Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet két olyan ellentéte...

Hogy lehet két olyan ellentétes eszmeiségű párt közt vacillálni, mint az LMP és a Jobbik?

Figyelt kérdés
Sok fiataltól hallottam már, hogy a kettő közül valamelyikre fognak szavazni, de még nem döntöttek...
2017. dec. 16. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Úgy, hogy igazából egyikkel sem ért nagyon egyet, de el akarja takarítani a komcsikat, mint a Fidesz, MSZP, MSZP 2.0, MSZP 3.0, stb.
2017. dec. 16. 21:48
 2/11 anonim ***** válasza:
Azért mert nem valamiért, hanem valami ellen szavaznak.De nem veszik észre nem feltétlenül a pártokkal van a probléma hanem a magyar mentalitással.
2017. dec. 16. 21:50
 3/11 anonim ***** válasza:
25%

Én is e kettő között vacillálok.

Nincs olyan párt amiről úgy érzem hogy 100%-ban engem képviselne, hanem meg akarom találni a legkisebb rosszat.

Viszont az is biztos hogy a Fideszre meg MSzP-re soha nem szavaznék.

2017. dec. 16. 21:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Mert a többit teljesen hiteltelennek tartják. Mondjuk nem is alaptalanul.

Az más kérdés, hogy nézetben eléggé ellentétjei egymásnak.

2017. dec. 16. 22:08
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Egyszerű: változást akarnak. Milyen változást jelenthetne a DK? Vagy az MSZP? Vagy a Fidesz? Változást akarnak az elitben, mert változást akarnak az életükben.
2017. dec. 16. 22:11
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
Én nem vacillálok a kettő között, már eldöntöttem melyikre szavazok, de nálam is ez a kettő jön szóba.
2017. dec. 16. 22:26
 7/11 anonim ***** válasza:
24%
Úgy, hogy fogalmuk sincs semmiről, csak jövőre betöltik a 18-at, és "változást akarnak".
2017. dec. 16. 22:32
 8/11 A kérdező kommentje:
De hát az LMP programja nagyjából egyezik az MSZP meg a DK programjával, a Jobbik meg annyira hasonlít a Fideszre, hogy a Fidesz egy sor dolgot megvalósított a Jobbik programjából! Az LMP meg a Jobbik viszont csak annyiban hasonlít, hogy még nem voltak kormányon. De azt megint nem értem, hogy aki szerint mindenki teljesen rossz volt, aki eddig volt, az miből gondolja, hogy aki ezután lesz, az jobb lesz.
2017. dec. 16. 23:19
 9/11 anonim ***** válasza:
56%

"az LMP programja nagyjából egyezik az MSZP meg a DK programjával, a Jobbik meg annyira hasonlít a Fideszre, hogy a Fidesz egy sor dolgot megvalósított a Jobbik programjábó"

Az LMP programja nagyon nem egyezik az MSZP meg a DK programjával, a Jobbik meg nem hasonlít a Fideszre.

Szerintem Vona Gábor mikor azt mondja, hogy a többi ellenzéki párt közül legközelebb hozzájuk szellemiségben az LMP áll, akkor tudja miről beszél. Azért ne akard már bebizonyítani, hogy jobban ismered az LMP-t meg a Jobbikot, mint az azt alkotó politikusok.

Ez az egyik ok, a másik, hogy hiszed vagy sem, de itt van egy generációs törés, a fiatalabb harminc év alatti korosztályban az ellenzéket gyakorlatilag ez a két párt jelenti, az MSZP-DK támogatottsága a 18-30 év közöttiek körében 5% körül van.

2017. dec. 17. 00:03
 10/11 A kérdező kommentje:

"ne akard már bebizonyítani, hogy jobban ismered az LMP-t meg a Jobbikot, mint az azt alkotó politikusok"

Vona nem vallhatja be, hogy hasonlóan gondolkodik, mint a Fidesz, hiszen őket akarja leváltani.:)

Lehet, hogy ő nem látja a két párt közti szakadékot (szerintem csak úgy tesz), de az LMP-sek látják, és nem akarnak közösködni vele.

A generációs törés nem kerülte el a figyelmemet. A fiatalok nem hajlandók a régiekre szavazni, az öregek meg hírét se hallották az újaknak. Így aztán még egy szempont miatt osztódik az ellenzék.

2017. dec. 17. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!