Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok az amerikai...

Mit gondoltok az amerikai fehér rasszizmus esetéről?

Figyelt kérdés
Megkínoztak egy mentálisan beteg gyereket négerek, miközben Facebookra streamelték. Közben szídták Trumpot és a fehér embereket.

2017. jan. 5. 13:23
1 2 3 4 5
 31/47 mannnocska ***** válasza:
100%

Szerintem a rendőrség elég jól, és helyén kezeli az ügyet.

Nyilván voltak ilyen meg olyan nyilatkozatok, de ezek inkább óvatosságtól voltak olyanok amilyenek, és nem "fehér rasszizmus" miatt. Btw fehér rasszizmus létezik amerikában, bár nem túl számottevő, max az agyatlan, és tanulatlan közösségeknél.

A médiában, főleg a clinton news networkben viszont azért voltak olyan narratívák, hogy a tarkómig emelkedett a szemöldököm...

legalább dindu nuffin nem volt még :D

Szerintem ezt nem kell nagy dobra verni, bűnt követtek el, és keményen meg is fogják érte kapni ami jár. És remélem minimum 30 évről van szó, de inkább életfogytiglanról.

-----

Igazából ami a dologgal kapcsolatban zavar, hogy jogos a felvetés, hogy egyrészt a BLM, illetve a média bizonyos narratívái az ilyen cselekedetekre pozitív hatással van. Meg lehet nézni, hogy milyen szinten démonizálva lettek a trumpra szavazók, és hány eset volt amikor megverték, megtámadták, vagy csak szavakban inzultálták, provokálták a trumpistákat. Ezeket a mainstream média nem közölte le, viszont a kamu eseteket igen amik nagy részéről utólag bebizonyosodott hogy kitaláció volt. Nevesen az esetek, amikor (általában) muszlimok vagy egyéb etnikumba tartozó ember kitálalt a médiának, hogy trump támogatók megtámadták. Verbálisan inzultálták, lökdösték, stb.

Ezek top hírként voltak fent pl redditen is sokáig, de a tv is foglalkozott velük. Aztán amikor a rendőrség ki akarta vizsgálni az esetet hamar bevallották, hogy kitalálták.

Vagy mint a néger, aki felgyújtott egy templomot, és ráírta hogy "szavazz trumpra". Természetesen "false flag" támadás volt (azaz "öntámadás" történt, hogy áldozatként szerepeljen, miközben az ellenoldalt démonizálja)

Szerintem kicsit mind2 oldalnak le kéne higgadnia, a bűnösöket elfogják, és elítélik bőrszíntől függetlenül. Értelmetlen bűnözés, és gyűlölet pedig van, volt, és lesz.

2017. jan. 6. 09:53
 32/47 szántóvető ***** válasza:
0%
a 20.század óta????szarozni tudsz,az megy.de hát akinek ennyi esze van annak szarok a felmenői is.kivétel nélkül,az összes.ennyit rólad.
2017. jan. 6. 10:09
 33/47 mannnocska ***** válasza:
100%

Most komolyan kérdezem:

mikor fejezi be a sok nyomorult a száz meg száz évvel ezelőtt dolgok felemlegetését igazolásul a mának történéseiért?

Takarodjanak már az ilyen ostoba trollok, de tényleg. Ezen az alapon a déd-ük-ük-ük-ük-ük-ük-ük nagyapámat megölte egy kínai, ezért most én is megölhetek egyet.

Komolyan nem tudom felfogni ezt az analógiát, és azt se, hogy hova akarnak kilyukadni vele. "Valamikor a fehérek megöltek X mexikóit (aztékok), így szabad vadászatot nyitni bárkire aki fehér." wtf

2017. jan. 6. 10:15
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
szantoveto: adomentes kaszinoik vannak,szal inkabb hagyjuk hogy ki el rosszul meg ki nem..az amerikai oslakok jelenleg semmilyen komoly atrocitasnak kollektiven nincsenek kiteve.nem kell kitalalni hogy meg mindig a 19.szazad van.
2017. jan. 6. 10:16
 35/47 szántóvető ***** válasza:
0%

tehát az a közel fél évezred amíg módszeresen irtották őket azt felejtsük el,tegyünk úgy mintha meg sem történt volna?éljen amerika,járjunk a csodájára hogy mit értek el cirka 500 év alatt?ki jogosított fel titeket minderre?hadd halljam.és még én vagyok a troll?a történelmi tényeket nem lehet letagadni,legfeljebb úgy lehet tenni mintha mi sem történt volna.de ez titeket minősít,akármennyire is fáj.nektek marad a károgás meg a paraszt módon való beszólogatás(és itt nem a származásra gondolok hanem a megnyilvánulásra.)

ttp://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/11/a-legnagyobb-holokauszt-ami-foldon.html

2017. jan. 6. 10:34
 36/47 mannnocska ***** válasza:
83%

Téged ki jogosított fel, hogy erkölcsi felsőbbrendűséget kiálts ki magadnak, és történelmi-erkölcsrendőrséget alkoss?

De ha ez így oké, akkor kösd fel magad, mert megszállóként érkeztél a kárpát medencébe. Továbbá fél ázsiában szabadon öldökölhetsz, mivel mohács.

This is so stupid on so many levels...

Történelmet nem elfelejteni kell, tanulni kell belőle. Azt pedig úgy nem lehet, hogy akármikor történik valami atrocitás, megnézzük a történelemkönyvet, hogy 2000/500000/100 éve történt e valami konfliktus RASSZ ALAPON! Ez definíció szerinti rasszizmus am.

