Jó ötletnek tartjátok? Fiume várossal kapcsolatosan.
Figyelt kérdés
1868 és 1918 között Fiume Magyarország autonóm részegysége volt,majd 1920 és 1924 között is önálló államként működött. Most Fiume város,valamint a környező kis falvak kiválnának Horvátországból. A fiumei városállam olyan lenne Horvátországnak,mint Monaco Franciaországnak. Adóparadicsommá és offshore-övezetté alakítanák,majd egy horvát Monacová válna idővel.2013. júl. 24. 10:13
1/6 anonim válasza:
Ha érthető a hasonlat: ha a tokaji szőlővesszőt az Alföld közepén elültetnék, nem lesz belőle tokaji aszú. Mert nemcsak a vessző teszi.
Fiuménél is ez a baj: más kor, más viszonyok, más feltételek.
2/6 anonim válasza:
Hülyeség! Fiumében (Rijekában) az emberek 98% kb horvát kb a másik 2% magyar, olasz esetleg szlovén...ilyen felvetés ott nem valós sem ma sem holnap...ez olyan mintha Balatonfüredet akarnád a magyar Monacónak...
3/6 A kérdező kommentje:
2.válaszoló:
És miért ne lehetne létrehozni egy magyar Monacót? Én jó ötletnek tartom.
2013. júl. 27. 21:59
4/6 A kérdező kommentje:
2013. júl. 27. 22:15
5/6 A kérdező kommentje:
Sőt,én magam részt is vennék a magyar Monaco létrehozásában,mondjuk itt ezen a vidéken ahol én élek,Délkelet-Magyarországon. Egy kis terület kiszakadna és hatalmas fejlődésen menne keresztül. Én még szponzorálnám is anyagilag és politikailag is.
2013. szept. 24. 18:25
6/6 anonim válasza:
Támogatom Fiume ötletedet és a magyar Monaco ötletet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!