Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az oka annak, hogy Izrael...

Mi az oka annak, hogy Izrael hatalmas mértékű fejlődést mutat a létrejötte óta?

Figyelt kérdés

Érdekel, hogy a magyar emberek ezt hogyan látják.

Izrael GDP-je exponenciálisan növekszik, az egy főre jutó GDP a Nyugat-Európai országok GDP-jével hasonlítható össze.

Az érdekel, ki mit gondol, mi az a mentalitás, ami ezt a példátlan sikert megalapozhatta majd létrehozhatta? Izrael sok szempontból már a Közel-Kelet nemcsak militáris, de gazdasági vezetőhatalma is, és már világszínvonalon kell hasonlítgatni. Tény, hogy ehhez szükséges az amerikai támogatás, DE VAN AMERIKAI TÁMOGATÁS, és ezt a zsidók bulizták ki maguknak, sok-sok munkával. Izrael interpolitikai támogatottsága hatalmas, de ezt is elérték. A high-tevh fejlődés példátlan. A legtöbb neki adózó de külföldön élő állampolgára Izraelnek van népességszámhoz képest. Kíváncsi vagyok, ki hogy látja, miért? Mert ennyi erővel Magyarországnak is lehetne amerikai támogatottsága. Mégsincs. Miért Izraelnek van? Miért képesek ilyen sikeresek lenni? Ezt nevezhetjük közvélemény kutatásnak.

2017. febr. 24. 14:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
81%
Egyetem??! Én a válaszaid alapján azt hittem, hogy valami lázadó kamaszgyerek vagy, akiben túlteng a valahova tartozás iránti vágy, és most a szüleid elvittek Izraelbe, amitől megrészegültél. Ha téged ilyen ilyen gyenge szövegértéssel és vitakultúrával felvettek egyetemre, akkor tényleg nagy bajban van az oktatás.
2017. febr. 28. 11:28
 42/84 A kérdező kommentje:
Hat.. Kepven vagyok a számokkal, vegigolvastam a vilagirodalmat, es tobbfele nep embereivel kommunikaciot folytatok. Nem hiszek egynek sem hanem az osszes alapjan rakok össze egy képet. Nem en vagyok aki itt legbolkapott szamokat irt, es amikor rajott hogy azok nem jók, kitalálta hogy a hivatalos adatok ferdítések, és bejelentette hogy nem számítanak a számok.
2017. febr. 28. 11:48
 43/84 anonim ***** válasza:
81%
He? Egyelőre ott tartunk, hogy egyetlen kérdésemre se reagáltál érdemben, számokról még szó sem volt. :D
2017. febr. 28. 11:53
 44/84 anonim ***** válasza:
23%

Elkepesztoen nevetsegesek itt nehanyan! Az a zsebkendonyi orszag annyira csipi a csoruket, hogy mindenfele hazugsagot, csusztatast kitalalnak rola, csak nehogy el kelljen rola ismerni az igazsagot. Az igazsagot, ami nagyon szep.

Vajon mi lehet ennek a hozzaallasnak az oka?

2017. márc. 1. 07:45
 45/84 anonim ***** válasza:
94%
44: Jó lenne, ha konkrétan megneveznéd, hogy melyik állításom volt hazugság vagy csúsztatás. És még jobb, ha ilyen üres vagdalkozások helyett ezt alá is támasztanád valamivel, ami csöppet hitelesebbnek hangzik a tunéziai haver véleményénél. Szóval?
2017. márc. 1. 12:09
 46/84 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek.. Most értettem meg, mi volt a probléme. Egy másik kérdésnél is vitatkoztam Izraelről valakivel, és összekevertem a kérdéseket, mert ő is Amerika támogatásával jött. Ezért volt kaotikus, amiket írtam. Sajnos nevet nem láttam egy esetben sem.

Az illető azzal jött hogy az USA Izraelnek evente 4 milliárd dollárt ad katonai célokra (igy igaz, 2019-tol 2029-ig, ma egyelore picivel kevesebbet, de a nagysagrend stimmel). De megszolalt: "utananeztem Izrael éves katonai koltsegvetesenek: 8 milliard dollar. Ennyi. Nincs meg egy orszag akinek a katonai koltsegvetesenek a felet mas prszag fizeti".

En tudtam h Izrael eves katonai kiltsegvetese 15-17 milliard dollar. De utananeztem es EGYEDUL az elso talalat, a MAGYAR Wikipedia irta ezt a szamot. Csórikám kigooglezta es mivel angol cikkeket nem ertett leirta a magyar wikipedian talalt szamokat TÉNYKÉNT és ettol elgurult a gyógyszerem. Hogy valaki felhozott ety magyar wikipedias adatot tenykent (legalabb ha angolt nezett volna), es mikor valaki megerositett engem aCIA adatai alapjan azzal jott h amugyis hazugsagok a szamok, Izrael az USA nelkul eletkeptelen. EN alairom h Izraelnek kellett az USA tamogatasa DE nem ertek egyet azzal h ma is szukseges neki (GDP majdnem 300 milliard dollar, fejenkenti pedig 35 000 dollar, ami nemetorszagehoz merheto, nagysagrendi differemcia nincs, az USA-tol ebbol a 300 milliardbol 4-et kap.. Minimalisan osszehuzva a nadragszijat izrael maganak is ki tudna ezt fizetni, MA nem ettol fugg az ereje.

