Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az oka annak, hogy Izrael...

Mi az oka annak, hogy Izrael hatalmas mértékű fejlődést mutat a létrejötte óta?

Figyelt kérdés

Érdekel, hogy a magyar emberek ezt hogyan látják.

Izrael GDP-je exponenciálisan növekszik, az egy főre jutó GDP a Nyugat-Európai országok GDP-jével hasonlítható össze.

Az érdekel, ki mit gondol, mi az a mentalitás, ami ezt a példátlan sikert megalapozhatta majd létrehozhatta? Izrael sok szempontból már a Közel-Kelet nemcsak militáris, de gazdasági vezetőhatalma is, és már világszínvonalon kell hasonlítgatni. Tény, hogy ehhez szükséges az amerikai támogatás, DE VAN AMERIKAI TÁMOGATÁS, és ezt a zsidók bulizták ki maguknak, sok-sok munkával. Izrael interpolitikai támogatottsága hatalmas, de ezt is elérték. A high-tevh fejlődés példátlan. A legtöbb neki adózó de külföldön élő állampolgára Izraelnek van népességszámhoz képest. Kíváncsi vagyok, ki hogy látja, miért? Mert ennyi erővel Magyarországnak is lehetne amerikai támogatottsága. Mégsincs. Miért Izraelnek van? Miért képesek ilyen sikeresek lenni? Ezt nevezhetjük közvélemény kutatásnak.

2017. febr. 24. 14:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 A kérdező kommentje:

És ezen a "magyarok ahova mentek ott sikeresek is lettek" dolgon vitatkozhatnánk. Nem a magyarokról vannak sztereotípiák amerikától a közelkeletig, hanem a zsidókról. Nem a magyarokról készít poénokat a South Park és a Familyguy, hanem a zsidókról. És nagyjabol ugyanakkora nemzet, 10-20 millio kozott mindkettő. Es a kerdes is erre vonatkozott, csak kiterjesztettem Izraelre. Irtam egy hosszabb valaszt is de kitoroltem, felesleges ezen vitatkozni. Hisz: ahol zsidok vannak, ott SZILARD elkepzelesek is. Nem vagytok ti butak gyerekek, de a 70-es években éltek Izraelt tekintve, nagyjából a jom-kippuri háború idejebeli közvéleményt mondogatjátok. Azóta az USA nem megelhetest ad Itraelnek, hanem zsebpénzt. A jom kippjri haboru idejen kb ott volt Izrael mint Magyarorszag (kiveve haditechnikailag), nyilvan nem tudta volna finanszirozni ezt a merteku fegyverkezest.

De azota 3x annyi lett a GDP-je. Meg lehet szoritani sok ponton a nadragot USA nelkul, mert ma jelenleg alapvetoen egy gazdag orszag. Az azt jelenti sok penze van. 35 000$ koruli GDP/capita eseteben mindig lehet. Annal ja levesebb lenne is csak kevesbe lenne gazdag az prszag. Hozhatnek fel peldat, olyan orszagot ahol ha ennyi penz kiesne akkor nem az atlagossaghoz hanem a szegenyseghez lepne kozelebb de nem hozom fel. Mert miota leirtatok tudjuk h sikeres orszag. Mindenhol sikeres nepcsoporttal.

2017. márc. 14. 07:26
 72/84 Pro Patria ***** válasza:
62%

Még mindig nem vagy hajlandó válaszolni, bár az is válaszértékű, ha ezt kikerülöd.

"De azota 3x annyi lett a GDP-je."

- És miből? Erről beszéltem: ha már van egymilliód, akkor azt tudod forgatni. Tudod, ezt szokták mondani, a gazdag embertől sose kérdezd meg az első egymilliójának eredetét. A pénz önmagát sokszorosítja.

2017. márc. 14. 20:06
 73/84 A kérdező kommentje:

Es hanyan vannak akik nem tudjak jol forgatni. Ott megis ment.

Nezz jtana egyebkent hogy mennyit kap Magyarorszag az Uniotol. Par napja lattam erdekes adatokat.

2017. márc. 14. 21:42
 74/84 Pro Patria ***** válasza:
62%
Nem válaszolsz. A vitát elveszítetted.
2017. márc. 14. 22:07
 75/84 A kérdező kommentje:

Nincs értelme. Te azzal dobaloztál, hogy az USA peldatlan modon tamogatja az izraeli hadsereget, en megcafoltam es szamokkal bebizonyitottam hogy nincs szukseguk már rá. 70 év alatt úgy forgattak a penzt, ahogy irtad, hogy már nem kell. Elteszik, mert miert ne? De az a szros 4 milliard dollar semmi. Ahhoz a gazdasaghoz semmi ma már. Amugyis hazai cegekkel gyartjak a fegyvert szoval 1 even belul beolvasztjak mert nem kulfoldrol veszik. Es fontos a kettos merce: az volt a kerdes hogy miert sikeresek. Bebizonyitottam hogy azok. Izraelben van ma a vilag egyik legfejlettebb egeszsegigyi rendszere, orvosin tanultunk rola. Van egeszsegigyi turizmus, tudtad? Ehhez nem eleg a penz. Dubaiban nincs. Soroljak orszagokat akik akar gazdagabbak de nincsenek itt? 50 ev mulva ha igy folytatja van fogalmad arrol, hogy hol lesz Izrael? Kb. 16 millio zsidoval?

