Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Beperelhetik a STAR WARS 7...

Beperelhetik a STAR WARS 7 alkotóit?

Figyelt kérdés
Amerikában mindenért lehet perelni. Azért beperelhetik mert traumát okozott a film és ordenáré nagy marhaságok irreális és a STAR WARS világához nem kapcsolódó dolgok történtek benne amit egy ötéves szintyén közvetítettek lemásolva a negyedik részt és bújtatott náci ellenes propagandát akartak a nézőre erőszakolna plusz irreális módon a szereplők fejlődését az eltelt idő alatt nem vették figyelembe?
2016. febr. 16. 13:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 A kérdező kommentje:
Naigen a játékkészítők még tisztelik az eredetit. Meg szerintem beleszőni ilyen dolgokat mint daniken meg ezek megöli az alien hangulatát. Az is egy kultusz aminek saját világa volt nem kéne lebontani. Ez olyan mint a midikloriánok minek kell ilyeneket belemagyarázni? Az eredeti jó akkor minek változtatnak? A legjobb folytatás az aliens lett meg a terminator 2 a három is amúgy jó lett mert maradt a koncepció meg a négy is mert nem módosítottak vitték a történetet. Az öt az annyira gáz hogy az előzetese is elég .
2016. febr. 16. 16:50
 42/85 A kérdező kommentje:
Predator 2 is amúgy jó film csak abban nem tudunk meg újat kivéve a végén amikor ott vannak a vadnyugati pisztollyal meg egy alien koponya az mondjuk érdekes. Csak ott lehetett volna valami olyan sikerül feljutni egy predator hajóra vagy ilyesmi vagy eleve régebbi időkben játszódik. Szóval vagy eltérnek teljesen vagy nincs ötletük. Nehéz jót alkotni.
2016. febr. 16. 16:53
 43/85 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag bármiért lehet ugyan perelni,csak értelme nincs.Neked és sok más STSR WARS rajongónak nem jött be a film.És akkor mi van?Másoknak bejött.Moziban,filmnézés közben,bármikor érhet olyan trauma,hogy ordenáré marhaságokat,irreális dolgokat látsz.Miért,amúgy a STAR WARS egy reális történet lenne szerinted?Ilyen filmeket az nézzen,aki szórakozni akar,aztán vagy sikerül,vagy nem. Reális dolgokra ott a dokumentumfilm,természetfilm,stb.
2016. febr. 16. 18:24
 44/85 LazyJones ***** válasza:
94%

Kedves Kérdező!

Bevallom, amikor először láttam premieren a filmet, nekem is picit felemás életérzésem volt tőle. Annyiban igazad van, hogy nem ezt vártam, másra számítottam, és elsőre bizony erősen fura volt - néhol talán túlságosan is klisés. Ugyanakkor elindított bennem egyfajta gondolkodást, hogy mit, miért, hogyan, minek...és két nappal később azt éreztem, hogy ez a film a maga formájában közel tökéletes. Hogy miért? Egyrészt: visszahozza a hangulatot. Másrészt visszahozza a nosztalgiát. Negyedrészt van benne akció, izgalom, pörgés, látvány. Ötödjére azért, mert MÁS. Pont az a legnagyobb erénye, hogy nem az, mint amit vártál. Ez egy új trilógia, új Star Wars film, és hiába olyan, mint a régi, teljesen más alapokon nyugszik, mások a prioritások, mások a kulcsmomentumok. Lehet, hogy történetileg majdnem olyan, mint az Új remény, de teljesen máshogy esik a súlyozása. Ezerszer több dolog történik a filmvászon "mögött", mint amit azt elsőre az ember hinné - és ez az, ami engem laza 10 év után újra lázba tudott hozni, és tud tartani azóta is. Bújtatott náci ellenes propaganda? Az egész Star Wars egy bújtatott propaganda - egy gonosz, centrális hatalom, ami ellen pici, látszólag esélytelen rendszerek harcolnak. Azért tűnik náci ellenesnek, mert a náci rendszer is ilyen volt - és ilyen volt a kommunizmus, fasizmus, és (tadaaaaa) a Galaktikus Birodalom is. (Mellesleg megkérdezném, a régi trilógia Birodalma miben is volt másabb, mint ez?)

