Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A vallást lehet korlátozni...

A vallást lehet korlátozni észérvekkel vagy csak erőszakkal?

Figyelt kérdés

Szerény meggyőződésem, hogy a világ azért nem képes továbblépni bizonyos dolgokon, mert a vallás még mindig jelen van a mindennapjainkban. Háborúk bontakoznak ki/bontakoztak ki vallási hovatartozás miatt.

Isten(ek) nevében rengeteg ember halt már meg.

Vegyük most pl. a kereszténységet. Azok akik hívők tisztában vannak e azzal, hogy a keresztes hadjáratok alatt hány ártatlan embert mészároltak le? Spanyol inkvizíció? Tudósok máglyán elégetése? Ezek a valláshoz tartozó tettek a ködbe vesztek a hívők számára?

Szóval a lényeg számomra: A vallást lehet korlátozni észérvekkel vagy csak erőszakkal? Mi számít demokratikusnak?

2019. aug. 19. 14:02
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%

"Hát ha lerombolnám a templomot, amely álláspontom szerint ugyan olyan épület, mint bármi más és csak útba van vagy régi és nem biztonságos, melynek felújítása túl drága, akkor az elég demokratikus nem?"

Ha pedig téged utána demokratikusan felkötének az első kellően magas és erős fára, gondolom azzal se lenne semmi probléma.

2019. aug. 19. 19:08
 32/51 felkelhetetle ***** válasza:
76%
Úgy tűnik ez is csak egy kérdésnek alcazott véleménynyilvánítás
2019. aug. 19. 19:37
 33/51 A kérdező kommentje:

Utolsó

Vigasztalnám őket egy zsák krumplival! Vagy bözsi utalvánnyal.

2019. aug. 19. 19:38
 34/51 A kérdező kommentje:

32-nem, csak az én fejembe nem megy be, hogy a vallással semmi baj nincs.

Továbbra is ellenzem és ha tehetném meggátolnám, hogy ténykedjenek.

Nem vagyok kommunista, fasiszta akármi.

Én nem látom értelmét annak, amit vallásos emberek gondolnak, amiben hisznek. Ennyi! Szerintem buták, megvezették őket még gyerekkorukban.

Nem vagyok elég művelt hozzá. Igen én materialista vagyok és ezt irányzatot mutogatnám inkább az embereknek. Igazi kultúraromboló lennék.

De mit számít mit mondok, úgysem fogok hatalomra kerülni :D

2019. aug. 19. 19:49
 35/51 progizo ***** válasza:
3%

Én humanista vagyok, ezért viszolygom a vallásoktól, amelyek annyi szenvedést, békétlenséget, elmaradottságot okoztak és okoznak az emberiségnek.

Azt mondod: a szeretet vallása?

Azt mondom: inkvizíció, eretnek- és boszorkányüldözések, haladó gondolatok elnyomása, tudós művek cenzúrázása és indexre tétele.

Főleg az egyistenhívő vallásokra (zsidó, keresztény, iszlám) jellemző kisebb-nagyobb mértékben még ma is, hogy tolakodóak, intoleránsak és saját felsőbbrendűségüket hírdetik.

Az Orbán-kormány regnálása óta idehaza is igen kinyílt a csipája némely egyháznak, úgyhogy nem csodálkoznék azon, hogy ha újra hatalomra kerülnének, akkor ismét borzasztó dolgok történhetnének.

Éppezért lenne jó rendbetenni a most még muszlim országokat is, fel-és kiszabadítva őket a vallási elnyomás alól.

2019. aug. 19. 20:10
 36/51 anonim ***** válasza:
100%

"Én humanista vagyok, ezért viszolygom a vallásoktól"

Annyira azért még sem vagy humanista, hogy ismerd a fogalom jelentését, vagy akár a humanizmus kialakulásának történelmét. De olvasd el akár a wikipédia cikket róla, lehet meg fogsz lepődni.

2019. aug. 19. 20:38
 37/51 anonim ***** válasza:
100%

#26, tényleg nem vagy eléggé tájékozott.

Képzeld, a Szovjetunióban a házasságot is betiltották, a vallást meg főleg.

A templomokat államosították, fegyver még gabonatárolót csináltak belőle, de láttam villamos elosztót is.

Node, alig 70év után hol a fenébe van már a Szovjetunió?

2019. aug. 19. 20:57
 38/51 A kérdező kommentje:

37,

Úgy érted szertartás nem volt? Igazából az is csak színjáték és felesleges.

2019. aug. 19. 21:48
 39/51 A kérdező kommentje:
Gondolom polgári szertartás volt helyette!
2019. aug. 19. 21:50
 40/51 anonim ***** válasza:
#39, nem a templomi esküvőt tiltották
2019. aug. 19. 22:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!