Zsidós kérdés: Miért gondoljátok háttérhatalomnak a zsidókat?
Nem vagyok vidéki, de erre van ötletem, miért.
Azt tudjuk, hogy a zsidó embereknek jó az üzleti érzékük, értenek a pénzhez a kereskedelemhez és az eredmény orientált vezetéshez ezekből kifolyólag. Ezért vannak a világ gazdagjai között nagy számban ilyen emberek, mert erre nekik van meg az adottságuk.
Aki jól meg tudja forgatni a pénzt az hamarosan gyarapodni is fog, méghozzá jelentősen. Akinek sok pénze gyűlik, az még inkább a befolyásosabb emberek közé kerül és sokan hallgatnak rá(juk) a politikai világban is, mert a pénzvilág embereinek mindenki keresi a kegyét és mindenki igyekszik a baráti körükbe kerülni, amiét a befolyását is latba veti, a befolyásos ország vezetői pozícióját is alá veti bizonyos pénzügyi előnyöknek, főleg ha ő is rendelkezik ezzel a gazdasági érzékkel, ami a zsidó emberekre jellemző.
Valahol ez a lényege a dolognak.
Innen indul el, amit a kérdésben megfogalmaztál.
Mellesleg ez azért nem minden ilyen vallású és származású emberre jellemző. A nagy számok törvénye alapján megoszlanak az esélyek is, de abban a csoportban több a pénzügyi és gazdasági érzékkel megáldott ember.
Bár én is az lennék, de sajnos nem így van.
Mint ahogy az egyik válaszadó írta:
Hogy a végén nehogy a kedves antiszemita honfitársunk legyen a hibás ,ezért jön a tipikus "Te miattad van!" gondolkodás.
Ebből adódóan (+ abból is ,hogy az ilyen emberek SEMMIT SEM tudnak a zsidóságról -max. hogy léteznek-) vannak az ilyen sztereotípiák ,pl. jó példák a vérvádak és stb...
"mennyire zsidó az amerikai társadalom?"
New York-ot (sokan poénból Jew York-nak nevezik :DD) leszámítva semennyire sem "zsidós".
NYC-be is csak az ételek terjedtek el nem-zsidók körébe (leginkább askenázi: kügel,bagel ,vagy az ún. "egg cream"-ek..stb).
"nem idejétmúlt már ezek a sztereotípiák a zsidóktól leszármazott amerikaiak számára"
Az amerikai csak egy nemzet (amit állampolgárság formájában lehet elnyerni) és nem egy nép.
Ha azt mondod ,pl. magadról ,hogy én -felteszem azt- amerikai vagyok ,de közbe bahreini és finn kettős állampolgár ,az szembe megy egymásnak.
"Mark Zuckerberg mennyire zsidó?"
Zsidónak zsidó.
Volt Bár micvája 13 éves korában.
Vallási életnek itt vége ,egyébként ateista.
"Eljárt zsinagógába vagy inkább a haverokkal szarrá bulizza magát?"
Kettő együtt összefér ,csak nem szabad egy időbe csinálni.
Max. purimkor ,de akkor se sz##rá ,hanem mérsékelten.
Egyébként vallásosnak sem volt vallásos.
Mondjuk nekem róla (fb felhasználó ,vallásos zsidóként) nincs véleményem ,de olvastam egy olyan mondatot -nem zsidósággal kapcsolatosan- amit elvileg ő mondott és az nem tetszett.
Bár nem tudom ,hogy igaz-e.
"Nem tagadni Amerika esetében van alapja ezeknek az általánosításoknak a zsidókkal kapcsolatban, de hát, nem is tudom, mikor Amerika már olyan más. Sok minden, spanyol, fekete, kevésbé fehér, egyszóval nem zsidó."
Hülye emberek mindenhol vannak...
Csak úgy ,mint gondolkodó ,nem-ítélkező emberek.
"lenézik a többi embert olvasd a talmudot abban benne van mit gondolnak másokról."
Ha már ekkora baromságokkal vágsz elő ,DE a talmuddal akarsz "bizonyítani" ,akkor neked is illene csak belekukkantanod ,legalább.
Tanács: Csak nem a Luzsénszky féle ,antiszemita hányásfoltot. ;)
Üdv!
# 26:
Nem tudom ,hogy ezt a fütyisséget honnan kotortad elő ,de az biztos ,hogy én se a talmudba ,se más rabbinikus íratba nem olvastam ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!