Semmi mast nem csinaltal oldalakon keresztul, csak azt bizonygattad hogy minden a penz. De nem. Ezt a vitat nem tudom elveszteni, mert Izrael már megnyerte. Es ez egy nagy kulonbseg, en megkerdeztem, MIERT sikeresek. Te ráfogtad ezt az USA segitsegere. Es lezartad ennyivel. Nem is gondolkoztal csak elutasitottad a zsido mentalitas kulonbozosegenek meglétét. Na es amerika? Miert lett sikeres? Azert mert egy rakas olyan ment oda akinek semmi vesztenivaloja nem volt. A butat lelottek az okos megmaradt. Igenis letezik nepek mentalitasanak a kulonbozosege, es sikeressegenek a kulonbozosege is. En inkabb keresem tovabb az okokat hogy tanuljak belőle, és ha a Jóisten is úgy akarja, egyszer Tel Avivban gondolok majd vissza erre a beszélgetésre és levonom a tanulságot. Én nem akarom megmásítani a véleményedet. Én elkönyvelem. Mondtam már, nem vitát akartam ide, hanem közvéleménykutatást. Izraelt lehet utalni es szeretni, egy dolgot nem lehet: nem elismerni.

Mert a meccset gólra játsszák, nem szépségre. A zsidók berúgták a gólt, és idézem egy ismerősomet, perzsa, orvosira jár ő is, evfolyamtársam. "Meg mimdig jobb hogy a zsidok kezeben van az a terulet mintha a muszlimokeban lenne". /mese.

Én pedig megköszönöm a Jóistennek, hogy ma is megadta, és holnap is megfogja adni. Azt, hogy itt ma ezt olvashattam, es betekintest nyerhettem az atlagember gondolkodasaba. Te nem vagy buta, ezt latom es elismerem hogy okos vagy. De be vagy oltva Izrael ellen. A zsigeri ellenszenvvel pedig nem tudok mit kezdeni, érveklel pláne nem. Mert a zsigeri ellenszenv megmagyarázhatatlan. Tehat nem lehet ervekkel racafolni. Te csak azt hallod meg ami Izrael ellen van. Ami mellette, azt nem. Minden ervem ellen maniakusan kuzdottel es leragadtal 4 milliard dollaron 300 milliardbol, egyvagyinis orszag eseteben, akiknek igenis van feleslege 4 milliard dollarjuk (hisz relatove gazdagok). Ezzel nem tudok, nem akarok és nem is lehet mit kezdeni.

2017. márc. 15. 00:06
 76/84 Pro Patria ***** válasza:
66%

"Nincs értelme."

- Mert azonnal kihúzza az alapot a kérdésed alól. Amíg nem válaszolsz, el sem olvasom, miket írsz a továbbiakban.

"Te azzal dobaloztál, hogy az USA peldatlan modon tamogatja az izraeli hadsereget, en megcafoltam es szamokkal bebizonyitottam hogy nincs szukseguk már rá."

- Akkor miért kapják?

2017. márc. 15. 00:16
 77/84 A kérdező kommentje:

Azert kapják, mert az USA számára olcsobb mimt egy hadsereget odarakni, motiváltabb is és nagyobb.

És bíznak benne, hogy ezáltal (és az ENSZ-es vétójoggal) lehetőleg Izrael úgy viselkedik, ahogyan az nekik jó, ERGO "legyünk jóban zsebpénz", ami megmaradt szokásból, Izrael meg nem engedi ezt a jo szokast elfelejteni.

A közelkeleti térségben 10 milliard dollaros eves katonai kiadasbol is fenn lehetne tartani az ottani legmodernebb hadsereget, mert szegeny az osszes környezö orszag, akik gazdagok azoknak meg nincs serege, Irán meg el van taknyolva, az arab tavasz óta gazdasági totálkáron van az ország, 10szer annyi emberre csak ketszer annyi penze van mint Izraelnek.

Szoval Izrael létét az a 4 milliard dollar nem befolyasolja, vastagon a legtobbet koltene a seregre a kozelkeleten 10 milliarddal is. Csak Izrael belepett a fegyverkereskedelembe es szeretne ott is élvonalra törni. Ezért nem a közel keleten akarják a legjobb es legfejlettebb sereget (mert az mint mondtam, enelkul is menne), hanem világszerte. Tudod, mentalitas! Minoseget adsz es legjobb vagy, akkor az kifizeti magat. Ez megy most. Meglepo mennyisegu fegyvert szallit Izrael a NATO-nak. Ha jol emlekszem (nem vagyok biztos benne) 60-70%a a dronoknak vilagszerte izraeli gyártmány. (Katonai dronok nem szorakoztatok persze).

