Afrika már csak az éghajlati viszonyok miatt se lehetne olyan fejlett kontinens, mint például Európa?
Igen, az éghajlat nagyban hozzájárult az elmaradottsághoz.
Állandó meleg, elég volt nekik a nádkunyhó, nem volt szükség igazi házakra, ezért nem is erőltették meg magukat. A kajáért sem kellett szenvedniük, egész évben volt gyümölcs, hal, nem éheztek, amíg túl nem szaporodtak. Ezért nem csoda, hogy ellustultak. Egész nap ráértek henyélni meg táncolni.
Remélem nem gondolod komolyan, hogy ezen az oldalon pár panelniggerező wikipediáról és kurucinfóról összeollózott véleményén kívül mást is kaphatsz, ld. előttem írók.
A szubszaharai országoknak rengeteg bajuk van számtalan történelmi és gazdasági forrással, de az éghajlat pont nem tartozik ide, nem is értem hogy juthatott eszedbe. Izland, Norvégia éghajlat szempontjából súrolja a lakhatóság határát, mégis a leggazdagabbak.
"#8, ezt gondolom tapasztalatból mondod, mert az ELTE afrikanisztika szak elvégzése után 18 hónapot önkénteskedtél legalább 3 különböző régiójában a kontinensnek?"
2 éve voltam Londonban osztálykiránduláson, kedves kötekedő barátom, és egy parkban jártam a haverjaimmal, ahol egy kis fahíd ívelt át egy kis patak felett, nagy volt a tömeg és egyszer csak megállt. Mi sem tudtunk tovább menni, a mögöttem babakocsit toló fekete család férfitagja meg rátolta a kocsit a sarkamra. Azt a félig angolul, félig valamilyen afrikai nyelven történő vonyítozást meg karlóbálást, amit ott leművelt előttem, még nem láttam, a felesége meg visított mellette, hogy "kill him kill him!!!". Volt velük még egy férfi, aki szintén fekete volt, ő legalább próbált higgadt maradni, de azt hittem, hogy az a bolond nekemtámad és megöl. Már a mellkasoman lökdöste az öklével meg a tenyerével, miközben ordítozva szitkozódott kevert nyelven, én semmi mást nem tudtam kinyögni a döbbenettől, mint h "Sorry, sorry, I didn't want it!", de nem érdekelte. Már többen néztek minket, mire osztályfőnököm ott termett egy rendőrrel, aki elsimította az ügyet, de még sokáig kísértett a dolog és még fog is szerintem.
Egy lányismerősöm húgát a 2011-es londoni zavargások idején kapta el 3 feka, amikor lement a boltba, azok meg a házuk előtt lézengtek. Szerencsére nem lett semmi baja, csak arra kényszerítették, hogy térdeljen le előttük, hajoljon le, mintha Mekka felé imádkozna és 3-szor mondja azt, hogy imádja őket és jó szolgájuk lesz a jövőben és ha eljön Angliában az ő idejük, akkor használhatják majd őt dug*sra, mert tetszik nekik... utána hálistennek elengedték őt...
A másik dolog meg amikor az a két drogkereskedő negró megerőszakolt két 17 éves lányt, akik közül az egyik meghalt.
Szerinted ezek normálisak, hmmm? Egy ilyen esetnek nem szabadna történnie Európában, nem hogy ezernek, százezernek! Ezért haladéktalanul az összes barbár állatot kivágni az egész kontinensről oda, ahonnan jöttek!
Evolúciós folyamatokat keverni történelmi eseményekkel nem túl szerencsés.
Az időjárásnak bizony óriási szerepe van! Csak nem pár 10 évben kell mérni, hanem 1000 években. Délen a meleg időjárás eredményez buja növényzetet, az pedig könnyen szerezhető élelmet. És ez igenis kihat hosszú távon az emberek mentalitására, abból következően pedig a társadalmi szerkezetre. Északon sokkal zordabb a környezet, apró kilengés vezet tragédiákhoz. Ott az emberek sok sok év alatt megtanulták a kemény küzdelmet és az egymásrautaltságot. Ez magával hozta a társadalmi szervezettséget is. Ez a különbség az idők során komoly eltéréseket eredményezett, amelyet egyre inkább befolyásoltak a helyi háborúk. A döntő fordulat a felfedezések korában kezdődött, amikor az addig jórészt törzsi kisközösségekben élő helyiek gyarmatosítása megkezdődött. Innen nem volt megállás, a különbségek egyre nagyobbak, mert a lerablás is egyre nagyobb, ahogy a technikai lehetőségek fejlődtek. Európa több száz évvel és komplett népekkel tartozik Afrikának, délkelet Ázsiának és Dél-Amerikának.
Ami a mélyen fajgyűlölő USA-ba került "negro"-t illeti, megnézném, hogy hasonló körülmények között a most itt felsőbbségesen nyilatkozók mikor válnának hasonlókká, vagy rosszabbakká. A feketéket előbbre tartom, szerintem a "nyilatkozók" fele, harmad idő alatt rosszabbakká válnának.
Hogy mi a különbség (az éghajlat miatt) és miért az északi vidékek és déliek között, ehhez elég tanulmányozni egy dombvidéki és egy magashegyi turistaház házirendjét. A magashegyiben nyilvántartják, a megszálló vendég hová megy. Amíg nem tér vissza, ég a villany a külső falon. Ha betér, soha! nem mondják, hogy teltház. Ezek a feltételei az életben maradásnak. 600 méteren ez nem fordulhat elő. És hogy ez miféle mentalitásbeli különbséget eredményez, ugyancsak tanulmányozható. Ma a technika jóvoltából nem ügy feljutni egy 3000 méteren lévő házba. De kb. 1 perc alatt mondom meg, ki jött gyalog, ki megy mindig gyalog, és ki viteti magát a technika áldásaival. És hogy a kettő között lesz különbség, ha valami extra helyzet adódik, az sem kétséges. Különösen az életben maradási esélyeket tekintve.
Annyira bírom ezt a szöveget, hogy Afrikában arany életük volt, ezért nem fejlődtek. A fejlődést a szükség okozza, pl. több javat termeljünk, minőségibb javakat termeljünk, olcsóbban termeljünk, kényelmesebben termeljünk, biztonságosabbá tegyük a környezetünket, stb. és ehhez a normális ember úgy áll, hogy leseggel és elgondolkodik rajta, hogy mégis hogy lehetne megoldani a dolgot, kitalál valamit, elmondja a többieknek is, jó ötletnek találják és csinálják.
Hogy mondjak egy példát is, ne mondd nekem, hogy a négereknek tiszta jó volt a kezükben meg a fejükön cipelni a terheket ahelyett, hogy csináltak volna kocsit, amin guríthatták volna sokkal kényelmesebben. Ehhez meg mondjuk kerék kellett volna, amit ők még akkor sem találtak fel, amikor az első európaiak odamentek hozzájuk, akkor mi meg már pár ezer éve ismertük a kereket és alkalmaztuk is.
Vagy mondjuk olyan jó volt nekik, hogy oroszlánok, hiénák, gepárdok, leopárdok, stb. szaladgálnak mindenfele és zabálják az embereket. Azok ellen se tettek semmit. De náluk is egyfolytában háborúznak a törzsek már több ezer éve, aminek indikálnia kellett volna a fejlődést, ahogy az Európában is történt. Minden egyes törzs egyre erősebb akar lenni, a lehető legjobban kijönni a dolgokból, ezért próbálja elérni, hogy ő legyen a legfejlettebb és így halad a fejlődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!