Mit gondoltok az amerikai fehér rasszizmus esetéről?
"-tehát az adott honlap tartalmába nem tudsz belekötni,inkább a honlapot fikázod kínodban.ez is téged minősít,bármennyire is fáj. "
Biztos csak véletlenül említik meg az álhírportálok listáján.
úgy tenni mintha semmi nem történt volna vagy emlékezni a régmúlt történéseire?
Emlékezni =/= bűnt igazolni.
"tehát az adott honlap tartalmába nem tudsz belekötni,inkább a honlapot fikázod kínodban.ez is téged minősít,bármennyire is fáj"
Az fáj, hogy te ilyet elfogadsz hiteles forrásként. De várjál kérlek, veszek egy blogszpotot, írok egy történelmet, és neked azt komolyan kell majd venni.
Ne tartsunk már ott, hogy bármilyen random ellenőrizetlen hülyeséget nekem meg kell cáfoljak! könyörgöm.
Miért blogszpot.hu cikk, és miért nem egy ellenőrizhető, és neves történelemprofesszor mások által megvizsgált, és igazolt kutatása? Azért nem, mert ez egy konteó. Vedd fel az alufólia sapidat, és tapsikolj.
El se olvasom, nem is érdekel blogszpot.hu. Ha neked ez vitaforrás, akkor menj a 4chanre.
33-as:akkor tagadd meg nyilvánosan a holokausztot ha olyan nagy pofád van.mert SZERINTEM régen történt az is.az hogy szerinted,szerintem vagy valaki más szerint mit jelent a "régen"az olyan szinten szubjektív hogy nem lehet igazságot tenni.bár erős a gyanúm hogy meg fogod próbálni.
Mondtam olyat, hogy a holokauszt nem történt meg? Nem. Akkor miért hazudsz? Szerintem is régen történt a holokauszt, ideje lenne abbahagyni a narratívát ami mai napig bűnösöket gyárt. Lásd: mávot tavaly év elején még perbe fogták ismét, mert xy túlélő szerint önként szállítottak zsidókat. Továbbá elég megnézni a PC-t amit gyártottatok: ha valaki zsidó, semmi kritika nem érheti, különben rasszista vagy.
Tegyünk már helyre pár dolgot, mert profi módon tereled a témát demagóg hülyeségek irányába, illetve mesteri módon adsz a számba olyan dolgokat, amiket nem mondtam.
te jöttél ide ezzel a felkiáltással igazolva egy ember megkínzását:
"erre könnyű válaszolni:egyetlen eset alapján nem szabad következtetéseket levonni.lefogadom hogy ugyanezen a napon több száz rasszista jellegű cselekmény volt ugyanebben az országban.apropó hol vannak az indián őslakosok,miért csökkent drasztikusan a populációjuk,életterük?mára már csaknem kihaltak.miért kényszerültek rezervátumokba?"
Szóval mit mondasz: "jah oké hogy megtörtént, nem nagy cucc, mivel (bár nincs rá semmi bizonyítékom) biztos több száz rasszista """jellegű cselekmény""" volt ugyanebben az országban". Szóval ha én az usában élek, és azt mondom egy feketének, hogy sok csirkét eszel, akkor igazolva van egyébként hogy megkínoztak valakit rasszista indíttatásból.
Erre jött a válasz ami nem "lefogadom", és nem "blogszpot.hu", hanem statisztika, és tény miszerint a 60 as évek óta nő az indián őslakosok létszáma (ellentétben azzal, amit idehánytál).
A tényekre pedig hogy reagáltál?
"a 20.század óta????szarozni tudsz,az megy.de hát akinek ennyi esze van annak szarok a felmenői is.kivétel nélkül,az összes.ennyit rólad."
"szarok a felmenői"
Nem mondtad hogy rasszista vagy.
