Akik korlátozni akarják a magyar emberek választójogát miért nem a diplomásokét vonnák meg?
Figyelt kérdés
2017. aug. 5. 16:27
1/29 anonim válasza:
Mert mi agyasok vagyunk. Tudunk dönteni
2/29 anonim válasza:
Mintha nem lenne elég proletár ebben az országban, már szinte csak az van. Az értelmesebb réteg zöme már külföldön él. Attól a kevéstől is meg akarod vonni a szavazati jogot?
3/29 A kérdező kommentje:
Nem, én senkitől sem akarom. Viszont rengeteg ilyen kérdés van kiírva, ahol iskolai végzettség alapján szeretnék korlátozni.
Ha már ez alapján korlatozzuk, akkor miért nem a diplomásokat zárjuk ki?
2017. aug. 5. 16:33
4/29 anonim válasza:
Mert egy diplomás többnyire képes informálódni, mérlegelni és többé-kevésbé racionálisan dönteni. Egy tanulatlan ember erre képtelen, könnyebben manipulálható. Plusz egy diplomás sokkal több hasznot termel élete során, mint egy fizikai szénlapátoló mondjuk.
5/29 anonim válasza:
Én értem a kérdező koncepcióját.
"Amikor értük jöttek, nem szóltunk, amikor azokért jöttek, azokért se szóltunk. Amikor értünk jöttek, nem maradt más aki szólni tudna"
6/29 anonim válasza:
Leginkább azért mert az égvilágon semmi észérv nem szól a diplomások választójogának megvonása mellett.
Nagyjából olyan felvetés mintha azt mondanád, hogy az autók túl szennyezőek ezért tiltsuk be az elektromos autókat a kétüteműek helyett.
7/29 A kérdező kommentje:
Szerintem meg minden észérv emellett szól. Most akkor vajon melyikünknek van igaza?
2017. aug. 5. 17:01
8/29 anonim válasza:
Kedves kérdező, meg is kellene indokolni, hogy szerinted milyen érvek szólnak amellett, hogy egy művelt diplomást kizárjunk a szavazásból, míg egy írástudatlant ne.
9/29 anonim válasza:
Az a lényege az egésznek, hogy az értelmes emberek jobb döntéseket tudnak hozni az országnak, mint a hülye, tájékozatlan, képzetlen emberek. A diploma megléte indikátora szerinted annak, hogy egy adott személy kifejezetten képzetlen, tájékozatlan vagy buta?
10/29 anonim válasza:
Mert a diplomások szinte mindig értelmesebbek, mint a 8 osztályt nem elvégzők, és minél értelmesebb vagy, annál értelmesebben szavazol. Bár az se igaz, hogy ők racionálisan döntenének. Pár napja láttuk, hogy csak pár százalékkal változna a szavazók aránya. A diplomások sem racionálisan szavaznak. Ha racionálisan szavaznának, senki sem szavazna a Fideszre, MSZP-re, DK-ra (és az LMP-re és társaikra sem). Márpedig a 70-80% ezekre a pártokra szavaz. Van egy párt, amelyik kimondja az igazat már 8 éve, mégis 20-25% volt a maximuma, és kénytelen most kicsit olyan mainstreammé/hazuggá válni, mint a többi párt. Ez kell az embereknek, hogy hazudjanak nekik, milliókat lopjanak tőlük. Én 1-2%-ra korlátoznám a szavazókat, csak a legjobb, legműveltebb embereknek kellene szavazniuk. Az embereknek fogalmuk sincs, mi a jó nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!