2017. márc. 15. 22:38
 78/84 Pro Patria ***** válasza:
42%

"A közelkeleti térségben 10 milliard dollaros eves katonai kiadasbol is fenn lehetne tartani az ottani legmodernebb hadsereget"

- Aztamindenit! Te ilyen guru vagy haderőszervezésben, hogy már egzakt számokkal, és ténybeli kijelentésekkel operálsz? Hol, melyik egyetemen tanultad? Szerintem így már beülhetsz Nógrádi mellé külpolitikai szakértőnek is.:)

"Meglepo mennyisegu fegyvert szallit Izrael a NATO-nak. Ha jol emlekszem (nem vagyok biztos benne) 60-70%a a dronoknak vilagszerte izraeli gyártmány."

- A drón nem kombattáns eszköz - legalábbis alap rendeltetése szerint.

Amit érdemes hozzátenni, hogy Izrael rendszerint megkapja az Egyesült Államoktól a legmodernebb - saját, amerikai fejlesztésű - harceszközöket, amelyek egyébként senki máshoz nem jutnak el.

2017. márc. 20. 23:27
 79/84 A kérdező kommentje:

Nem értem, mi a gúnyolódásod oka, ez így van, ahogy leírtam, nézz már rá a közelkeleti országok hadi felszereltségére, éves költségvetésére, és az emberállományra, amit etetni furdetni etc. kell. Szavaddal élve Izrael katonai felszereltsége "abnormálisan nagy", nemcsak a méretéhez képest (ezen nem vitatkoztam, így igaz, csak ma nem az USA miatt a velemenyem szerint, de az okos befektetesek miatt), hanem a közel-keleti hadseregekhez képest is. Elfogadott tény hogy jelenleg Izrael a közel kelet legnagyobb haderejenek birtokosa. Szerintem ezen Nógrádi is bólogatna.

Jó. Drónokat felejtsük el, bár borzasztó fontosak a modern hadviselésben, de LEGYEN!

Merkava tank.

!!!מרכבה

Na ez nem USA. Ez izraeli. Es nem kicsit jó tankok.

Uzi géppisztoly. Izraeli.

Tavor mesterlovesz puskák. Micro-Tavorok. Izraeliek.

Protector USV (unmanned surface vehicle), vezeto nelkuli hajok telepakolva haditechnologiai gyongyszemekkel. Izraeli.

Sa'ar 5 corvette.

Vaskupola (ebbe az USA fektetett bele az teny, ezen nem vitatkozunk, itt a szellemi gazda volt az orszag. Alapvetoen ugy gondoltak, lehetetlen elkesziteni, nem is volt sok penz. Sikerult. Ekkor lett sok penz, csiszolgattak rajta es cserebe az USA megkapta. De ez is IZRAELI. Ma már világűrből érkező raketakat is kepesek kilőni a kis(nagy)tesójával, tovabbfejlesztették a vaskupolat es már erre is jó, adtak neki másik nevet, ELFELEJTETTEM mit, ma még nem releváns, annyira megelőzi a korát (nem az UFO-któl félnek, csak tudják hogy ez a jövő. Keves orszagnak van barmifele vedelme olyan haditechnologia ellen, ami a világűrt is kihasználja, USA-nak es Izraelnek van, kozelkeleten biztosithatlak senkinek sincs.)

Viber- izraeli. Internetes azonnali informaciocsere az alapja.

A google maps GPS resze ma mutatja a forgalmi dugokat. Rakereshetsz a neten az eredeti programra amit egy vagyonert eladott egy izraeli start-up ceg a google-nak ami beolvasztotta es ma nagyon sokan hasznaljak. Kikerulod a dugokat... En 3 eve lattam eloszor. Elvileg 2010 fele tortent a beolvasztas (neten kikeresheted, a datumokert itt nem vallalok felelosseget, telefonrol irok mint mindig)... Izraelben ezt 10 eve mar hasznaltak az utcakon. Es oszinten ez is egy olyan dolog amit ki lehetne hasznalni katonai celokra (szerintem), csak atcsuszott másba es rajottek h el lehet adni. Alapvetoen a technikai dolgok felhasznalhatok kozvetett vagy kozvetlen modon katonai celokra, ez igy volt/van/lesz.

Ezeket azért írtam mert a drónokat lehúztad, gondoltam akkor írok pár példát arra, hogy ha nem drón akkor van ott más is.

Ami fegyvert kulfoldrol hoznak, azokat is atalakitjak (hogy ne legyen off topic, tádámm, IZRAELI MENTALITAS. Módosítják. Kreativitás kell hozzá.)

2017. márc. 21. 12:44
 80/84 A kérdező kommentje:
*Tavor puskák, nem mesterlövész puskák (corrected)
2017. márc. 21. 16:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!