Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az hogy egy cukrászda nem...

Mi az hogy egy cukrászda nem szolgál ki azért egy meleg párt mert a vallási meggyőződésével ez ellentétes?

Figyelt kérdés
Engem mint ügyfelet, marhára nem érdekel egy szolgáltató vallásossága, ennyi erővel aki vallásos ne adjon vért, olyan családtagjának akinek kellene, mert a vallása tiltja. Ha én főnök lennék és nálam egy eladó ilyen indokkal megtagadná a munkavégzést, akkor repülne tőlem mint a huzat, mert engem nem érdekel senkinek sem a vallásossága, ha kereskedő, kötelessége kiszolgálni az ügyfelet, akkor is ha meleg/sárga/fekete/zsidó.
2018. jún. 5. 19:01
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

14-es vagyok és nem értem miért nekem címezted a válaszodat?

Hol írtam én ilyesmit?

2018. jún. 5. 19:28
 22/46 Vrynn ***** válasza:
56%

Mindeközben Franciaországban bizonyos kávéházakból kizavarják a nőket, a béke vallására hivatkozva.

És tudod mit? Engem ez se háborít fel különösebben. Mert igazság szerint, a saját üzletedben azt csinálsz amit akarsz (nyílván a vendégek megverése kivételével). Szégyen hogy van ilyen, de ez az ő döntésük. Ha így is kijönnek (amit kétlek) akkor csinálják, én nem csesztetném őket.

2018. jún. 5. 19:44
 23/46 anonim ***** válasza:
65%

Amennyire a meleg párnak joga van együtt élni, összeházasodni és megválasztani a cukrászukat, úgy az egyéni vállalkozó cukrásznak is joga van annyi önrendelkezéshez, hogy megválogassa kit vesz be a vevőkörébe.

Bizonyos szempontból felháborító is lehet, hisz vállalkozóként neki a profitot kellene látnia a dologban, de a liberalizmus elvei éppúgy érvényesek az ő elveinek az elfogadására, ahogyan a melegekére is.

Ha megbüntették volna a világnézetei miatt, akkor az a liberális értékrendben egy paradoxon lett volna.

2018. jún. 5. 19:52
 24/46 anonim ***** válasza:
100%
Fordítsuk meg a szitut, úgy könnyebb objektívan nézni a kérdést: egy meleg cukrász részéről elfogadható lenne visszautasítani egy homofób torta elkészítését?
2018. jún. 5. 19:54
 25/46 anonim ***** válasza:
36%

Aki ilyen meggyőződéses vallásos,az ne vállalkozzon!

A vállalkozói világban csak az üzlet számít!

Amúgy valószínűleg valaki lecsap majd erre a lehetőségre,és nyit a sarkon egy másik cukrászdát,ahol mindenkit kiszolgálnak,és ezzel fogják reklámozni magukat.

Tehát az összes normális ember ott fog vásárolni,és az ilyenek meg csődbe mennek,és bezárhatnak.

Nem kell őket törvénnyel kényszeríteni,mindenki olyan üzletpolitikát folytat,amilyet akar.Előbb-utóbb az ilyenek úgy is megbuknak.

Aztán majd mehet a birkája alkalmazottnak.

Az ilyen vallási őrültek,amúgy is annak jók max,alkalmazottnak,meg,hogy más parancsolgasson nekik,mert az egész vallásnak az a lényeg,hogy csordába terelik az embereket.

Ha meg nem ő a tulajdonos,csak egy mezei alkalmazott,akkor gondolom a tulaj úgy is kirúgja.

Akkor majd rájön,hogy a jóistenből meg a gyűlölködésből nem lehet jól lakni!

