Hogy lehet két olyan ellentétes eszmeiségű párt közt vacillálni, mint az LMP és a Jobbik?
Én is e kettő között vacillálok.
Nincs olyan párt amiről úgy érzem hogy 100%-ban engem képviselne, hanem meg akarom találni a legkisebb rosszat.
Viszont az is biztos hogy a Fideszre meg MSzP-re soha nem szavaznék.
Mert a többit teljesen hiteltelennek tartják. Mondjuk nem is alaptalanul.
Az más kérdés, hogy nézetben eléggé ellentétjei egymásnak.
"az LMP programja nagyjából egyezik az MSZP meg a DK programjával, a Jobbik meg annyira hasonlít a Fideszre, hogy a Fidesz egy sor dolgot megvalósított a Jobbik programjábó"
Az LMP programja nagyon nem egyezik az MSZP meg a DK programjával, a Jobbik meg nem hasonlít a Fideszre.
Szerintem Vona Gábor mikor azt mondja, hogy a többi ellenzéki párt közül legközelebb hozzájuk szellemiségben az LMP áll, akkor tudja miről beszél. Azért ne akard már bebizonyítani, hogy jobban ismered az LMP-t meg a Jobbikot, mint az azt alkotó politikusok.
Ez az egyik ok, a másik, hogy hiszed vagy sem, de itt van egy generációs törés, a fiatalabb harminc év alatti korosztályban az ellenzéket gyakorlatilag ez a két párt jelenti, az MSZP-DK támogatottsága a 18-30 év közöttiek körében 5% körül van.
"ne akard már bebizonyítani, hogy jobban ismered az LMP-t meg a Jobbikot, mint az azt alkotó politikusok"
Vona nem vallhatja be, hogy hasonlóan gondolkodik, mint a Fidesz, hiszen őket akarja leváltani.:)
Lehet, hogy ő nem látja a két párt közti szakadékot (szerintem csak úgy tesz), de az LMP-sek látják, és nem akarnak közösködni vele.
A generációs törés nem kerülte el a figyelmemet. A fiatalok nem hajlandók a régiekre szavazni, az öregek meg hírét se hallották az újaknak. Így aztán még egy szempont miatt osztódik az ellenzék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!