Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Zsidós kérdés: Miért gondolját...

Zsidós kérdés: Miért gondoljátok háttérhatalomnak a zsidókat?

Figyelt kérdés
Elsősorban a vidékieket kérdezzem és nem előítélet gyanánt, csak tudni szeretném a vidékiek esetében miért? Én úgy vélem, hogy ha valóban létezne ilyesmi, annak durvább következményei lennének, mint például egy sztálini terror, ahol lecsuktak mindenkit, ezzel szemben nem ezt látom, hanem hát mit pofázhatok jobbra balra és eddig következménye nem lett, igaz nem vagyok politikus. Ám valószínűbb Magyarországon az, hogy nem vagyok Fideszes és ezért rúgnak ki, mintsem, azért mert azt mondtam volna utálom a zsidókat.Engem elsősorban valós linkekkel alátámasztott érvek kellenének és nem az, mert úgy hallottátok, hogy a zsidók így rosszak, úgy rosszak, vagy volna esetleges valós tapasztalat is?Mindenesetre érdekelne, komolyan miért?

#politika #zsidó #szólászsabadság
2016. ápr. 7. 09:50
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Nem vagyok vidéki, de erre van ötletem, miért.

Azt tudjuk, hogy a zsidó embereknek jó az üzleti érzékük, értenek a pénzhez a kereskedelemhez és az eredmény orientált vezetéshez ezekből kifolyólag. Ezért vannak a világ gazdagjai között nagy számban ilyen emberek, mert erre nekik van meg az adottságuk.

Aki jól meg tudja forgatni a pénzt az hamarosan gyarapodni is fog, méghozzá jelentősen. Akinek sok pénze gyűlik, az még inkább a befolyásosabb emberek közé kerül és sokan hallgatnak rá(juk) a politikai világban is, mert a pénzvilág embereinek mindenki keresi a kegyét és mindenki igyekszik a baráti körükbe kerülni, amiét a befolyását is latba veti, a befolyásos ország vezetői pozícióját is alá veti bizonyos pénzügyi előnyöknek, főleg ha ő is rendelkezik ezzel a gazdasági érzékkel, ami a zsidó emberekre jellemző.

Valahol ez a lényege a dolognak.

Innen indul el, amit a kérdésben megfogalmaztál.

Mellesleg ez azért nem minden ilyen vallású és származású emberre jellemző. A nagy számok törvénye alapján megoszlanak az esélyek is, de abban a csoportban több a pénzügyi és gazdasági érzékkel megáldott ember.

Bár én is az lennék, de sajnos nem így van.

2016. ápr. 8. 15:11
 22/34 A kérdező kommentje:
Összegezve kutakodtam kicsit, összesen a Forbes listából 400 leggazdagabb emberből 100 a zsidó származású, tehát egyáltalán nincsenek többségben, mégha oly sikeresek is, a többi háromszáz gazdag ember, nem zsidó, hanem más. Mi tagadás Amerikában erősek a zsidó gyökerek, azonban mondjátok már meg nekem, mennyire zsidó az amerikai társadalom? Számomra jóval inkább keresztény, mintsem Jahvéhoz imádkozó szakállas rabbik gyülekezete (ez erős sztereotipizálás a részemről, csakhogy értsétek). Na, csak annyit akartam mondani, nem idejétmúlt már ezek a sztereotípiák a zsidóktól leszármazott amerikaiak számára. Vagy Mark Zuckerberg mennyire zsidó? Eljárt zsinagógába vagy inkább a haverokkal szarrá bulizza magát? Zuckerberg elvileg ateistának vallotta magát. Nem tagadni Amerika esetében van alapja ezeknek az általánosításoknak a zsidókkal kapcsolatban, de hát, nem is tudom, mikor Amerika már olyan más. Sok minden, spanyol, fekete, kevésbé fehér, egyszóval nem zsidó.
2016. ápr. 9. 01:02
 23/34 A kérdező kommentje:
De ez csak az én meglátásom, én véleményem.
2016. ápr. 9. 01:03
 24/34 anonim ***** válasza:
0%
400 ból 100 az szerintem elég sok ha megnézzük hogy mennyien laknak ott arányaiban. Egyébként megnézheted hogy a világon hány zsidó él mennyi tölt be valamilyen szerepet a politikában pénzügyekben. Nagyon nagy százalék. Ezek alapján valami azért csak van velük kapcsolatban persze az hogy nem mindenki zsidó az nyilvánvaló meg az is hogy nem minden zsidó gazdag mert persze hogy nem de arányaiban sokan azok a vallásuk meg fanatikussá teszi őket bár van aki csak érdekek miatt zsidó lenézik a többi embert olvasd a talmudot abban benne van mit gondolnak másokról.
2016. ápr. 9. 10:13
 25/34 anonim ***** válasza:

Mint ahogy az egyik válaszadó írta:

Hogy a végén nehogy a kedves antiszemita honfitársunk legyen a hibás ,ezért jön a tipikus "Te miattad van!" gondolkodás.