2018. jún. 5. 19:56
 26/46 anonim ***** válasza:
53%

Úgy éljek, neked zsidó fóbiád van :)

2018. jún. 5. 20:00
 27/46 Ridamov ***** válasza:
43%
szerintem az eladó hülye. nem a hasznot lesi hanem az idióta vallását? pont ő a röhej. minek van boltja ha nem lesi a hasznot? egyébként tényleg nem kötelessége kiszolgálni de ez már a parasztság tetőfoka. na most ha az eladó keresztény volt akkor valami szeres a felebarátodat izé van szóval ki kéne szolgálnia már a vallására tekintettel. egyébként én azt gondolom a melegekről (akinek nem inge ne vegye magára) hogy közülük csak azok az úgymond rosszak akik beképzeltek csak mert melegek. mint anno Hitler.
2018. jún. 5. 20:06
 28/46 Ridamov ***** válasza:
66%
Nem tudom melyik volt ez a "buzulás gyanúját halállal bűntetném" utolsó köcsög de a melegek se tehetnek arról hogy melegek, a rákosok se tehetnek arról hogy rákosok, a pszichopaták sem tehetnek arról hogy pszichopaták, az autisták sem tehetnek róla hogy autisták. meg még sorolhatnám. ne essék félreértés. a melegséget nem betegségnek/ fogyatékosságnak mondom de remélem értitek.
2018. jún. 5. 20:15
 29/46 anonim ***** válasza:
63%

1. Az, hogy nem szolgálja ki, nem azt jelenti, hogy nem csinál egy bizonyos tortát. Ez olyan, mintha én - ha cukrász lennék - nem adnék neked - ha a vevőm lennél - csokifagyit, mert nincs csokifagyim.

A cukrász nem vállalja a homokos esküvőkre a tortakészítést.

A "nem szolgálja ki" azt jelenti, hogy megtagadja a kiszolgálást teljesen. Mondjuk nem ad nekik pl. francia krémest sem, mert homokosok.

2. Nem mindig a haszon az első. Az emberek nem ideológiai meggyőződésből mennek cukrászdába, hanem jó szolgáltatásért. Magyarul ha amúgy ez a cukrászda jól megy, akkor nem rendíti meg pár homitorta. Emiatt pedig senki nem fog átmenni más cukrászdába, hiába kampányolnak azzal, hogy "mi mindenkit kiszolgálunk".

3. És egy példa: honnan jön a kocsmák bevétele?

Alkoholból.

Ha bemegy egy kocsmároshoz egy mattrészeg faszi két bankkártyával, vastag pénztárcával, akkor feltételezheti a kocsmáros, hogy az a fazon sok pénzt fog otthagyni.

Vagy nem, mert ki van írva, hogy "ittas embereket nem áll módunkban kiszolgálni". Nem kötekessége. Pedig sok pénzt veszít vele.

(Jóval többet veszít akár heti egy ilyennel, mint egy jól menő cukrászda heti egy tortával).

2018. jún. 5. 20:19
 30/46 anonim ***** válasza:
72%

Bedobs rmát és várod, hogy ki hogyan ugrik össze rajta? Ügyes.

De azért jó ha tudod, itt nem lesz liberálterror.

nem kötelező semmi. Ahogyan senki nem kötelezheti a meleg párt arra, hogy vallásos és heteró életet éljen, éppen úgy joga van a vallásos heterónak is a saját életéhez, elveihez.

Az nem megy, hogy a melegnek mindenhez joga van, a nem melegnek meg semmihez.

Az üzlet az üzlet - de az övé!!!

Ha nem akarja azt a vevőt, akkor nem akarja és kész. Te talán bármire kész lennél ha pénzt ad érte valaki? Neked nincs méltóságod, nincsenek elveid? Ahogyan más már nagyon jól bemutatta, fordított esetben világ nagy botrány lenne aból, ha egy meleg cukrásznak kellene elkészítenie egy homofób tortát. Elemi jognak tartjátok nem csak azt, hogy NEKI ne kelljen elkészítenie, de alapjában azt is megtiltjátok, hogy BÁRKI ilyen tortát készítsen, akarjon készíttetni.

Itt nem lesz "szép, új világ" ahol csak a kiváltságos kisebbségnek vannak jogai és azok mindenek felettiek. Ha valaki nem akar kiszolgálni egy vevőt, akkor nem teszi.

Mindenki találkozott már olyan unott, flegma eladóval vagy éttermi kiszolgálóval, aki nem volt hajlandó rendesen dolgozni - hát levonta a tanulságot és nem ment oda többet. Legalábbis a normális ember. Ha sok vevőt elüldöz, akkor nem lesz üzlete - ennyi. Az ő dolga.

2018. jún. 5. 21:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!