"a múlt sötét dolgait szőnyeg alá söpörni nem lehet mert az bűn. "
két különböző dolog emlékezni valamire, amit meg is tesznek az emberek, és nemzedékekbe bűntudatot táplálni(erről mindjárt írok még). Nem is tudom miért teszel úgy, mintha nem.
de rendben van:hol a határ?hány évnek kell eltelnie ahhoz hogy egy emberiség elleni bűntett után ki lehessen jelenteni hogy rég volt,elmúlt felejtsük el?pontos adatot kérek,évre ill napra meghatározva.
Na látod itt van a kutya elásva. Te azt gondolod, hogy a kollektív bűnösség létező, és legitim dolog. Tudod ki bűnös, és meddig? Az aki elkövette a bűnt. És meddig? Amíg él. Amíg él ő bűnt követett el egyszer az életében. Te viszont azon túl hogy teszem azt megölnéd hitlert, te megölnéd a teljes német lakosságot. Vagy nemtom a te fejedben mit jelent ez a kollektív bűnösség dolga.
ja és ne a te véleményed alapján,hanem világszerte elfogadott nézetekre támaszkodva.de ameddig nem tudsz ilyet mondani addig a legcsekélyebb jogod sincs felháborodni azon,hogy más emlékezik ill észben tart dolgokat. neked mi jogod van ezekről dönteni könyörgöm? Másodjára hozom ezt fel, mert valami felsőbbrendű lényként kezeled magad, aki kimondhatja, hogy mivel én fehér vagyok, én tehetek az indiánok kiírtásáról. Te mennyire vagy 1-10es skálán ostoba? Vagy csak valami bölcsész büfészakon unatkozol, és sokat drogozol?
Mert ennyi erővel ki lehetne jelenteni azt is hogy a zsidó holokauszt rég volt,de akkor miért létesültek emlékművek még a múlt évtizedben is?
Pont a holokauszt miatt szív most egész európa. Pont a kollektív bűnösség, és bűntudat miatt, amiben a német nép, és a német vezetés szenved. Majd évszázada történt dolog felett. Erre nincs univerzális törvény, meg hogy mit szabad mit nem, de a holokauszt pont jó példa, hogy hogy lehet traumatizálni nemzedékeket olyan dolog felett, amire semmi kihatásuk nincs. Ismétlem: megemlékezés =/= kriminalizálása olyanoknak, akinek nincs köze a dologhoz.
soroljad őket konkrétan,mindennemű magyarázkodás és mellébeszélés nélkül.hozzájárulok hogy leírd őket ide.emelett feljelentést is tehetsz,sőt kötelességed amennyiben bűnöket követtem el.
"hozzájárulok" :D :D :D :D :D :D :D a kegyes isten leszáll közénk, és engedélyt ad hogy megszólítsuk :D Figyelemre méltó milyen nárcisztikus a személyiséged. Egy pszichológus biztos érdeklődve vizsgálna.
indiánok kiírtásáért felelsz.
oroszország megszállása napóleon által
oroszország megszállása hitler által
holokausztért felelsz
afrikai rabszolgatartásért, és kereskedelemért
felelsz dylan roof öldökléséért
a gyarmati elnyomásokért
TEssék. Csak a te logikád mentén vezérelve. Fehér vagy, fehérek követték el ezeket, így te is bűnös vagy. Vagy túl rég volt, és ezeket el lehet felejteni?
Vagy netán valójában nem volt közöd ezekhez? <---- mert én erről beszélek.
Amit am bírok az ilyen libshit-ekben, hogy soha nem állítanak semmit. Ez már nem az első vitám egy ilyen gyökérrel, és meg kell figyelni, hogy bármit ír, nincs határozott állásfoglalás, nincs egy megfogható dolog. Miért? Egészen egyszerű: mert így azt írhat amit akar. Egyetlen dolog a lényeg: ne legyen határozott, illetve egyértelmű. Így aztán bármikor kihátrálhat belőle, és azt mondja "jaj de én nem írtam ilyet". És igaza is van. Az más kérdés, hogy a kijelentést körbeírja, és táncolja, de még kihátrálhat belőle. Fantasztikusan mesterei ennek a féreg stílusnak, és fantasztikusan unom.