2017. márc. 1. 15:22
 47/84 A kérdező kommentje:
Es azt volt a kerdes h a zsido mentalitas melyik jellemzoje az ami a sikeresseget okozza. Mert sikeresek europaban, USAban, Izraelben eeees Iranban is (igen, a perzsak is ugyanezeket asztereotipiakat ismerik roluk, ott os vagyonosak a zsidok, VANNAK ott is sokan, es igen, bprzaszto sok perzsa ismerosom van es ok momdjak egymastol fuggetlenul nezoponttpl fuggetlenul. Ugyanigy a tunézok, kozuluk 3 van, az nem sok, deee arulkodo a velemenyegyezes.
2017. márc. 1. 15:25
 48/84 Pro Patria ***** válasza:
67%

Mindegy, hogy 15 milliárd, vagy 8 milliárd. A differencia nem olyan nagy. Az alapállítás így is megáll: Szerinted melyik államnak fedezi egy másik állam a katonai kiadásainak 1/3-át, ami hatalmas arány?

És nem, nem lehetne ezt amúgy "kitermelni" egy nadrágszíjhúzogatással is. Egy országnak ugyanis fenntartási költségei is vannak. Magyarország évente kb 35.000 milliárd. Hogy érthetőbb legyen: 35 ezerszer ezermillió. Ezerszer ezermillió, harmincötször. Minden évben. Soknak tűnik, nem? Mégis mindenhol ki van centizve a költségvetés.

Dollárra átszámítva egy nagyjából 120 millió. Izraelnek kb 290-300 millió. Nem kiugróan eltérő nagyságrendileg egymáshoz a két összeg. Ehhez képest a hadereje abnormális méretű például a miénkhez képest.

Persze, lehetne ezen még tolni, és úgy csinálni, mint anno a Szovjetunió, hogy az embereknek nem jut kenyér, mert mindent a hadiipar és az ezirányú termelés alá rendelnek, csakhogy az összeomláshoz vezet.

A válasz tehát: nem. Nem tudná kigazdálkodni. Ezért jó, hogy nem az abszolút számok alapján döntő laikus civilek, hanem a szerkezetet átlátó közgazdászok ülnek a döntéshozói székekben az egyes államok élén.

2017. márc. 1. 19:08
 49/84 anonim ***** válasza:
81%
49: Ezt már beírtad ide. Hasznosat nem tudsz?
2017. márc. 1. 20:18
 50/84 A kérdező kommentje:

A ket orszag majdnem ugyanakkora. Izrael kisebb mellesleg. Teruletre is es nepessegszamra is (nem sűrűségre, nehkgy beleköss).

120 milliard dollar es 300 milliard dollar szerinted mióta nem nagy kulonbseg?? Ember, az egyik majdnem 3-szorosa a masiknak.

Ez akkora kulonbseg mint Magyarorszag es Nemetorszag kozott. Egeszen pontosan akkora... Ha jol emlekszem erre is kitertem a GDP/capita esetében. Valoban mindem ki van centizve, hogy azt a szinvonalat megtartsak, de bizony ennek a penznek a felebol is kepesek lennenek a magyar viszonyoknal jobb szinten fenntartani magukat. Es igen ezert allitom hogy az a 4 milliard ehhez semmi. 300 milliardhoz kepest 4milliard.. Hasonlitsd már össze. Mert az szo szerint alig tobb, mint az 1%-a. Es jol irtam, nem millió, hanem milliárd.. Az előbb olyan szépen kioktattál a matematikából, hogy (amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten) kiokítalak hogy 3 nullát (azaz 3 nagyságremdet tévedtél). Tudod a milliard es a millio kozott 3 nulla van. Es angolul a billio milliardot jelent.

Amilyen az adjon Isten, olyan a . . . maradjunk Magyarorszagon. Jártál már zsidó iskolában? Fizetősek. Kifizetik. "Köszönjük a xy csaladnak hogy az xy boltjuk 1 eves jovedelmet idén ukra felajanlottak az iskola reszere". Igen, naluk igy megy. Ez is itt jott elo, nem tudom ki hozta elő, hogy ne jojjunk azzal hogy tanulnak es olvasnak 3000 eve... Az oktatasi rendszeruk mindem prszagban kimagaslo. Izraelben is. Hozzateszem: a fentebb idezett mindat egy magyarorszagi zsido iskola facebookjanak egyik posztja. Ha valakit erdekel, utananezhet. Nem mondom meg melyik. Aki nem hiszi az meg igy jart. Csak nem akarok itt igazi neveket irni.

Amilyen azadjon Isten, olyan a . . .

A tunez haveromnal konkretabbat? Sajnalom, nem tudok ennel konkretabbat irni az irani es tunez zsidosagrol. Akiismer tudja h kivetelesensok kulfoldi ismerosom van, mert szomoru de alig van valaki az orvosiegyetemen is aki magyar es normalisan beszel angolul. Ha nem hiszed, nem baj. De attol meg igy van.

Es igen, meg egyszer kiemelem.. 4milliard dollar 300 milliardhoz kepest 35 000 dollaros gdp/capita eseteben semmi.

2017. márc. 1. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!