Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az hogy egy cukrászda nem...

Mi az hogy egy cukrászda nem szolgál ki azért egy meleg párt mert a vallási meggyőződésével ez ellentétes?

Figyelt kérdés
Engem mint ügyfelet, marhára nem érdekel egy szolgáltató vallásossága, ennyi erővel aki vallásos ne adjon vért, olyan családtagjának akinek kellene, mert a vallása tiltja. Ha én főnök lennék és nálam egy eladó ilyen indokkal megtagadná a munkavégzést, akkor repülne tőlem mint a huzat, mert engem nem érdekel senkinek sem a vallásossága, ha kereskedő, kötelessége kiszolgálni az ügyfelet, akkor is ha meleg/sárga/fekete/zsidó.
2018. jún. 5. 19:01
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
36%

"Mit teszel, ha egy pékségben nem tudsz gluténmentes kenyeret venni pedig azt szeretnél? Ha soha nincsen olyan kenyér?"

Azért ez ferdítés.

Az más dolog,ha valami nincs,vagy valami van,csak te nem kapsz belőle személy szerint.

2018. jún. 7. 16:28
 42/46 anonim ***** válasza:
63%
Kedves utolsó! Bocsáss meg, de ez is ferdítés. Nem arról beszélünk, hogy x úr bement a cukrászdába és nem szolgálták ki. Arról van szó, hogy x úr megrendelt volna egy szolgáltatást, melyet a cukrász nem vállalt el. Minden joga megvolt hozzá. Sehol a világon nem köteleznek egyetlen vállalkozót sem arra, hogy vállaljon el minden megbízást.
2018. jún. 7. 16:58
 43/46 anonim ***** válasza:

Ne sarkítsuk le ennyire a témát. Nem a pár meleg volta volt az ok, hanem az, hogy a házasságuk után tartandó lakodalomra kellett volna sütnie.

Ha az értékrendjével ellentétes a melegházasság intézménye, abszolút támogatom, hogy megtagadhassa a szolgáltatást ezen esetben. Mondom ezt úgy, hogy én személy szerint nem vagyok a melegházasság ellen.

Az más kérdés, hogy érett társadalmakban egy ilyen lépésnek nem feltétlenül pozitív az üzenete, már csak marketingszempontból sem. Nyilván persze a Steaua Bukarest egybites ultrái között a cukrász egyfajta hős.

2018. jún. 7. 21:39
 44/46 anonim ***** válasza:
30%

Az engem totál nem érdekel,hogy nem szolgálna ki,sőt ilyen megjegyzés után nem is ennék szívesen egy ilyen cukrászdában.

És biztos,hogy nem ajánlanám az ismerőseimnek,hogy ott fogyasszanak!

Ettől még a példa akkor sem teljesen helytálló.

Ha valakinek nincs gluténmentes tortája az szimplán csak felkészületlenség,üzleti hiba,nincs mögötte feltétlen rosszindulat.

Másrészt nem értem,hogy egy vállalkozónak miért adatik meg az a többletjog,hogy ő az elvei szerint kirekeszthet másokat.

Még mondjuk valaki,ha alkalmazott,akkor neki el kell tűrnie mondjuk bármit.

Mások meg nem dönthetik el,hogy az adójukból támogatják-e mondjuk az olyanokat,akik hitbéli meggyőződésből nem használnak óvszert,ezért lesz vagy 8-10 gyerekük,akiket a társadalom nem gyerekes tagjai tartanak el.

2018. jún. 7. 22:01
 45/46 anonim ***** válasza:
60%
A vállalkozónak azért adatik meg ez a jog, mert egyedül a saját pénztárcájának tartozik elszámolással a megélhetést tekintetében. Senki nem kötelezheti arra, hogy akárkinek dolgozzon. Megindokolnia sem szükséges, ha nemet mond egy munkára. Ő esik el a bevételtől, a magánügye. Piacgazdaság van a világ nagy részén.
2018. jún. 7. 23:35
 46/46 anonim ***** válasza:

Sokkal egyszerűbb a megoldás.

A testvéremmel szeretnék a tortán lenni, elkészíthető e?

2019. szept. 21. 10:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!