Mikor legalizálják végre a füvet?
Ennyit a cigOrigó cikkjéről. Rohadtul nem úgy működik a dolog, ahogy te lefestetted. Úgytűnik mégis csak neki volt igaza...
A mák meg...tényleg, miért nem tiltanak be egy alapvetően fűszernövényt? Az ópium és a morfium is törzskönyvezve van már, mint gyógyszer, már több mint 100 éve.
Itt meg, mindet megtalálsz a kapudrog elméetről, forrásokkal:
Na, megnéztem Alaszkát is. Ott sincs arról szó, hogy mindenki kétpofára szívhatja:
"the measure allowed people age 21 and older to possess up to one ounce of marijuana and up to six plants"
Tehát a 21 éves,vagy annál idősebb emberek maximum egy uncia marihuánát birtokolhatnak, és legfeljebb 6 kifejlett növényt. Ebből aligha következhet, hogy nagyüzemben nyomatják a füvet mindenhol, és úgy árulnák mint a turbórágót...
6 kifejlett növény azért elég sok, pontosan hattal több mint ami itthon legális. De ez csak a kezdet + láthatod te is a korlátolt agyaddal hogy az olyan országokban ahol gondolkoznak a legalizálás felé hajlanak.
Meg lehet nézni a GDP-t minden olyan országban/országrészben ahol legalizálnak, elárulom neked hogy a legmagasabbak között van. Nyilván nem emiatt, hanem ott az emberek másképpen gondolkoznak mint pl te, de azért furcsa hogy pont az ilyen sikeresebb részein támogatják a legalizálást, miközben oroszországban pl, és más keleti országokban rengeteg pénzt ölnek arra hogy a kis füves egyetemistát rács mögé csukják 2 szaros növényért amivel amúgy magán kívül senkinek sem árt, és magának is kevésbé mintha piálna.
Az alkoholt(ami egy erősebb drog mint a fű minden épelméjű toxikológus szerint) sem lehet a legtöbb országban házilag előállítani legálisan, de nálunk fordítva mennek a dolgok. :D
Egyébként hogyha reális képet akarsz kapni a drogokról akkor énis csak ajánlani tudom a drogriportert, sokkal hitelesebb szakmailag mint a legtöbb szientológiával szennyezett drogellenes oldal ami megtömte a fejed hülyeségekkel.
1-2 cikket elolvasnál máris kevesebb hülyeséget hordanál itt össze.
"Na, megnéztem Alaszkát is. Ott sincs arról szó, hogy mindenki kétpofára szívhatja: "
21 éves korhatár, ott a piára is annyi. Most akkor ezzel van a bajod?:D
Ezek teljesen reális korlátozások, a lényeg ott keresendő hogy végre a világ normálisabb része kezd rájönni hogy mekkora ostobaság tiltani a cannabis fogyasztást.
Ez is egy nagyon jó cikk pl. Kb magában az abszurd érveid felét megcáfolja, kezdve a gazdasági érveléseiddel ahol a fűtermesztést ahhoz hasonlítottad hogy a tyúkszaros kerted végében te hogy ülteted a paradicsomot, há nem is kell ahhoz gépesítés, de a rendvédelmi érveidre is rácáfol. Olvasgass a témában mert azok alapján amiket írsz halvány fogalmad sincs az egészről.
Azzal nem is lenne gond, ha mindenki csak saját használatra, ennyinél meg annyinál többet nem tartana, mert úgyis beszerzik illegálisan. Azzal lenne a gond, hogyha mindenütt nagyüzemben, földeken termelnék, termesztenék, mint a cukorrépát meg a burgonyát.
Nyugodtan személyeskedhetsz meg vagdalkózhatsz amennyi jólesik, nem engem minősít, elvégre a stílus maga az ember :D de az ellen semmit nem tudsz tenni ha pénzügyileg deficites lenne. Hogy finom legény legyek, te ugyanazt próbálod erőltetni mint a kommmunisták anno, hogy termeljünk gyapotot, citromot meg narancsot, mert a céltudatosság az felülír mindent.
