A vallást lehet korlátozni észérvekkel vagy csak erőszakkal?
Szerény meggyőződésem, hogy a világ azért nem képes továbblépni bizonyos dolgokon, mert a vallás még mindig jelen van a mindennapjainkban. Háborúk bontakoznak ki/bontakoztak ki vallási hovatartozás miatt.
Isten(ek) nevében rengeteg ember halt már meg.
Vegyük most pl. a kereszténységet. Azok akik hívők tisztában vannak e azzal, hogy a keresztes hadjáratok alatt hány ártatlan embert mészároltak le? Spanyol inkvizíció? Tudósok máglyán elégetése? Ezek a valláshoz tartozó tettek a ködbe vesztek a hívők számára?
Szóval a lényeg számomra: A vallást lehet korlátozni észérvekkel vagy csak erőszakkal? Mi számít demokratikusnak?
Nem a templomi esküvőt tiltották be, te nyárspolgár, hanem a házasságot, 1918-28 között.
Ahogy a Kommunista Kiáltvány 2. Fejezetének megírta Marx:
A család is csak egy kizsákmányolás, szemétre vele.
Olvasgass bátran!
Én ezzel nem értek egyet. Nem érdekel a kommunizmus, semmi közöm hozzá! És szomorú, ha az így volt, nem tudtam!
Attól még, hogy nem kedvelem a vallásos embereket nem vagyok ekvivalens egy kommunistával!
Nagy részünk nem fidesz szavazó a válaszolók közzül, szerintem. Legalábbis én nem.
Itt mindössze arról van szó, hogy a polgárpukkasztó, alaptalan önbíráskodásod kiveri a biztosítékot olyan embereknél, akiknek az intellektuális szintje meghaladja egy zsák krumpliét, legyen a szóbanforgó személy vallásos, vagy sem.
Márpedig ne mond, hogy ez nem önbíráskodás, miközben észérvekkel cáfolva lettek az állításaid a vallás "kártékonyságáról" a modern korban.
Te kérdező mindössze a saját világnézetedet akarod ráerőltetni másokra (nem ironikus?), és eltaposni olyan embereket, akik soha nem ártottak neked, és nagy valószínűséggel nem is fognak. Hívhatnád magad atedzsihádistának is.
Élni és élni hagyni elv, egyszerű, neutrális együttélés elve, ezek nem vallások, nem kell félni nyugi, csak emberi erkölcs. Ezeket nem ismered? Hány éves vagy?
43-as
24 éves vagyok.
Azért akarom ráerőltetni az akaratomat, mert tudom, hogy rosszul cselekednek. Mint apa a gyerekére.
Ha az apa értelmes, okos, akkor a gyereke is az lehet majd. Nem magamra gondolok.
Ki tudja hány tudós elmét, kutatót, zsenit csalt már magához akármelyik vallás, megfosztva az emberiséget egy lehetséges felfedezésektől.
Elég!
Ma is sokszor hallom, Isten szolgálatába állt. Belecsábítják az embereket a hazugságokba.
A valóságot meg fikázzák (mondjuk Kásler Miklós egy ilyen személy).
Értem én, nem lehet megszüntetni a vallást, felfogtam!
Ártani nekem még nem ártottak, nekünk viszont ártottak!
Az élni is élni, hagyni meg csak addig működik, amíg a másik nem agresszív. A kereszténység pedig fokozatosan próbál visszakerülni a középpontba. És ennek első jele, hogy bemászik az iskolába.
Neked üldözési mániád van. Elmagyaráztuk, hogy nincs igazad. Innentől kezdve mit akarsz még elérni?
Már ha igazad lenne sem lenne helyes, amit csinálsz. Ki vagy te, hogy magadat a többi ember fölé rendeld?
Neked üldözési mániád van. Elmagyaráztuk, hogy nincs igazad. Innentől kezdve mit akarsz még elérni?
Már ha igazad lenne sem lenne helyes, amit csinálsz. Ki vagy te, hogy magadat a többi ember fölé rendeld?
Kásler tény, hogy egy barom, megint húzna le minket a turáni wc - n, de az egy másik téma.
#45, Kásler egy nemzetközi hírű onkológus.
Akik szétoperálták a sziámi ikreket, még mélyen hívő tudós orvosprofesszorok.
Te próbálj legalább egy "Hónap dolgozója" címet szerezni!
48-as
Pont lesz*rom, hogy Kásler nemzetközi hírű... az itthon elhangzottak után nálam egy senki.
Gondolom a profot is az iskolában bolondították ezzel és belenevelték, vagy valami trauma érte és másba nem tud kapaszkodni.
Egy biztos! Nem a hitének köszönheti a tudását, hanem a szorgalmának!
48 as. Ennek mind semmi köze ahhoz, hogy olyan dolgba dugja az orrát, amihez nem ért. Egy rég cáfolt elméletet mantrál a hun vonal képében, politikai indíttatásra.
Ez olyan, mintha egy pilótára bíznánk egy jogi vitát. De hiszen a pilóta okos ember... hát milyen nehéz már egy repülőgépet vezetni... Igen, csak éppen semmi köze az egésznek a jogász munkájához. Káslernél is ez a helyzet, politikai hovatartozás miatt rakták olyan posztra, amihez nem ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!