Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok az amerikai...

Mit gondoltok az amerikai fehér rasszizmus esetéről?

Figyelt kérdés
Megkínoztak egy mentálisan beteg gyereket négerek, miközben Facebookra streamelték. Közben szídták Trumpot és a fehér embereket.

2017. jan. 5. 13:23
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

Én sem azt mondom, hogy az ilyen szervezeteket támogatni kell, amik egyetértenek a rendőrök elleni erőszakkal, viszont a rendőrségnél sem támogatható az, hogy annyira sok embert lőnek le, miközben nem állt fenn semmilyen veszélyhelyzet.

Az érdekelne, hogy egy fehér európai bűnözővel kapcsolatban is fenntartod-e a nullatoleranciás álláspontodat?

"de valamiért mégis az van hogy bármerre megy az ember bármely nyugati országban,folyamatosan pardonokat adnak a"liberálisok" valahányszor színesbőrű az elkövető.miért kell Svédországban kikockázni a képét a színesbőrű elkövetőnek?míg az Államokban meg kiteszik a szép pofiját közszemlére.joguk van az embereknek tudni ki az elkövető.pont.a bűnözés választás.ő ezt választotta.viselje a következményeket."

Ez az adott ország szabályaitól függ, nálunk is többször kikockázzák az elkövetőt, akkor is, ha nem tartozik semmilyen kisebbséghez.

Szerintem itt azon van a különbség, hogy gyanúsított vagy tényleges elkövető. Például akkor közzé teszik, amikor kép készül az elkövetés közben és keres valakit a rendőrség, de nem vagyok jogász, hogy ezt pontosan megmondjam.

Nem mintha bármit is számítana, hogy színes bőrű-e az elkövető vagy nem.

2017. jan. 5. 17:02
 22/47 anonim ***** válasza:
igen fenntartom.viszont tobas abban nem értek egyet hogy nem sámít a faja a bűnözőnek.azért számít mert ez a narratíva van jelen hogy ők soha semi rosszat nem csinálnak.ezért számít,amúgy nem érekelne.
2017. jan. 5. 17:11
 23/47 anonim ***** válasza:
Hát úgy én sem, viszont nem is szeretek különbséget tenni a szerint.
2017. jan. 5. 17:14
 24/47 anonim ***** válasza:
kíváncsi vagyok vajon az amerikai sajtó nagy feneket kerít e ennek az ügynek,mint ahogy szokták az ilyen cop vs black male esetekben..nagyon kíváncsi vagyok.
2017. jan. 5. 17:16
 25/47 anonim ***** válasza:

"kíváncsi vagyok vajon az amerikai sajtó nagy feneket kerít e ennek az ügynek,mint ahogy szokták az ilyen cop vs black male esetekben..nagyon kíváncsi vagyok."

Biztos, már csak Trumpot szidó mondatok miatt is.

2017. jan. 5. 17:25
 26/47 anonim ***** válasza:
100%

A röhej az, hogy a chicagoi rendőrség még mindig azt vizsgálja, hogy rasszista indíttatású gyűlölet bűncselekmény volt-e vagy csak pár drogos tini csínytevése. Ez olyan, mintha valaki feltenné a holokauszttal kapcsolatban, hogy "valóban köze volt-e az antiszemitizmusnak ehhez az egészhez?".

Az eszem megáll....

Ha egy halom feka elrabol, megkötöz, késsel szétvágja az arcod, közben pedig azt kiabálják, hogy "halál a fehérekre", utána pedig kimondatják veled, hogy "imádom a feketéket", akkor az mi, ha nem rasszista indíttatásból elkövetett gyűlölet bűncselekmény? Ja igen, gyerekcsíny...

Amúgy nem tudom olvastátok-e a mainstream hírportálok cikkeit (MSNBC, BBC, CNN stb), de a nagy részük úgy hozta le az esetet, hogy "fiatalok elraboltak egy mentálisan sérült férfit", vagyis nem említik meg, hogy az elkövetők feketék voltak, csak úgy hivatkoznak rájuk, hogy gyerekek meg tinik, de az etnikai hovatartozásukra nem tesznek utalást. Vajon miért? Mert a balos média narratívájával, ahol a feketék csakis áldozatok meg elnyomottak lehetnek, szembemegy egy olyan hír, ami szerint feketék kínoztak meg egy fehér embert. Nem ez volt az első eset, pár éve a George Zimmerman ügybet, ahol egy perui férfi lőtt le egy feketét úgy hozták le, hogy a perui származású Zimmerman képét photoshoppal kifehérítették, csak azért, hogy kollektíve hibáztathassák a fehér amerikaiakat.

