Jó ötletnek tartjátok?
Az Antarktiszról szól a tervem és annak politikai helyzetét szabályozza:
A jelenlegi kb. 2000 antarktiszi lakos antarktiszi állampolgárrá válik. A területi igények érvényüket vesztik,és Antarktiszon a szigetekkel együtt létrejön egy Antarktiszi Állam,mint a világ második legnagyobb országa,bár a 2 ezres lakossága túl kicsinek bizonyulna. És ahhoz,hogy legalább 1 fő/km2-es népsűrűséget érjünk el,ahhoz körülbelül 15 millió embernek kellene Antarktiszra költöznie,de ez valószínűleg nem történne meg. Ettől függetlenül lakosokat toboroznánk,akiknek addig,ameddig nem építik fel a saját életüket,addig finanszíroznánk az életét - én például vállalnám,hogy Antarktiszra költözök,de persze csak a családdal és a barátaimmal együtt,a környezetem ugyanis rajong a hidegért,én pedig a politikáért és az államvezetésért. A létrejött Antarktiszi Államszövetséget a jelenlegi területek szerint osztanánk fel,a három átfedő igény pedig a szomszédos területhez kerülne. Ezek a területek az eredeti nevüket kapnák,azaz a következőket:
- Új-Britannia antarktiszi terület
- Ross antarktiszi terület
- Adélie antarktiszi terület
- I. Péter-sziget
- Új-Ausztrália antarktiszi terület
- Maud királyné föld
- Új-Argentína antarktiszi terület
- Új-Chile antarktiszi terület
- + egy kevésbé hideg,tehát partvidéki területen alapított város,az Antarktisz fővárosa,melynek nevét még nem terveztem meg.
Az egyes tagállamok hasonlóan működnének,mint a többi föderáció tagjai.
Ezek a területek a jelenlegi területi igényekből alakulnak át. Minden területen két-három települést alapítanánk egyelőre,majd később még többet. Igaz,hogy óriási munka lenne,de idővel meghozná gyümölcsét. Az Antarktiszi Szövetségi Köztársaság ezenkívül védené a környezetet,hogy a 14,5 millió négyzetkilóméteres köztársaság megmaradhasson az antarktisziaknak. Mivel a lakosok nem értenék meg egymást,az "alapító lakosok" körében megalkotnánk egy közös,könnyen elsajátítható nyelvet,mely az indoeurópai nyelvek keveréséből jön létre,és az állampolgárság alapfeltétele az antarktiszi nyelv tudása lenne. Ezenkívül szorgalmaznánk a külföldi befektetőket,és termőföldeket is vásárolnánk jó talajjal rendelkező országoktól,melyek közel vannak Antarktiszhoz,így nem kerül nagyon sokba a szállításuk,így nem kellene olyan sokat importálni,mert a saját termékünkről lenne szó,csak azt máshol termeltük meg. Amennyiben egy egységes antarktiszi állam létrehozásáról lenne szó,én azt garantáltan támogatnám. Kérlek,tűrhető hangnemben válaszoljatok,mert hogyha nyomdafestéket nem tűrő hangnemben válaszoltok,azt nem fogadom el! Megmondhatjátok szépen is azt,hogyha szerintetek a tervnek nincs értelme. Köszönöm a válaszokat előre is!
"Hogyha mindenki éhen hal,akkor hogy élhetnek Afrikában egymilliárdan?"
Öm... nyomorban és a fejlett országok segélyeiből?
Afrikában legalább van mire ipart építeni. Mutass valami statisztikát a születéskor várható élettartamra, a gyermekhalandóságra, nézd meg az afrikai országok HDI-jét
Nem tudom, mit vered itt magad. Megkérdezted, hogy mi a véleményünk arról, hogy egy országnyi embert egy több kilométer vastag jégkockára kültüztetnél, ahol az évi középhőmérséklet nincs -40°C és a szájukba adnál egy mesterséges nyelvet. Elmondtuk. Most attól, hogy facebook oldalakat linkelgetsz, nem kezdünk el csomagolni, hogy veled menjünk.
Szerintem jó ötlet lenne Antarktiszból külön országot csinálni, de a föderációnak nem lenne értelme. A Földön túlnépesedés van és ott van a majdnem Oroszország-méretű Antarktisz, ahol alig élnek emberek. Nem mondom azt, hogy telepítsük be emberekkel, az antarktiszi környezetet meg kell őrizni, így tiltanék az ott élőknek minden környezetszennyező tevékenységet és a katonaságot is szigorúan ellenőrizném. Közös nyelvre szükség van, de miért pont az angol? Vannak annál kisebb, de könnyebben elsajátítható, bizonyos körökben népszerű nyelvek is.
Hogyha biztosítanának lakhatást (mint ahogy az most a kutatóállomásokon van) és lenne mire építeni a gazdaságot, akkor én is kitelepülnék. Apropó, gazdaság: nem a kutatás lehetne az egyetlen gazdasági forma. Fejleszteni kellene a halászatot, a turizmust, lehetne egyes állatfajokat háziasítani, bélyeget bocsáthatnánk ki és biztosan lenne támogatója az ötletnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!