Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen hatása lesz annak,...

Milyen hatása lesz annak, hogy Afrika népessége 3,5 milliárdra nő 2100-ig?

Figyelt kérdés

1950-ben még csak 230 millióan laktak a kontinensen, jelenleg 1 milliárd fölött, 2050-re várhatóan 2,15 milliárdra nő a népesség, utána lassuló ütemben, de tovább növekszik.

Pákó szülőhazája, Nigéria jelenleg 160 milliós ország, ez 2050-re 400 millió, 2100-ra 700 millió lesz, így ez az egyetlen afrikai ország népesebb lesz, mint egész Európa.

2013. jún. 29. 11:17
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:

Értem, tehát most lényegében beismerted, hogy legnagyobbrészt a körülményeken (a tényen, hogy a szülei pont az USA-ban ismerkedtek meg és született ott ő) és nem valami genetikai predetermináláson múlik az ember sorsa?

Mert ha mondjuk a kis Obama anyukája épp a férje szüleit látogatta volna meg Kenyában, amikor ő született semmi köze nem lenne az USA-hoz és most az elnökséghez.

2013. jún. 29. 14:32
 42/53 anonim ***** válasza:

Elismerem a genetika nem nagy tényező.

Főleg amerikai kutatásokat szoktam nézni ,sokkal hitelesebbek ,az európaiakban nem bízok.

2013. jún. 29. 14:37
 43/53 anonim ***** válasza:

De azt ugye felfogod, hogy ezzel lényegében az én véleményemet támogatod a tieddel szemben? Ha a körülményeken múlik az ember sorsa, ahogy Obamáé múlt az amerikai állampolgárságán és az ebből fakadó könnyebbségeken, ami miatt eljutott a Harvardra, lett szenátor és a világ legerősebb vezetője, akkor mi alapján mondod azt, hogy az ugandai kecskepásztor fiából nem lehet ugyanez, ha megkapja a lehetőséget?

Meg mi alapján általánosítasz, ha az imént vallottad be, hogy nincs faji predetermináció?

2013. jún. 29. 14:41
 44/53 anonim ***** válasza:
14:41: te nagyon véded hozzászólásaidban ezeket az úriembereket, de ők csak kisebb részben a körülmények áldozatai. A gyarmatosításnak kábé ötven éve vége, erre mit lát az ember Afrikában még ma is? Káoszt, éhínséget és háborút mindenütt, ráadásul mi lett azokból az országokból, amik a 80-as évek elején még nagyjából rendben voltak, mint például Zimbabwe vagy Dél-Afrika. Dél-Ázsia egy-két országát és Haitit leszámítva sehol sincs a világon ilyen kilátástalan nyomor. Nem érdemes velük foglalkozni, sőt kifejezetten ártalmas. Én egyetlen megoldást látok: minden segélyt megvonni az utolsó fillérig, a hozzád hasonló széplelkeket kitiltani, aztán szociáldarwinista alapon meglátjuk, mi lesz belőlük.
2013. jún. 29. 18:12
 45/53 anonim ***** válasza:

Afrikába sose tőrekedtek az ipara.

Pl otvan japán csak 19. század végén kezdet iparosodni azt őtven éve megszálták az amerikaiak miután ledobtak két atombombát , mindenévben cunami van náluk és sok főldrengés,

Mégis a világ egyik leg fejleteb országálett .

Vagy kina ott is sokaáog voltak az angolok mégsincs afrikai nyomor ott.

Ls nem lesz minden kecskeásztor fiábol elnők. Obama egy kivételes esett de ha full ingen bejuthatna bármejik sulira egy gyerek még nem bizos hogy el is végzi.

Egyre fejlődő teknika mellet europának sincs szüksége bevándorlókra és olcsó munka erőre igy sincs munka pont ara van a leg kevésbé szükség hogy most nigerekkel tőltsűk fell a munkahejeket.

Ez a válság semi az afrikai nyomorhoz képest és nem minden niger bünőző de akor sincs szükségunkrá és éhen dőg.ölhet felőlem az őszes ha nincs hasznom bellőle . Azal hogy itt dolgozik nekem árt kőzvetve mértnem engem vesznek fell ara a gyári melóra vagy a csajom rokanát vagy az én rokonom igy ártanak leginkáb nekünk az itt dolgozó nig.erek.

Elismerem hogy nem vagyok empatikus de szeretetből nemlehet megélni.

És elkanyarodtunk a témátoll.

2013. jún. 29. 18:33
 46/53 anonim ***** válasza:

Az ilyen mendemondákat, miszerint Afrika kizárólag a segélyből él egy google keresés megcáfolja. Az összes afrikai ország külföldi segélye 50 milliárd dollár körüli, míg a kontinens GDP-je 1200 milliárd környékén járt 4 éve. Ennyit a nagy érvedről.

