Szerintetek is a feminizmus korunk kommunizmusa/nemzetszocializmusa?
Nekem nagyon úgy tűnik, ugyanaz a mese csak más köntösben.
Itt is egy fekete-fehér elnyomottak-elnyomók viszony jelenik meg, egy csoport múltbéli sérelmeit felkorbácsolva, ellenségképet kreálva állítják maguk mellé a híveiket. Ha megnézitek, ez az eszme is először főleg a kifejezetten művelt, fiatal, a világot megváltani vágyó embereket szippantja be. Dettó, ahogy a kommunizmus anno. És hasonlóan ez is főleg propagandában erős, erre gyúrnak rá, egyre több helyen, egyre hangosabban és egyre szervezettebben vannak jelen.
A felszínen persze egyenlőséget követelnek, de szerintem erről szó sincs, nem is lehet, hiszen ordít a kettős mérce minden megnyilvánulásukból. Érdekes játék, ha egy tetszőleges feminista szövegben lecseréljük az alanyokat (mondjuk zsidóra a férfiakat, a patriarchátust meg az illuminátusra/NWO-ra), akkor gyakorlatilag egy az egyben egy egyértelműen rasszista szöveget kaphatunk.
Inkább a liberalizmus.
Kiválaszt pár általa kedvelt csoportot és rájuk hivatkozva próbál elnyomni mindenki mást, illetve extra jogokat bánásmódot követel a kiválasztott csoportoknak.
17:40,
Annak semmi köze a liberalizmushoz...
4#
Hogyne....hogyne.
Sztálinnak meg semmi köze nem volt a Szovjetunióhoz, Szálasi pedig nem is volt hungarista, csak azt hitte, de nem volt az.
"A felszínen persze egyenlőséget követelnek, de szerintem erről szó sincs, nem is lehet, hiszen ordít a kettős mérce minden megnyilvánulásukból."
Rólad a tájékozatlanság ordít...
6: Hogyne lenne meg? Az egész erről szól! Empowerment, mifene. Az egész a társadalmi berendezkedés radikális felrúgásáról szól. A kvótázás is nagyon érdekes, tök analóg a numerus clausus-szal.
*Nem a klasszikus feminizmussal van bajom, hanem a ma uralkodó "progresszív" irányzatról. Magyarországon ez még csak most bontogatja a szárnyait, de az USA-ban már hihetetlen méreteket öltött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!