Ebből adódóan (+ abból is ,hogy az ilyen emberek SEMMIT SEM tudnak a zsidóságról -max. hogy léteznek-) vannak az ilyen sztereotípiák ,pl. jó példák a vérvádak és stb...

"mennyire zsidó az amerikai társadalom?"

New York-ot (sokan poénból Jew York-nak nevezik :DD) leszámítva semennyire sem "zsidós".

NYC-be is csak az ételek terjedtek el nem-zsidók körébe (leginkább askenázi: kügel,bagel ,vagy az ún. "egg cream"-ek..stb).

"nem idejétmúlt már ezek a sztereotípiák a zsidóktól leszármazott amerikaiak számára"

Az amerikai csak egy nemzet (amit állampolgárság formájában lehet elnyerni) és nem egy nép.

Ha azt mondod ,pl. magadról ,hogy én -felteszem azt- amerikai vagyok ,de közbe bahreini és finn kettős állampolgár ,az szembe megy egymásnak.

"Mark Zuckerberg mennyire zsidó?"

Zsidónak zsidó.

Volt Bár micvája 13 éves korában.

Vallási életnek itt vége ,egyébként ateista.

"Eljárt zsinagógába vagy inkább a haverokkal szarrá bulizza magát?"

Kettő együtt összefér ,csak nem szabad egy időbe csinálni.

Max. purimkor ,de akkor se sz##rá ,hanem mérsékelten.

Egyébként vallásosnak sem volt vallásos.

Mondjuk nekem róla (fb felhasználó ,vallásos zsidóként) nincs véleményem ,de olvastam egy olyan mondatot -nem zsidósággal kapcsolatosan- amit elvileg ő mondott és az nem tetszett.

Bár nem tudom ,hogy igaz-e.

"Nem tagadni Amerika esetében van alapja ezeknek az általánosításoknak a zsidókkal kapcsolatban, de hát, nem is tudom, mikor Amerika már olyan más. Sok minden, spanyol, fekete, kevésbé fehér, egyszóval nem zsidó."

Hülye emberek mindenhol vannak...

Csak úgy ,mint gondolkodó ,nem-ítélkező emberek.

"lenézik a többi embert olvasd a talmudot abban benne van mit gondolnak másokról."

Ha már ekkora baromságokkal vágsz elő ,DE a talmuddal akarsz "bizonyítani" ,akkor neked is illene csak belekukkantanod ,legalább.

Tanács: Csak nem a Luzsénszky féle ,antiszemita hányásfoltot. ;)

Üdv!

2016. ápr. 9. 23:06
 26/34 anonim ***** válasza:
- LIBBRE DAVID 37 : Vallási hagyományaink felfedése a gójok előtt egyenértékű minden zsidó megölésével, hiszen ha a gójok tudnák, mit tanítunk róluk, azonnal megölnének mindannyiunkat.
2016. ápr. 9. 23:51
 27/34 anonim ***** válasza:

# 26:

Nem tudom ,hogy ezt a fütyisséget honnan kotortad elő ,de az biztos ,hogy én se a talmudba ,se más rabbinikus íratba nem olvastam ilyet.

2016. ápr. 9. 23:58
 28/34 anonim ***** válasza:
- Ha valaki egy izraelitát arcul üt, akkor ez éppen olyan bűn, mintha az isteni Fölséget ütné arcul. Ha egy nemzsidó a szombatot ünnepli, méltó a halálra, mert a nemzsidóknak sem éjjel, sem nappal nem szabad pihenniük. Ha egy nemzsidó a törvénykönyveket (Tóra) tanulmányozza, méltó a halálra, mert a törvény Mózesnek és utódainak adatott." (Sanhedrin 37a. és 68b. lap.) "Minden nemzetek, amelyek a földön élnek, csakis az izraeliták kedvéért áldatnak meg, még azok a hajók is, amelyek Franciaországból Spanyolországba vitorláznak, az izraelitákért áldatnak meg." (Jebamoth 63a.) Bechai rabbi szerint az izraeliták nélkül se napfény, sem eső nem lenne (ad. Pent. 34. 153c.). "Valamint előbbvalók az emberek az állatoknál, úgy a zsidók a föld többi népeinél." (Zeror hamar l0lb.) "
2016. ápr. 10. 00:41
 29/34 anonim ***** válasza:
Soferim 15 10
2016. ápr. 10. 01:14
 30/34 anonim ***** válasza:
Amúgy lehet hogy ezek kamuk de ezeket találtam a gójokra vonatkozva ha neked van olyan talmud magyar fordításod ami rájuk vonatkozó dolgokat ír akkor mutasd azt mert nem találtam csak ezeket
2016. ápr. 10. 01:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!