Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Jó ötletnek tartjátok? Fiume...

Jó ötletnek tartjátok? Fiume várossal kapcsolatosan.

Figyelt kérdés
1868 és 1918 között Fiume Magyarország autonóm részegysége volt,majd 1920 és 1924 között is önálló államként működött. Most Fiume város,valamint a környező kis falvak kiválnának Horvátországból. A fiumei városállam olyan lenne Horvátországnak,mint Monaco Franciaországnak. Adóparadicsommá és offshore-övezetté alakítanák,majd egy horvát Monacová válna idővel.
2013. júl. 24. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Ha érthető a hasonlat: ha a tokaji szőlővesszőt az Alföld közepén elültetnék, nem lesz belőle tokaji aszú. Mert nemcsak a vessző teszi.

Fiuménél is ez a baj: más kor, más viszonyok, más feltételek.

2013. júl. 24. 11:57
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Hülyeség! Fiumében (Rijekában) az emberek 98% kb horvát kb a másik 2% magyar, olasz esetleg szlovén...ilyen felvetés ott nem valós sem ma sem holnap...ez olyan mintha Balatonfüredet akarnád a magyar Monacónak...
2013. júl. 24. 17:53
 3/6 A kérdező kommentje:

2.válaszoló:

És miért ne lehetne létrehozni egy magyar Monacót? Én jó ötletnek tartom.

2013. júl. 27. 21:59
 4/6 A kérdező kommentje:
2013. júl. 27. 22:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Sőt,én magam részt is vennék a magyar Monaco létrehozásában,mondjuk itt ezen a vidéken ahol én élek,Délkelet-Magyarországon. Egy kis terület kiszakadna és hatalmas fejlődésen menne keresztül. Én még szponzorálnám is anyagilag és politikailag is.
2013. szept. 24. 18:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Támogatom Fiume ötletedet és a magyar Monaco ötletet is.
2014. júl. 15. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!