Az "50 éve vége a gyarmatosításnak" szintén remek érv a megelőző 500 évnyi kizsákmányolás fényében. De hogy kicsit piszkálódjak, ha szerinted 50 év elég a dolgok feldolgozására, akkor a fajtád miért is bőg még mindig Trianon miatt, ami majdnem 2*50 éve volt? A negatív példa

Zimbabwéval nyugodtan állítsd szembe Botswanát, Gabont, Zöld-foki szk-et, Namíbiát amik a jól kigondolt gazdasági fejlődés mintapéldái lettek, biztonsággal és a kizsákmányolt gyarmati országok helyzetétől eljutottak addig, hogy Szerbia (és pár szegényebb magyar régió) fejlettségi szintjén állnak.

De legfőképp fogadd már el a tényt, hogy 53 országról nem lehet átfogóan beszélni úgy, hogy komolyan is vehető maradj. Annyira lehet komolyan venni az ilyen értekezéseket, mint az amerikai turistákat, akik megkérdezik, hogy iható-e a víz Budapesten, mert hallották, hogy Ukrajnában gondok vannak.

A kilátástalan nyomor meg a legtöbb helyen olyan kilátástalan, hogy a világ összes alapkezelője meg vállalkozója rohan Nigériától Ghánán át Angoláig költeni a pénzét, mert a lehetőségeket tekintve a képzeletbeli Amerika realizálódik nagyon sok helyen ott. Spórolj össze egy kenyai repjegyre és nézd meg magadnak is, ne kuruttyról meg egyéb szemellenzős hazudozó weboldalról tájékozódj, erősen meglepődnél.

2013. jún. 29. 20:37
 47/53 anonim ***** válasza:
20:37: aham, aki veled nem ért egyet, az rögtön csak kurucos lehet. Elég kirekesztő a hozzáállásod! :DDDD De nem is értem, mit osztod itt az észt, javaslom, költözz inkább Burundiba!
2013. jún. 29. 20:42
 48/53 anonim ***** válasza:
Egyébként meg: [link] mit ad Isten, a Low kategóriában szinte kizárólag fekete-afrikai országok vannak. De tudom, ez mind-mind a rohadt tőkés kizsákmányolás miatt van, még Libériában és Etiópiában is.
2013. jún. 29. 20:45
 49/53 A kérdező kommentje:

Az előzőekhez hozzászólva Obama csak félig afrikai származású, félig európai (nem indonéz, az a nevelőapja).

És az apja is egy okos, tehetséges kenyai fiatalember volt, ezért kapott ösztöndíjat az USA egyik egyetemére.

De néhány kiemelkedő ember alapján nem lehet megítélni egy egész társadalmat, fekete-Afrika jelenleg még nagyon iskolázatlan. A példában említett néhány fejlettebb fekete-afrikai országban (Namíbia, Botswana) a hatalmas területnek, és az ásványkincs kitermelésnek köszönhetően magas a GDP és az alacsony, néhány milliós népességnek, köszönhetően kedvező az egy főre jutó érték. De a pénz elosztása is egyenlőtlen, fekete-Afrikában még nem igazán alakult ki egy olyan középosztály, mint latin-Amerikában. Nigéria is egy gazdag ország lenne, mivel a Föld egyik legnagyobb olajkészletével rendelkezik, azonban a korrupció és a nagy népesség miatt, az átlagembernek kevés jut. Nigériában ráadásul polgárháború közeli állapotok vannak sok területen a muszlim-keresztény ellentétek miatt, ezért vagyok nagyon szkeptikus, hogy egy ilyen ország képes-e eltartani, összetartani 400-700 millió embert. Attól tartok ez a vidék is Szomália sorsára juthat és a többi afrikai országnak, Európának is nagy teher lenne a több tíz vagy akár több 100 millió menekült.

2013. jún. 29. 21:02
 50/53 anonim ***** válasza:
Te most komolyan azon lepődsz meg, hogy fél évezrednyi szenvedés után ők állnak a legszarabbul? Mintha összeszednél 4 féllábú futót és versenyeztetnéd őket Usain Bolttal meg a 3 másik legjobb sprinterrel a világon és röhögve mutogatnál rájuk, hogy mennyire lemaradva lesznek utolsók. Szóval akármennyire is gunyorosan mondod, hogy a tőkés kizsákmányolás miatt van, ez pontosan amiatt történt. Még akkor is, ha sikerült megtalálnod azt a kemény kettőt az 54-ből, akiket sosem gyarmatosítottak (csak próbálkoztak Etiópia esetén).
2013. jún. 29. 21:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!