Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Feministák és kettős mérce?

Feministák és kettős mérce?

Figyelt kérdés

„Ahhoz, hogy az élet fennmaradjon ezen a bolygón, egy fertőtlenítésre van szükség a Földön. Úgy gondolom, hogy ezt egy olyan evolúciós folyamat fogja kísérni, ami a férfi népesség drasztikus lecsökkenését eredményezi.” (Mary Daly, feminista, a Boston College professzora)

„Minden férfi egy nemi erőszakoló...” (Marilyn French, feminista, újsagírónő )

„A férfi egy háziasított állatfajta és ha kellően keményen kezeljük, akkor sok dologra betanítható.” (Jilly Cooper, feminista, írónő, újságírónő (OBE Brit állami kitüntetés)

„A házasság intézménye a nemi erőszak gyakorlatából fejlődött ki. A patriarchátusban minden nő fia egy potenciális áruló, egy másik nőnek a megerőszakolója és kizsákmányolója.” (Andrea Dworkin, feminista, írónő)

Azt furcsállom, hogy ha bárki rossz szót is mer szólni romákra, zsidókra, melegekre stb. akkor ő fajgyűlölő, náci, homofób, terrorista,rassztista,trappista, ezzel szemben a feminizmus képviselői megbecsült jogvédők, elismert emberek, ha ugyanezt férfiakkal teszik.

Ez miért alakult így?

Amúgy, Andrea Dworkin: [link]

Mary Daly : [link]

Marilyn French: [link]

2014. jún. 25. 12:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Én férfiként támogatom a női emancipációt.

Viszont ezeket a buta feministákat ki nem állhatom.

Rengetegen, nem csak ezek a feministák, hanem tulajdonképpen a magukat liberálisnak valló emberek is átestek a paripa túloldalára.

A kedvenc mottójuk a "szabadság", viszont a szabadság alatt ők diktatórikus módszereket értenek.Például véleménydiktatúra, véleménycenzúra ,politikai korrektség, internet cenzúra és még sorolhatnám.

Egy teljesen totalitárius rendszer kiépítését szeretnék, csak elnevezték "szabadságnak".

Viszont ezt ők maguk sem veszik észre és még sokan nem.

2014. jún. 25. 12:55
 2/11 anonim ***** válasza:
25%

Nem pontosan értettem mi a bajod a feminizmussal. Pontosan mit is akarsz ezekkel a semmiből előrángatott idétlen idézetekkel, de az a gyanúm, fogalmad nincsen arról, mitől nagyszerű elgondolás a feminizmus.

Persze ilyen körülmények között - és egy olyan prekoncepcióval a részedről - nehéz vitatkozni, ahol vannak a magasabb szintű lények, mint például te, és mindenki más, például a nők, a cigányok vagy a feketék.

Azért nehéz ezzel vitatkozni, mert szerintem kétfajta lény van, a toleráns, a másikat tisztelő, és azt a valós értékei alapján értékelő, és az ö9sszes többi hierarchikus elfogult buta lény...

2014. jún. 25. 13:11
 3/11 A kérdező kommentje:

2-es,elég nehéz belelátni egy feministák gyűlöletbeszédeiről szóló kérdésbe, hogy itt a nők, feketék,cigányok lenézése történik, de neked mégis sikerült. Nem is értem, a fenti idézetek kapcsán miért nem jutott eszedbe a férfiak lenézése,megvetése,gyűlölete, bár vannak elképzeléseim.

Azért még válaszolhatnál a kérdésre,attól függetlenül, hogy nehéznek érzed a válaszadást. Birkózz meg vele.

2014. jún. 25. 13:27
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

" a fenti idézetek kapcsán miért nem jutott eszedbe a férfiak lenézése,megvetése,gyűlölete, bár vannak elképzeléseim.

Azért még válaszolhatnál a kérdésre,attól függetlenül, hogy nehéznek érzed a válaszadást. Birkózz meg vele."

Túl sokat vársz tőle.

2014. jún. 25. 13:35
 5/11 anonim ***** válasza:
4%

Kedves Kérdező!

Ezek valóban radikális idézetek. Csak tudod az a baj, hogy idézetek. Létezik egy idézetbányászásnak nevezett taktika, amikor eredeti kontextusából, a szerző eredeti szándékától eltekintve használnak fel egy idézetet.

Vegyük példának okádék Marilyn French mondatát. Az általad linkelt cikkből is kiderül, hogy az idézet egy regényben szerepel és a regény egyik szereplője mondja haragjában, miután a lányát megerőszakolták csoportosan.

Részemről ennyi. Ezek után nincs miről véleményt mondani, mert Marylin French valódi nézeteiről semmi sem derült ki.

2014. jún. 25. 15:40
 6/11 anonim ***** válasza:
42%

Jó ég, miért mindig ezeket a nyomorék idézeteket kell dobálni? Teljesen nyilvánvaló, (legalábbis szerintem) hogy ezek radikális nézetek, nem az egész mozgalomra ráhúzni. Amúgy azt olvastam, hogy a Dalai Láma is feminista, most akkor ő is ki el akarja tüntetni a férfiakat a föld színéről? (lol)

Hála az égnek létezik ez az "internet" dolog, szóval pár perc alatt én is találok neked soviniszta; a nőket degradáló idézetet, aztán írogathatnék ki idióta kérdéseket, hogy "Miért soviniszta s^ggfej az ÖSSZES férfi a világon?"

A feminizmusnak RENGETEG ága van (még keresztény feminizmus is - na, az elég konzervatív?) és teljesen magától értetődő, hogy egy ilyen globális méretű mozgalomnak tagja néhány elmebeteg férfigyűrölő is, de most ezek alapján véleményt mondani több millió nőről és férfiról hihetetlenül szűk látókörű dolog.

2014. jún. 25. 17:05
 7/11 anonim ***** válasza:
6%

Bár a minősítések miatti reklamálást rühellem, de ez már nekem is sok.

Aki szerint kontextusokból kiragadott idézetekkel, (olyanokkal, amikről a kérdező által belinkelt oldalról is kiderül, hogy teljesen falsok), kell vitatkozni, nem pedig szerzőik tényleges nézeteivel, azok magyarázzák már el nekem, hogy ez mire jó. Árnyékboksz.

2014. jún. 26. 16:16
 8/11 anonim ***** válasza:
:))))
2014. jún. 27. 15:20
 9/11 anonim ***** válasza:
38%

Hm, érdekesen összeállított kérdés, és fölöttébb tanulságos a mellékelt fotókkal is, eddig még nem kerestem konkrétan rá ezekre a megszállott elmeroggyant sz.rkeverő társadalombomlasztó rusnyaságokra.

De kb ilyen nőket tudok elképzelni a gyk-n belül a családi kapcsolatok fő megválaszolóinak, és így már teljesen világos a dolog.

2014. júl. 2. 22:50
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes? Tanulságos? Az mindenképpen tanulságos, hogy a feminizmus érdemi kritikája helyett idézetbányászat, és az idézetek szerzőinek a külsejébe belekötés zajlik. Egyszerűen nincs szó arra, hogy a kérdező belinkel egy cikket, hogy lássuk milyen ronda a hölgy, és nem olvassa el a cikk szövegében a kérdéses idézet valódi eredetét. Öngól. Ezért nem tekintik az MRA mozgalmat a feminizmus érdemi kritikájának, és gyűlöletcsoportnak sorolják be.
2014. júl. 3. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!