Mit gondolsz, a dohánytermesztés miért szorult vissza ilyen drasztikusan, holott a dohány feleolyan veszélyes nincs, mint a marihuána? Egyrészt az állandó ültetvényfosztogatások miatt, másrészt pedig mert több rajta a veszteség mint a nyereség. Mit nem lehet azon felfogni, hogy vannak termények amiket nem éri meg vetni, mert pénzügyileg veszteségesek?
Ez sima közgazdaság, majdnem teljesen függetlenül a termény típusától. Vagy te puszta akaratoddal befolyásolni tudod a pénzügyeket? Csak mert akkor nagy varázsló vagy, varázsolhatnál nekem is egy kis nyereséget csak úgy.
És akkor még egyszer, utoljára: Azért nem kivitelezhető, mert több veszteséget hozna mint nyereséget. A termelők pedig profitorientáltak, nem fognak olyasmibe bele amiben nincs nyereség. Get over it.
A top 10-es listán a fű még mindig az első helyen van veszélyesség szempontjából, az alkohol a hatodik. Ezzel fölösleges szembemenni, ezek tények.
Arra is leltem érdemi cáfolatot, hogy a marihuána nem a kemény drogok előszobája. Számadatokkal, meg egyéb finomságokal. Igaz, 2010-es, nem idei, de ettől még igaz:
Azért a CBSNews és a félhivatalos cigOrigó, valamint a legkevésbé sem hivatalos blog.hu közt van némi különbség, mint ahogy a Csendes-óceánban is van egy kevéske víz. Blogot bárki nyithat és publikálhat minden shitet, ezeket hiteles forrásnak nevezni...hehe-hehe...te se gondolod komolyan ugye...tehát ha egy blogban azt olvasom, hogy a Föld igazából üreges, odalent laknak a kakamatyik és gravitáció nem is létezik, akkor az úgy is van, és a geológusok mind szcientológus sátánista reptoid lumbulábi félrevezetőügynökök?
Persze a kormányjelentés is gonosz szcientológus agyszülemény. Ezt én is rámondhatnám bármire ami nem engem igazol, ez a különbség kettőnk között.
"Ez is egy nagyon jó cikk pl. Kb magában az abszurd érveid felét megcáfolja, kezdve a gazdasági érveléseiddel ahol a fűtermesztést ahhoz hasonlítottad hogy a tyúkszaros kerted végében te hogy ülteted a paradicsomot, há nem is kell ahhoz gépesítés, de a rendvédelmi érveidre is rácáfol. Olvasgass a témában mert azok alapján amiket írsz halvány fogalmad sincs az egészről"
Na ezen most tényleg jót röhögtem :DDDD te egy szuperhatalom dübörgő gazdaságára ráépített analógiát akarod kivetíteni egy közép-európai országra, ahol lassan minden szarrá megy, hála a kúrmánynak?
Semmit nem cáfol meg ez a cikk, ezt max. te látod bele, mert ezt akarod belelátni :D röhejes ez a kicsinyes, szerecsenmosdató hozzáállás, hogy minden közgazdász, addiktológus, nyomozó stb. hülye meg hozzá nem értő, egy csapat unatkozó tizenéves, ők majd megmondják a frankót otthon, fotelből :DDD
Tisztán látszik hogy csak véded itt a mundér becsületét, köszönőviszonyba nem állsz a kémiával, biológiával, közgazdaságtannal, valami noname blog bullshit bejegyzései mögé bújsz, és azokat tünteted fel "igazságnak" csak mert feléd hajlik a kezük :D szelektív olvasás foreva ugye :D
Ez roppant kényelmes álláspont, mindenki hülye csak te vagy helikopter, de sajna-bajna a világ nem így működik.
Jól van Törpicsek tiéd a kánaán. De majd meglásd, vesszünk jó kis tigris tankokat, elvesszük a pénzed, aztán veszünk belőle veszélyes füvet. De csak igyad az okádék abszintnak csúffolt izéidat, aztán képzeld azt, hogy 2 pohártól hú de beálltál, mint a gerej és annyira kreatív lettél, mint Ady.
Igazából lehet te is rohadtúl beakarnál tépni, csak hú de izé, veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!