sztálinhoz képest.
Kérdésre: nem hinném, Lenint többen szeretnék idehaza, maximum nagyon elborult agyú vérkommunistákról tudom elképzelni ezt, de ők nem sokan vannak.
2019. szept. 27. 11:18
7/16 anonim válasza:
6-os az hogy a Molotov feleségét Gulágra küldték az nem keménység? Csak Sztálin halála után engedték ki Berije közbenjárására.
2019. szept. 27. 11:25
8/16 anonim válasza:
Mert Leninnek nem volt lehetősége annyit szemétséget csinálni, mint Sztálinnak. Persze ő sem volt szent, de amiket ő csinált az vagy nem jutott el hozzánk, vagy nem érintett közvetlenül.
Na, de ha nincs Lenin, akkor lehet, hogy Sztálin sem lett volna.
Szerintem a fiatal egyetemisták sajnos már nincsenek tisztában azzal, hogy milyen világ volt régen. Pedig annyira nem volt régen. Az ő nagyszüleik nem meséltek már nekik a régi időkről. Nekik a szocializmus, kommunizmus egy szép eszme.
2019. szept. 27. 11:26
9/16 anonim válasza:
7: És még több százezer, több millió embert küldtek a Gulágra, mindenféle mondvacsinált ürüggyel. És nem is a kommunisták, vagy Sztálin, vagy Lenin találta ki. Ez az "intézmény" már a cári idők alatt is működött.
Lenin is valószínűleg ugyanolyan kemény lett volna, mint Sztálin, ha ő él tovább, ő kerül hatalomra.
2019. szept. 27. 11:29
10/16 anonim válasza:
9: Ez a dolog a búr háborúk idején indult meg az angoloktól.
Kétséges szerintem hogy Lenin eldurvult volna annyira, máskülönben nem vesz vissza és vezeti be a NEP-t amit már leírtam korábban. Nem véletlenül akarhatta hogy Trockij legyen az utána következő aki talán műveltebb is volt Sztálinnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!