Rövidre zárom ezt az egészet, mert 2 hozzászólással a normális kommunikációt szitokviadallá változtatta. Elmondom mi történne: igyekeznék valami konkrét állásfoglalást kicsikarni tőle (mint már tettem korábban is), amit ő pedig minden eszközzel igyekezne elkerülni (ahogy meg is tette: inkább visszakérdez. ilyenkor szokásos még: figyelmen kívül hagyás, téma terelés [ahogy most is], demagógia). Bármit is teszek nem hajlandó bármi mellett határozottan kiállni jó darabig.
Ha sikerül is kicsikarnom valamit, azt nyilván könnyűszerrel szétcincálja bárki, mert olyan hülyeség lenne, amit egy ötéves kiröhög. Általában idáig vagy egyáltalán nem jut el a vita, vagy pedig egy nagyon hosszú, és idegesítő folyamat során. Ha sikerül, és meg is cáfolod a hülyeségét, akkor jön az áldozat szerep: "de te megbántottál", "de te meg se hallgatod az érveim csak lesöpröd őket". Ezzel véget is ér a konverzió kb, hacsak nem ülsz fel az érzelmi provokációnak, és sodródik anyázásba ismét az egész.
El kell mondjam, hogy ez egy nagyon hosszú (itt 3-10 oldal, sokezer karakter), és idegesítő folyamat, mert folyamatos a részéről a névvel illetés, és provokáció. Így ha nem minden erőddel a normális vitakörnyezet fenntartásán vagy, nem is lesz meg.
Nah ennyi lett volna, majd lejátssza ezt valaki helyettem, túlzottan unom már az ilyen buborékban élő nyomorultakat. Most még le tudnám írni, hogy mit fog reagálni a gyerek, majdnem szóról szóra, csak akkor nyilván nem azt írná. Majd egyszer ha lesz kedvem iskoláztatni egy ilyen hülyét, előre megírom hogy mit válaszol, és feltöltöm valahova, és a válasza után megosztom a linket.
Jah és igen, nagyképű vagyok!
Tumblr-ön rendszeresen posztolgatnak amerikai egyetemi előadásokról, ahol ugye a diákoknak referátumot kell tartaniuk.
Ez nem csak Tumblr-ön van, mindenhol fellelhető, de én ott láttam először egy olyat, hogy egy néger fiú arról tartott kiselőadást, hogy miért lenne nagy szükség arra, hogy minden fehér embertől elvegyék a jogait. A srác erről tartott előadást és a végén megtapsolták. Fehérek tapsolták őt meg. Sokkoló volt nézni a képeket (nem videót láttam, csak képek születtek).
Aztán szintén született egy poszt egy másik néger fiú előadásáról is, ahol kijelenti, hogy minden fehér ember maga a gonosz. Ez nem tudom milyen tanszéken lehetett sem azt, hogy pontosan melyik ez az egyetem, de nem szólalt fel ellenük senki. És a fehérek megtapsolták a végén.
Ez nem rasszizmus? Csak akkor beszélhetünk rasszizmusról, ha a feketéket éri bántódás? Miért rasszista az, aki felkel és kijelenti, hogy ezt talán így mégse kéne?
Nem vitatom, szomorú és tragikus volt a négerek élete, borzasztóan sajnálom őket, mindig összeszorul a szívem, mikor filmet látok róla vagy könyvet olvasok róla, de én mint egyszerű szürke kis magyar szegénysorban éldegélő állampolgár, kikérem magamnak, hogy Amerikában az ilyen eszméket üdvözöljék, hiszen én személyesen, de még az őseim sem tehetnek arról, hogy annak a néger fiúnak az őseinek milyen életük volt, és kikérem magamnak, hogy egyesek a bőrszínem miatt azért száll síkra, hogy a jövőben ne legyenek jogaim és a többi fehérrel együtt kollektívan bűnösnek kiált ki.
Az amerikai egyetemeken teljesen elfogadott, hogy a feketék ilyen dolgokat kijelentsenek...de ha ugyanezt egy fehér megteszi, akkor viszik a hűvösre. Hol van az igazság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!