Karakterek fejlődése az eltelt idő alatt.... Nem tudom, hány éves vagy, de megsúgok valamit: az ember egy bizonyos kor fölött szutyok módon nem olyan változékony, mint fiatalon. Han Solo viselkedését RENGETEG 50 körüli ismerősömben látom viszont: 30 körül megállapodik, családot alapít, kommersz életet él - aztán jön a kapuzárás, a csalódás, a felelősség, a szürke hétköznapok, és sitty, vissza a 30 körüli csapongáshoz, míg rá nem jönnek, hogy ezek az idők elmúltak, és nem tudják kitörölni a közben eltelt 20-25 (30) évet. Szerintem a régi karakterek igenis rengeteget változtak. Soloban megmutatták, hogy igenis apa, érzelmes, érzelgős(!!!) és mindennél fontosabb neki a családja, de FŐLEG a felesége - akinek a kérésére olyan dologba is belement, amiről tudta, mi lesz a vége. Leiáról sok mindent nem tudtam meg az alatt a pár perc alatt szerepelt, de róla nem is igazán mondtak úgy kb. semmit - ez majd a jövő szerepe. Aztán ott van Luke: Ő ne változott volna? A forró fejű, mindenbe beleugró, lehetetlennel kacérkodó fiú, aki fegyvertelenül belezuhan a Rancor verembe, hogy megmentse Solo-t, aki egyedül betámadja a birodalom erődítményét, aki egyedül szembe száll Vaderrel - ő ne változott volna meg? Belegondoltál abba, min mehetett a karaktere át lelkileg? A saját unokaöccse, a testvére és a barátja gyermeke fordult ellene, mészárolta le a tanítványait, és csábult át a sötét oldalra - és mindezt úgy, hogy Luke tökéletesen egyedül van, neki kell felépítenie egy egész kultúrát!

Inkább nem ragoznám tovább, mert órákig tudnék beszélni, de minek. Ha rájössz magadtól, majd belátod, hogy hülyeséget kérdeztél, ha pedig nem jössz rá - nos, marad épp elég ember, aki szereti és élvezi a filmet a jelen formájában is. Ők pedig örülni fognak az újabb filmeknek, neked meg maradnak a régiek. Nem vagyunk egyformák.

2016. febr. 16. 18:47
 45/85 anonim ***** válasza:

# 28/44 Időpont ma 15:38

De ezt nem úgy hívják, hogy súlyos sztori. Ezt úgy hívják nagyszerű univerzum. Ne keverjük a kettőt.

Plusz megsúgom, Han Solo eredetileg már a 6. részben meghalt volna. És így kellett befejezni a karaktert. Mire a nyolcadik elkészül, ki tudja mi lesz Harrison Forddal? Már nem mai csirke ő sem. Inkább halljon meg így, mint valami szomorú mondatok közt a VIII-ban, hogy "hát, lelőtte egy Tie-vadász alsóbögyörös galaxis peremén".

2016. febr. 16. 20:36
 46/85 A kérdező kommentje:
Miért nem azt csinálták meg ahogy luke a jeditemplomban van meg ahogx fellázat az a gyp fejű gyerek sokkal jobb lett volna hogy amiről beszélnek van megfilmesítve.
2016. febr. 16. 20:57
 47/85 A kérdező kommentje:
×Meg ahogy fellázad
2016. febr. 16. 20:58
 48/85 LazyJones ***** válasza:
Mondjuk azért, mert az a Klónok támadása/Sithek bosszúja remake-nek tűnne? Itt ezer kérdés van elrejtve, amit ki tudnak fejteni a következő részekben, és nem rágnak mindent a szádba az első perctől fogva.
2016. febr. 16. 21:09
 49/85 A kérdező kommentje:
Hát nem klonok harca remake hogy luke jedimester meg fellázadnak ellene szétverik a köztársaságot létrehoznak egy náci birodalmat meg még el is megy száműzetésbe luke szol sokkal jobb lett volna.
2016. febr. 16. 21:58
 50/85 A kérdező kommentje:
Kicsit remake talán lenne benne de sokkal eredetibb. Nem jelenetről jelenetre ugyanaz. Lehetett volna benne ilyen klón lázadás vagy ilyesmi vagy akár a klónok szétszélednek fejvadászok segígettek a köztársaság szétverésében meg sitheket nevelnek titokban. Rengeteg ötlet meg lény van ebben a világban ez a rész ehez viszonyítva egy szánalom és igénytelen sértő hogy ezt akarják megetetetni
2016. febr. 16. 22:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!