Történelemről beszél, és .blogspot.hu-t linkel. Kétlem hogy neked szavazójog kéne járjon, olyan hülye vagy.

>csinálok egy blogot én is, ahol kitalált dolgok alapján egy nemlétező történelmet készítek, amire alapozva aztán mivel az őseim szenvedtek, én a jelenben ezt kiváltságokra, és saját hasznomra fordítok

Kb erről volt itt most szó.

Nem válaszoltál a kérdésre:

mi a célod ezzel? Ha fehér ölt indiánt, akkor most az indiánoknak szabadon lehetne fehért ölni? Mi az a megölt lélekszám, ami fölött ez megvalósulna? Csak rassz alapon, vagy ideológia, nemzetiség, és vallási alapon is mehet?

Amikor emlegetem a kifejezést, hogy libsi, akkor pont rád gondolok.

Jut eszembe, te hogy fizettél meg a fehér bűneidért?

2017. jan. 6. 10:45
 37/47 mannnocska ***** válasza:
74%

Jut eszembe:

az indiánokkal szabályos háború volt, aminek a végén a fehérek győztek. A fehérek öltek ártatlanokat, ahogy az indiánok is ártatlan fehér telepeseket. Akkor hol itt a probléma? Ott, hogy van vesztes fél? Hogy egy fejlettebb, és egységesebb "rassz" legyőzte a másikat?

2017. jan. 6. 10:48
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

de komolyan itt szerintem senki nem tagadja mi történt,de most hagy ne kelljen örökkön örökké ezen fennakadni.szerintem arra kellene fókuszálni hogy az őslokóknak a következő években is jó életük legyen.örüljenek hogy nekik nem kellett megtapasztalniuk azokat a dolgokat.komolyan azt kéne megérteni az amerikai történelem vérzivataros időszakairól,hogy pl. 1)attól hogy az indiánokkal kofliktusuk volt az európaiaknak,nem minden egyes európai akarta őket kiírtani meg minden.

2)rabszolgatartás: nem minden európai imádta a rabszolgatartás létezését,nem mindenki gondolta úgy hogy ez jó dolog.voltak földesurak,akik fizetést adtak a szolgáiknak,és felszabadították őket stb.normálisan bántak velük,meglehet ezt érteni?

2017. jan. 6. 11:09
 39/47 anonim ***** válasza:

"tehát az a közel fél évezred amíg módszeresen irtották őket azt felejtsük el,tegyünk úgy mintha meg sem történt volna?éljen amerika,járjunk a csodájára hogy mit értek el cirka 500 év alatt?ki jogosított fel titeket minderre?hadd halljam.és még én vagyok a troll?a történelmi tényeket nem lehet letagadni,"

Vagy esetleg meg kellene nézned azokat a történelmi dolgokat, hogy ugyanúgy rész vettek a háborúkban különböző nemzetek oldalán például a hétéves háború az angolok és a franciák között, de ezt valahogy hiányolom az általad linkelt cikkből. Amúgy ironikus, hogy pont az oroszok nyomatják ezt, érdekelne az ő gyarmatosító történetük, hiszen ugyanúgy elfoglalták mások területét, csak ők nem nyugatra, hanem keletre indultak meg.

2017. jan. 6. 11:43
 40/47 szántóvető ***** válasza:

"Téged ki jogosított fel, hogy erkölcsi felsőbbrendűséget kiálts ki magadnak"-látom nem tudsz válaszolni a kérdésemre.megsértődtél úgyhogy visszakérdezel.melyik a bűn:úgy tenni mintha semmi nem történt volna vagy emlékezni a régmúlt történéseire?

"De ha ez így oké, akkor kösd fel magad, mert megszállóként érkeztél a kárpát medencébe"-már csak a szinvonalatlan böfögés maradt mellyel megpróbálod palástolni a tartalom nélküli érveidet.

"Történelemről beszél, és .blogspot.hu-t linkel"-tehát az adott honlap tartalmába nem tudsz belekötni,inkább a honlapot fikázod kínodban.ez is téged minősít,bármennyire is fáj.

"csinálok egy blogot én is, ahol kitalált dolgok alapján egy nemlétező történelmet készítek.."-csak rajta,majd ne felejtsd el belinkelni mert szívesen rákeresek.

Nem válaszoltál a kérdésre:

"mi a célod ezzel?-pedig egyszerű:a múlt sötét dolgait szőnyeg alá söpörni nem lehet mert az bűn.

de rendben van:hol a határ?hány évnek kell eltelnie ahhoz hogy egy emberiség elleni bűntett után ki lehessen jelenteni hogy rég volt,elmúlt felejtsük el?pontos adatot kérek,évre ill napra meghatározva.ja és ne a te véleményed alapján,hanem világszerte elfogadott nézetekre támaszkodva.de ameddig nem tudsz ilyet mondani addig a legcsekélyebb jogod sincs felháborodni azon,hogy más emlékezik ill észben tart dolgokat.(mert ennyi erővel ki lehetne jelenteni azt is hogy a zsidó holokauszt rég volt,de akkor miért létesültek emlékművek még a múlt évtizedben is?)

"Jut eszembe, te hogy fizettél meg a fehér bűneidért?"-soroljad őket konkrétan,mindennemű magyarázkodás és mellébeszélés nélkül.hozzájárulok hogy leírd őket ide.emelett feljelentést is tehetsz,sőt kötelességed amennyiben bűnöket követtem el.

2017. jan. 6. 12:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!