Amúgy Chicagoban nem meglepőek az ilyen esetek, az ottani fekete közösség a legbrutálisabb Amerikában, idén, vagyis 5! nap alatt már 7 emberölés történt náluk. Hát igen, náluk is jól kezdődik 2017.... Chicagóról érdemes tudni, hogy évtizedek óta demokrata irányítás alatt áll, meg is látszik milyen jó munkát végeznek, tekintve, hogy az ottani fekete férfiak egynyolcada emberölés áldozatává válik és nem, nem fehérek ölik meg őket, hanem más feketék. Na igen, ez az amerikai média másik kedvenc mantrája, vagyis az, hogy a fehérek ész nélkül gyilkolják a feketéket. Üssetek fel egy FBI statisztikát és nézzétek meg az etnikum alapján csoportosított emberöléséket. Minden egyes fehérek által megölt feketére jut több, mint száz feketék által megölt fehér.

Tudom, elcsépelt duma ez, de képzeljük csak el, hogy mi történt volna fordított esetben. A média vérben forgó szemekkel hirdetne keresztes hadjáratot a fehérek ellen, az utcákon pedig több ezer fekete őrjöngene, autókat zúznának össze, boltokat rabolnának ki és fehér járókelőket vernének meg. Nézzük csak meg most mi történt: lát valaki fehéreket tömegesen az utcán tombolni? Őőőőőő.... nem.

Lefogadom alig várjátok, hogy rasszistának nevezhessetek, de had keserítselek el titeket, ugyanis nem vagyok az. Amerikában már évtizedek óta statisztikailag bizonyítható tény a feketék antiszociális magatartása és a bűnelkövetők közötti óriási túlreprezentáltsága. Egy igazi rasszista ebből azt a következtetést vonná le, hogy a feketék a természetüknél fogva ilyenek, azonban én nem így gondolom. A demokrata párt évtizedek óta a szőnyeg alá söpri az amerikai fekete közösségek problémáit: a csonka családot, a kamaszkori terhességet, az erőszak glorifikálását meg az ehhez hasonló, főként feketéket érintő problémákat és ahelyett, hogy változtatnának ezen inkább úgy tesznek, mintha a legnagyobb baj a rasszista fehérekkel lenne. Ki kell mondani, hogy az amerikai feketékkel komoly problémák vannak, mert csak egy ilyen beismerés után lehet kezdeni velük valamit. Az nem megoldás, hogy úgy teszünk, mintha nem lenne velük semmi gond, mert ezzel csak nekik ártunk. Én nem akarom kiirtani őket, épp ellenkezőleg, én segíteni szeretnék rajtuk, de amíg az amerikaiak folyamatosan demokrata polgármestereket választanak, akik már lassan 50 éve nem hajlandóak foglalkozni a kisebbségeket érintő problémákkal és egyre inkább csak a fehéreket savazzák, addig nem lehet érdemben tenni ez ellen semmit.

Gondolom az első pár mondat után lepontoztatok. Semmi gond, megszoktam, hogy az álombuborékban élő emberek gyomra nem fogadja be a valóságot egykönnyen.

2017. jan. 5. 17:39
 27/47 anonim ***** válasza:
hát igen utolsó,Chicago már a múlt század elején hírhedt volt a bűnügyi helyzetéről.
2017. jan. 5. 18:00
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
26-os kommentjét ha tehetném 10x felszavaznám egymás után. Zseniálisan megfogalmazta, mi is a probléma Amerikában.
2017. jan. 5. 21:28
 29/47 szántóvető ***** válasza:
0%
erre könnyű válaszolni:egyetlen eset alapján nem szabad következtetéseket levonni.lefogadom hogy ugyanezen a napon több száz rasszista jellegű cselekmény volt ugyanebben az országban.apropó hol vannak az indián őslakosok,miért csökkent drasztikusan a populációjuk,életterük?mára már csaknem kihaltak.miért kényszerültek rezervátumokba?
2017. jan. 6. 09:04
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

29#

Nem tudom, hogy jönnek ide az indiánok, de az biztos, hogy hazudsz, mert rohadtul nem csökken a népességük, sőt a 20. század óta folyamatosan nő.

[link]

Az életterük meg qrvára nem csökken, mert a nagy részük nem rezervátumokban lakik, hanem polgári életet él, szóval jogilag az USA területén bárhová mehetnek dolgozni. A történelmük során soha nem éltek ilyen jólétben az amerikai őslakosok, soha nem volt ilyen magas a várható élettartamuk, soha nem volt ilyen alacsony a csecsemőhalandóság és soha nem éltek egy huzamban ilyen békésen. Ennyit rólad te hazug szar.

2017. jan. 6. 09:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!